yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

Käyttäjän jams kuva
jams hankki kulttuurikokemuksen: Runokaraoke
Pirkanmaa, 14.01.2009

Teatterikahvila Kivessä järjestettiin vuoden ensimmäinen runokaraoke, joka siis myös minun ensimmäinen runokaraokeni. Tällä kertaa vain kuunteluoppilaana, mutta ehkä ensi kuun karaokeen uskallaudun jotain esittämäänkin?

Tilaisuuden avasivat Eeva Oksala (viulu) ja Sami Varvio (haitari), runoilijavieraana Markku Toivonen ja sitten sitä varsinaista karaokea eli yleisö esiintyi joko muiden kirjoittamien runojen tai omien teostensa kanssa. Valtaosa taisi olla niitä omia teoksia, minun suosikkiesiintyjäni olivat loppupään Samuli ja Kari Raineranta.

Melko neutraali kokemus, hyviä ja huonoja juttuja, ei mitään hyvin huonoja minun mielestäni. Pakko on mennä toistekin, että tulee myös esiintymiskokemuksena kartoitettua tämä.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki musiikkikokemuksen: Sydän, sydän: Usko itseesi & Au
Pirkanmaa, 12.01.2009

Työpäivän ja -viikon alkajaisiksi pistin koekuunteluun Spotifysta löytämäni Sydän, sydämen albumit, eli Usko itseesi sekä Au. En ollut aikaisemmin mitään yhtyeeltä kuullutkaan, joten en tiennyt yhtään mitä odottaa.

Melko veikeää lyriikkaa raskaammassa ei-niin-tasapaksussa paketissa, melko harmitonta ja työskentelemään pystyi ihan mainiosti näissä rytmeissä. Saatan palata myöhemmin Sydän, sydämen pariin.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki elokuvakokemuksen: The Fall
Pirkanmaa, 11.01.2009

Katselin Tarsemin ohjaaman elokuvan The Fall, joka oli vähintäänkin yhtä visuaalinen kuin hänen edellisensä The Cell - joskaan ei ehkä mennyt ihan yhtä syvälle luihin ja ytimiin, kirjaimellisesti.

Pääosaesittäjät olivat ihania! Lee Pacen tiesin jo ihanasta sarjasta Pushing Daisies, mutta pieni tyttö Catinca Untaru oli viehättävä hänkin. Epäilemättä isona hänestä tulee erinomainen näyttelijätär, mikäli hän sillä tiellä jatkaa.

Parasta elokuvassa on sen visuaalisuus, kirkkaat värit ja mielikuvitusrikkaat asut. Tuli hyvin inspiroitunut olo.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki teatterikokemuksen: Cinderella on Ice
Pirkanmaa, 11.01.2009

Kokemus on neutraali siitä huolimatta, että minusta ihmisen sietokyky taitoluistelua kohtaan on rajallinen ;) Sovitus Tuhkimosta oli varsin poikkeava, ei esimerkiksi haltiakummia vaan ennustajaeukko, Tuhkimon isukki hengaili messissä koko ajan jne. Oli hiukan hankala päästä jutun juonesta kiinni, etenkään kun sanaakaan ei sanottu esityksessä. Katsomon lapsilla oli varmaan myös hivenen vaikeuksia ottaa langan päästä kiinni. Mutta hienoltahan se luistelu näytti Tamperetalon lavalla, eturivin paikalla tunsi kylmyyden luissa ja ytimissä kun vauhti lavalla yltyi.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki televisiokokemuksen: Kotikatsomo: Uutishuone
Pirkanmaa, 11.01.2009

Tallennan kaiken mitä mahdollisesti haluan katsoa digiboksille ja katson ne sitten kun siltä tuntuu ja perjantaina tuntui viimein YLEn uutuudelta eli Uutishuoneelta. Tässä kohtaa on pakko ihmetellä, miten suomalaisissa leffoissa ja tv-tuotannoissa AINA puheen taso on käsittämättömän huono? Ei minun kuuloni ole edes hävyttömän huono, mutta jokaikisen suomalaisen jutun kohdalla saa vääntää äänet täysille ja sitten olen menettää tärykalvoni myöhemmin, kun päädyn tallenteesta ulos tai mainoksiin..

No, oli miten oli, se Uutishuone. Ihan jees, joskin Vauramon hahmoa olisi jonkun pitänyt lyödä. Oletan, että tämä pääsee parempaan vauhtiin lopuissa jaksoissa. Äänen taso tuskin miksikään muuttuu.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki lukukokemuksen: Olli Jalonen: 14 solmua Greenwichiin
Pirkanmaa, 09.01.2009

Kirja oli mielenkiintoinen ja mukaansa ottava. Tämäkin tarina avasi silmiäni niin kuvitelmaa kuin onkin. Suosittelen.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki musiikkikokemuksen: Scarlett Johansson: Anywhere I Lay My Head
Pirkanmaa, 08.01.2009

Näyttelijätär Scarlett Johanssonin viime vuonna ilmestynyt albumi ei sytytä minua, en voi käsittää minkä maailman tähden tälläinen levy on menty tekemään? Siksi ettei totuus hyvistä levyistä unohtuisi? Ei sillä tytöllä voi olla näin raskas ja ankea ääni, eihän? Tasapaksu levy, joka ei tehnyt hyvää vaikutusta. Negatiivinen kokemus, mutta joskus niitäkin on oltava tietysti.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki kulttuurikokemuksen: Ravintola: Neljä Vuodenaikaa
Pirkanmaa, 08.01.2009

Lounastin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni Tampereen Kauppahallin ranskalaisravintolassa nimeltä Neljä Vuodenaikaa. Ruokakulttuurikokemus siis tällä kertaa, varsin tunnelmallinen sellainen ja myös makukokemus oli uusi, sillä eipä ole ennen tonnikala-haukimureketta tarjoiltu minulle.

Hetken ajan tuntui siltä kuin olisi ollut lomailemassa Keski-Euroopassa, siellä täällä sinkoili suomenkielen lisäksi toivotuksia ranskaksi, kysymyksiä englanniksi ja tunnelma oli tiivis, mutta ihana! Vauhdikas, mutta ystävällinen tarjoilija, herkullinen lounas ja hyvä tunnelma. Voiko hyvältä kulttuurikokemukselta muuta edes vaatia? Ai voi, no hinta-/laatusuhde oli täysin kohdallaan.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki radiokokemuksen: YleX: Magneetti
Pirkanmaa, 07.01.2009

En juuri ole kuunnellut radiota, mitä nyt vähän Radio Rockin Korporaatiota ja YleXin viikonloppua, joten pyysin ystäviltäni suosituksia kuunneltaviksi radio-ohjelmiksi. Sain muun muassa ehdotuksen YleXin Magneetista, jonka nyt siis kuuntelin ja koin sen olevan mukava pikkukatsaus indien ihmeisiin. Tämän päivän setti oli ainakin ihanan rauhallinen ajankohtaista nukkumaanmenoa ajatellen ja jäi kaiken kaikkiaan hyvä mieli. Odotin tosin Leenan kuulostavan aivan toiselta kuin miltä hän kuulosti. Muutamien bändien tekosia intoonnuin etsimään myös Spotifysta playlistiksi huomista työpäivää ajatellen, kiitos Magneetin: ainakin Friendly Firesia kuunnellaan.

villeriina hankki televisiokokemuksen: Draamasarja- Greyn anatomia
Pirkanmaa, 07.01.2009

Amerikkalaista hömppäkulttuuria viikottainenen annos saunan jälkeen vie ajatukset toisaalle ja rentouttaa:)

Käyttäjän jams kuva
jams hankki kulttuurikokemuksen: Särkänniemen Delfinaarion loppiaisen esitys
Pirkanmaa, 06.01.2009

Hetken mielijohteesta vein ystävättäreni katsomaan delfiinien talviesitystä ja sain kuulla ettei hän ikinä ennen ollutkaan delfinaariossa käynyt. Vietimme miellyttävän puolituntisen ja kokemuksesta jäi hyvä, lapsenmielinen, kevyt fiilis.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki elokuvakokemuksen: Melissa P
Pirkanmaa, 06.01.2009

Italiankielinen elokuva Melissa Panarellon teoksesta Sata harjanvetoa ennen nukkumaanmenoa, jota olin pidemmän aikaa säilönyt digiboksini leffakätkössä. Aika sen katsomiseen tuli, kun vuosi oli flunssaisesti vaihtunut. Oli varsin virkistävää katsoa välillä muullakin kielellä kuin englanniksi tai suomeksi ja nähdä itselle tuntemattomia näyttelijöitä tekemässä työtään. Etenkin pääosaesittäjä María Valverde ihastutti ja häntä on ehdottomasti nähtävä tilaisuuden tullen uudelleen. Hieno elokuva, koskettava ja aihealueensa puolesta ehkä vähän ahdistavakin. Kirjana tämä olisi myös ehkä syytä sisäistää.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki elokuvakokemuksen: The Happening
Pirkanmaa, 06.01.2009

M. Night Shyamalanilla on minusta hyviä ja huippuja leffoja, mutta tämä ei kyllä syttänyt millään tasolla. Ei jäänyt paha makukaan suuhun, että sen puoleen neutraali kokemus. Näyttelijävalinnat ihan toimivia, etenkin ihanainen Zooey Deschanel jne. Tarinan ytimestä olisi minusta saanut paremmankin elokuvan irti, nyt mätti joku käsittämätön asia.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki lukukokemuksen: James Hamilton-Paterson: Mausteena Fernet Branca
Pirkanmaa, 06.01.2009

Ruokaisia romaaneja -lukupiirimme ensimmäisenä teoksena on minun valinnastani tämä teos ja sain sen paketoitua 4. päivä tammikuuta. Olen sitä mieltä, että kulttuurikokemus on hyvä mikäli se on herättänyt tuntemuksia - mitä tahansa tuntemuksia, mutta tämä herätti lähinnä ahdistusta ja ajatusta paperin sekä musteen haaskauksesta. Ei todellakaan kirja, johon tarttumista suosittaisin. Toki tämän kanssa täytyy vielä vähän painia, kun lukupiirin keskusteluosioon asti päästään.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki elokuvakokemuksen: Twilight - Houkutus
Pirkanmaa, 06.01.2009

Tietämättä elokuvasta juuri mitään muuta kuin, että se jotenkin koski vampyyreitä mentiin ystävättären kanssa elokuviin ja pitkästä aikaa koin pienen fanitytön sisälläni heräävän! Edellisestä kerrasta olikin jo vuosia aikaa. Diggailin elokuvasta syvästi, sen johdosta olen tilannut koko leffaa koskevan kirjasarjan ja ottanut muun muassa Musen kuunteluun, koska se soi yhdessä suosikkikohdistani leffassa. Leffan näkemisestä on kulunut jo monta päivää ja olen edelleenkin vähän pistoksissa siitä, hyvä etten laske päiviä jatko-osaan. Tämä epäilemättä johtaa muihin kulttuurikokemuksiin kirjasarjan ja leffan musiikin lisäksi, kun tiettyjen näyttelijöiden aikaisempia töitä tarvitsee katsoa jne. Lumivyöryefekti.