yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

Käyttäjän jams kuva
jams hankki musiikkikokemuksen: Razorlight: Slipway Fires
Pirkanmaa, 06.01.2009

Ystäväni pyysi ystäviltään musiikkisuosituksia Facebookissa ja Razorlight oli yksi suosituksista, joten päätin sitä kokeilla itsekin. Levy osoittautui heti alkutahdeista lähtien ihan minun jutukseni, miellyttävä setti. Se muistuttaa minua aikaisemmin kuuntelemastani LIVEstä, mutta tuo samalla jotain uutta. Sain ihanaa uutta virtaa, mitä flunssan kourissa tarvitsinkin.

harjueli hankki teatterikokemuksen: Liisat ihmemaassa eli kuinka nykynainen CV:n aukkoon putosi
Pirkanmaa, 05.01.2009

"Liisat Ihmemaassa" puhuu "strukturoidun" työelämän ja oikean elämän kuilusta kokemuksen ja naisten äänellä.

Warna hankki lukukokemuksen: Liza Marklund: Gömda (Uhatut)
Pirkanmaa, 05.01.2009

Asiaa olisi varmaan paremmin ajanut, jos olisi kirjoittanut paremman kirjan ja jättänyt määritelmän "tositarina" pois. Ei tarvitsisi ainakaan enää kiusata asianosaisia puimalla julkisuudessa, mikä on oikeasti totta ja mikä tarua.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Carlito's Way
Pirkanmaa, 05.01.2009

Toisinaan elokuvan jälkeen tekee mieli ruveta kiljumaan, että ei tämän näin pitänyt mennä ja ruveta väsäämään uhkauskirjeitä käsikirjoittajalle roolihahmon pelastamiseksi. Olen vieläkin hieman katkera.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Jersey Girl
Pirkanmaa, 05.01.2009

En tiedä, mikä sai minut katsomaan loppuun asti elokuvan, jossa oli Ben Affleck, Jennifer Lopez ja Liv Tyler. Ei tämä nyt ihan tervanjuontia ollut, mutta jää luultavasti mieleen vain ohjaajansa huonoimpana elokuvana.

Warna hankki taidekokemuksen: PiparkoogiMaania
Pirkanmaa, 04.01.2009

Satuimme Tallinnaan maanantaina, jolloin tietenkin kaikki taidenäyttelyt ja museot olivat kiinni. Korvaavaksi kohteeksi löydettiin sitten piparkakkunäyttely, joka kyllä oli vierailun arvoinen. Toisinaan kadehtii joidenkin ihmisten mielikuvitusta ja kädentaitoja. Itseltäni radikaalia olisi jo peruspossupiparin kuorruttamista värillisellä sokeritahnalla.

Warna hankki lukukokemuksen: Astrid Lindgren: Bröderna Lejonhjärta
Pirkanmaa, 04.01.2009

Yleensä vältän, hyvästä syystä, kirjoja, joissa a) on lapsi kertojana b) vilisee lohikäärmeitä c)kansissa on hevosia. Tässä oli kuitenkin jotain omituisen vangitsevaa. Toisaalta ymmärrän aivan loistavasti, miksi kirjaa ei luettu minulle lapsena toisin kuin monia kevyempiä Astrid Lindgrenin satuja.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Breakfast Club
Pirkanmaa, 04.01.2009

Ei poikkeuksellisen hyvä, eikä niin huono, että minuutin jälkeen tarvitsisi vaihtaa kanavaa (kuten moni muu elokuva, jota yritin samaisena päivänä katsoa). Henkilökohtaisena loukkauksena tosin otin sen, että tummasilmäisestä "friikistä" muokattiin "kaunotar" vaalealla luomivärillä ja vaaleanpunaisella hiuspannalla.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki musiikkikokemuksen: Iirottelua
Pirkanmaa, 03.01.2009

Iirottelut katson/kuuntelen aina. Jälleen kerran eilinen (2.1.) Iirottelu oli virkistävä kokemus ja alun esityskin niin hauska, etten ollut tuolissani pysyä. Voisi suositella myöskin niille, joiden mielestä kaikki musiikki, paitsi tutut iskelmät, ovat "rauhoittavia".

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki musiikkikokemuksen: Kolme tenoria Roomassa 1990
Pirkanmaa, 03.01.2009

Hetki aikaa muistoille: José Carreras, Plácido Domingo ja Luciano Pavarotti ensimmäistä kertaa samalla lavalla Rooman Terme di Caracallassa. Orkesteria johtaa Zubin Mehta. Tuotanto: Rai Uno, Italia.

Suuret kiitokset YLE:lle tästä uusinnasta. Hyvää kuuntelee ja katselee, joskus tuntuu että, vaikka loputtomiin.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki televisiokokemuksen: Epäkorrektia, Tuomas Enbuske!: Jumalaa ei ole!
Pirkanmaa, 03.01.2009

Epäkorrektia, Tuomas Enbuske!: Jumalaa ei ole! Usko jumalaan näkyy edelleen arkielämässämme ja lainsäädännöstä. Miksi muinaisen aavikkoheimon sekavaa, rasistista ja epäloogista opusta luetaan edelleen ohjekirjana? Uskonnon erityisasemasta on luovutt(ava?)

Ilahduttavaa ja yllättävää, että tämä mielipide on saatu yleisradiossa esittää. Kokemukseni mukaan esimerkiksi keskusteluohjelmissa on hyvin usein mukana pappi tai muu henkimaailmaan uskova ja ateisteja ei näy missää. Ai juu, agnostikko Esko Valtaoja sentään oli ilahduttava poikkeus.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki lukukokemuksen: Jean-Marie Gustave Le Clézio: Harhaileva tähti
Pirkanmaa, 02.01.2009

Luin Jean-Marie Gustave Le Clézion romaanin Harhaileva tähti. Kokemus oli vaikuttava jo siksikin, että näiden ihmisten vaikeudet edelleenkin jatkuvat. Hieno kirja, suosittelen.

miamarian hankki lukukokemuksen: Joel Haahtela: Kaksi kertaa kadonnut
Pirkanmaa, 02.01.2009

Vahva esikoisromaaniksi. Haahtela saa hienosti nivottua erillisiltä vaikuttavat tapahtumat yhdeksi kokonaisuudeksi. Erityiskiitos yllätyksellisestä loppuratkaisusta!

miamarian hankki musiikkikokemuksen: Maija Vilkkumaa: Superpallo
Pirkanmaa, 02.01.2009

Tuttua Maijaa taas kerran uudessa kuosissa! Hienoa että Maija uskaltaa tehdä uutta musiikkia omalla persoonallisella tavallaan, eikä jää toistelemaan vanhojen menestyslevyjensä kaavoja.

miamarian hankki televisiokokemuksen: Depardieu
Pirkanmaa, 02.01.2009

Dokumentti suuresta näyttelijästä, ikävä kyllä raapaisi vain pikaisesti pintaa eikä kertonut tähdestä mitään uutta. Sekavan rakenteen takia vaikeasti seurattava.