yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

miamarian hankki lukukokemuksen: Rakel Liehu: Helene
Pirkanmaa, 02.01.2009

Kiehtova, mukaansatempaava, tavallaan myös julma teos.

miamarian hankki lukukokemuksen: Anton Tsehov: Muistikirjasta
Pirkanmaa, 02.01.2009

Ajatuksia ja tekstipätkiä, osa hauskoja osa ei. Taitaa kiinnostaa vain kirjailijan ihailijoita.

miamarian hankki lukukokemuksen: Hannu Mäkelä: Elävät ja kuolleet
Pirkanmaa, 02.01.2009

Mielenkiintoista lukea, miten kirjailija hankkii taustatietoa. Fiktiivinen tarina ei sitten ollutkaan yhtä kiinnostava.

justus67 hankki elokuvakokemuksen: Manillaköysi - Yle Teema
Pirkanmaa, 30.12.2008

Valitettavasti en ole lukenut Veijo Meren Manillaköyttä, mutta taisi olla kolmas kerta kun sen näin TV:stä. Täytyisi käydä kirjastoreissulla hakemassa myös tämä kirja luettavaksi.
Elokuva itse on todella hyvää huumoria ja dialogia sisältävä. Sota on julmaa ja ratsuväki raakaa niin täällä suomalaismetsissäkin kuin sairaalan pihallakin. Elokuva on harmitonta kuvausta suomalaisesta hulluudesta ja vakavasta yritteliäisyydestä päästä eteenpäin elämän tiellä. Esko Hukkasen mainio rooli oli erittäin hyvä. Hänen mukaansa "sota ei ole mikään yliluonnollinen asia, vaan työtä siinä missä mikä tahansa työ". Onneksi Manillaköydestä tämän päivän johtamistaidon apostolit ja evankelistat eivät olleet ottaneet mallia. Esko Hukkasen rooliminän johtamassa yrityksessä olisi työnteko varmasti mielenkiintoista, mutta konkurssi uhkaisi yritystä nopeasti.

justus67 hankki elokuvakokemuksen: Katsastus - Yle Teema
Pirkanmaa, 30.12.2008

Joni Skiftesvikin novelliin perustuva loistava TV-elokuva, jossa kaikki tapahtumat tapahtuu kiertelemättä ja niin helposti, että elokuvaa oli ilo seurata. Sulevi Peltosen ja Vesa Vierikon tähdittämä elokuva kertoo kaartelematta tarinan jossa mennään naimisiin ja kaksi lastakin syntyy. Samalla käydään katsastamassa vanha Hillman Ruotsin puolella, kun siellä on vähemmän tiukkapipoiset katsastusmiehet. Niin loistavaa näyttelytyötä ja ihan kivasti Vierikon ja Peltosen fysiikat käy yksiin. Loistavaa, käyn heti vuodenvaihteen jälkeen lainaamassa Skiftesviikin novelleja.

Warna hankki musiikkikokemuksen: Anssi 8000 & Maria Stereo, Plutonium 74 @ Klubi
Pirkanmaa, 28.12.2008

Ensinnäkin pitäisi kai alkaa uskoa, että nykyään keikat alkavat silloin kun aikataulussa lukee, eikä niin, ettei ainoakaan itseään kunnioittava lämppärikään soita ennen puoltayötä. "Silloin kun minä olin nuori..." Menetimme siis ensimmäisestä keikasta (jonka takia olimme paikalle saapuneet) yli puolet, mutta onneksi Plutonium 74:kin osoittautui läsnäolon arvoikseksi. Harmi, että kumpikin näistä pumpuista kuulostaa tallenteena hieman... noh... epäedulliselta.

Warna hankki kulttuurikokemuksen: Wivi Lönn -raitti (kohteet 5-10)
Pirkanmaa, 28.12.2008

Kävimme päiväkävelyllä kartan kanssa tuijottamassa taloja, joita näkee lähes päivittäin tai viikoittain. Turistin silmin elämä on hauskempaa. Sää tosin olisi ehkä saanut olla hieman vähemmän hyytävä.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Interstate 60: Episodes of the Road
Pirkanmaa, 28.12.2008

Ei-umpityhmä road movie. Vähän miinusta eräästä kerronnallisesta "Siitä mistä aita matalin" -kikasta, mutta ihan pätevää viihdettä silloin kun elintoiminnot on keskitetty kinkunsulatukseen.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Auringonlaskun katu
Pirkanmaa, 28.12.2008

Pidin kyllä, mutta keskittyminen herpaantui välillä jostain syystä, mikä vei loppuratkaisultakin vaikuttavuutta. Ei pitäisi puuhailla niin paljon muuta samaan aikaan kun yrittää katsoa.

Warna hankki elokuvakokemuksen: The Departed
Pirkanmaa, 26.12.2008

Nousi suosikkieni joukkoon. Erityisesti pidin siitä, että pysyin tarinassa mukana, vaikka kyseessä oli undercover-juonittelua. Ehkä vika ei siis aina olekaan minussa vaan välillä myös elokuvissa, kun joudun tankkaamaan katsomiskumppaniltani: "Siis kuka tää tyyppi nyt on? Onks tää nyt se sama vai se eri kuin se joka oli siellä ravintolassa? Tää oli siis hyvis? Eiku pahis! Eiku...?"

Warna hankki elokuvakokemuksen: Ihmeellinen on elämä
Pirkanmaa, 26.12.2008

Usein vanhat elokuvat tuntuvat minusta hieman typeriltä, tämä yllättäen ei. Tuntematonta nettiarvostelijaa lainaten: kaikkien feelgood-elokuvien äiti.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Aika rakkauden
Pirkanmaa, 21.12.2008

Jouluelokuvien tärkein tehtävä lienee katsojan empatiakyvyn rankka aliarvioiminen. Ei riitä, että henkilöt ovat yksinäisiä, vaan heidän pitää olla myös vastaeronneita, raskaana, kuolevia, kaappihomoja, alkoholistivanhempien lapsia, narkomaaneja, kiitosta saamattomia omaishoitajia, anteeksiantoa pyytäviä murhaajia, umpihulluja... Mieluiten toki kaikkia näitä ja muutamaa muuta yhtä aikaa, että varmasti ropisee säälipisteitä. Puolen tunnin jälkeen tekee mieli kiljua, että minua nyt vaan ei kiinnosta teidän ongelmanne, menkää tunkemaan kalkkunaa napaanne ja lakatkaa uikuttamasta.

Suuri humalisti hankki televisiokokemuksen: Kulttuurikuntoklinikka Tv-ohjelma
Pirkanmaa, 19.12.2008
Warna hankki lukukokemuksen: V. S. Naipaul: Vapaassa maassa
Pirkanmaa, 18.12.2008

Niminovellista pidin, muista en juurikaan. Jostain syystä (liian) yksinkertaisista ihmisistä kertovat tarinat eivät herätä minussa minkäänlaisia tuntemuksia.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Zach & Miri puuhaa pornoo
Pirkanmaa, 18.12.2008

Pelasti uskoni siihen, että on vieläkin mahdollista tehdä puhdasta komediaa, joka ei aiheuta tuskaista vääntelehtimistä penkissä ja vihamielisyyttä kaikkia miespuolisia koomikkoja kohtaan. Sisältää myös yhden elokuvahistorian suloisimmista seksikohtauksista.