yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

miamarian hankki elokuvakokemuksen: Frida
Pirkanmaa, 16.12.2008

Vahva, värikylläinen elokuva Frida Kahlosta. Toivoa ja epätoivoa, riemua ja pettymyksiä, elämänjanoa.

miamarian hankki lukukokemuksen: Carlos Ruiz Zafon: Tuulen varjo
Pirkanmaa, 16.12.2008

Mennä ihmisyyteen ja sen yli. Hetkessä on ikuisuus ja ikuisuudessa on kaikki.

Warna hankki radiokokemuksen: Radio 1: Välilevyjä
Pirkanmaa, 14.12.2008

Helpottavaa päästä jakamaan traumansa Pekasta ja sudesta edes radionkuuntelun välityksellä. Kuinkahan monta kymmentä kertaa olen senkin joutunut kuulemaan? Muutenkin musiikkisadut olivat oikeasti aivan yhtä pelottavia kuin lapsena.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Carolina
Pirkanmaa, 14.12.2008

Tavallisen kiltti romanttinen komedia, ja jostain syystä nyyhkin näille aina. Olen ehkä liian helppo. Ei tämä huono ollut, mutta silti suurin anti taisi olla se, että huomasin Julia Stilesillä olevan länkisääret.

Warna hankki televisiokokemuksen: TV1: Pikkupiru
Pirkanmaa, 14.12.2008

Siinä määrin sympaattisen oloinen sarja, että sai toivomaan onnellista loppua kaikille henkilöille. Harvinainen piirre nykyään. Vielä kun muistaisi katsoa loputkin jaksot.

Warna hankki teatterikokemuksen: Shostakovitsh: Kirkas puro
Pirkanmaa, 14.12.2008

Enpä ole koskaan ennen nauranut baletissa vedet silmissä, kiitokset tästä erityisesti Riian baletin miestanssijoille, jotka osasivat loikkimisen lisäksi satiirin. Minkä takia yleisölle aina pakkosyötetään Ruususia, Romeoita ja Julioita, jotka saavat paatuneimmankin balettomaanin haukottelemaan salaa?

Olin muuten unohtanut, millainen kopse ja jytinä lavalla käy, jos musiikki tulee nauhalta jostain kaukaa eikä montusta katsomon edestä.

Warna hankki lukukokemuksen: J. M. Coetzee: Häpeäpaalu
Pirkanmaa, 09.12.2008

Alussa mielenkiintoinen, mutta jotenkin vain hiipui vähitellen dramaattisimman kohdan jälkeen. En edes muistanut paria tuntia myöhemmin saaneeni kirjaa loppuun.

Warna hankki radiokokemuksen: YLE Radio 1: Riston valinta
Pirkanmaa, 09.12.2008

Jos ei tässä ensimmäisenä (tunnarin jälkeen) kuultava raita toimi sisäänheittotuotteena klassiseen lauluun, niin ei sitten mikään.

Warna hankki teatterikokemuksen: Illuusioteatteri Nibiru: 4%
Pirkanmaa, 09.12.2008

En oikein tiedä, mitä tämä oli, mutta liikahtamatta sitä koko esityksen ajan tuijotti kuitenkin. Oma hauskuutensa toki siinä, ettei ennakkonäytöksessä ihan kaikki vielä toiminut.

Warna hankki televisiokokemuksen: TV1: Kulttuurikuntoklinikka
Pirkanmaa, 09.12.2008

Olen huono havaitsemaan ihmisissä minkäänlaista eroa kaiken maailman muuttumisleikeissä ja elämä uusiksi ohjelmissa, ellei nyt suunnilleen sukupuolta vaihdeta tai laihduteta sataa kiloa. Tässä jaksossa minäkin huomasin, että jotain oli tapahtunut. Pitänee muistaa sama resepti sitten, kun itse joskus stressaantuu töistä.

justus67 hankki musiikkikokemuksen: Eric Clapton - From the Cradle CD
Pirkanmaa, 05.12.2008

From the Cradle on yksi parhaita Eric Claptonin tuotoksia. Tukeva blues vie mukanaan ja sitä ihan oikeasti haluaa kuunnella lisää. Muutama rokahtavampi biisi antaa lisää lihaa blues kappaleiden ympärille. Levy on tukeva paketti tiivistä blues höttöä ja tämä levy vahvisti minun satunnaista Clapton diggailua. Creamin aikaiset lyövät laudalta kaikki, mutta ei ole huono tämäkään Claptonin levy. Kulttuurikunto paranee päivä päivältä pelkästään tällä musiikilla. Claptonia kuuntelemalla hankkii itselleen parempaa elämää joka päivä.

justus67 hankki televisiokokemuksen: Jungle of Dreams - Ylen kotikatsomo
Pirkanmaa, 05.12.2008

Esa Illin ihan kiva ja huumoripitoinen elokuva nelikymppisistä äijän köriläistä, jotka haluavat rock-tähdiksi. Elokuva kosketti kovasti itseäni. Päähenkilöiden tavoin en vieläkään tiedä, mikä minusta tulee isona, vaikka ikää on neljäkymmentä vuotta pyöreesti. Ehkä sitä täytyy ottaa lusikka kauniiseen käteen ja todeta arjen harmaus.

justus67 hankki televisiokokemuksen: Kieslowskin Dekalogin kuudes käsky - Yle Teema
Pirkanmaa, 05.12.2008

Kieslowskin taitava lyhytelokuva kuudennesta käskystä. Mitäpä nuori ja hullu mies ei tekisi rakkauden eteen. Ottaa ensin daijuun ja aukaisee ranteensa, kun nainen loukkaa. Voihan paska nuoruutta ja hulluutta.

Oikeasti elokuva oli todella hyvä. Ajoittain pääsi pintaa syvemmällekin. Elokuva on samalla kasvutarina nuoren miehen naivista rakkaudesta kohti aikuisempaa elämää.

Warna hankki lukukokemuksen: Wilhelm Busch: Maks ja Morits ja muita kertomuksia
Pirkanmaa, 04.12.2008

Ikivanhoissa lastenkirjoissa ei turhia sievistellä. Haluaisipa nähdä tuoreen piirretyn, jossa heti alkuun teurastettaisiin kanoja mitä julmimmalla tavalla, sitten pahoinpideltäisiin lemmikkejä ja lopulta murhattaisiin lapsia.

Warna hankki lukukokemuksen: Hanif Kureishi: Esikaupunkien Buddha
Pirkanmaa, 04.12.2008

Kerrankin kasvukertomus, jossa henkilöt vaikuttavat ikäisiltään. Nyt tosin tekisi hirveästi mieli matkustaa Lontooseen.