yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

Warna hankki lukukokemuksen: Emily Brontë: Humiseva harju
Pirkanmaa, 03.12.2008

Olisi kiinnostavaa tietää, olivatko ihmiset oikeasti tuohon aikaan edes puoliksi niin ylidramaattisia, kuin kirjoista voisi kuvitella. Samoin ihmettelen englantilaisia, jotka joutuivat ainakin 1950-luvulle asti kuukausiksi vuoteen omiksi joka kerta, kun kastelivat kenkänsä.

miamarian hankki lukukokemuksen: Anna Gavalda: Kimpassa
Pirkanmaa, 01.12.2008

Luin kirjan tien kuinka monennetta kertaa, mutta aina siitä löytyy jotain uutta. Henkilöt ovat niin uskomattomia persoonia että heihin on helppo eläytyä, Nauru ja itku on herkässä. En ole uskaltanut katsoa kirjasta tehtyä elokuvaa, pelkään että se tuhoaa mielikuvani ihmisistä ja tapahtumista.

Warna hankki televisiokokemuksen: TV-arkisto: Kasariviihdettä 4/5
Pirkanmaa, 28.11.2008

Aivan hulvaton! Miten ihmiset, jotka ovat vapaaehtoisesti katselleet tuollaisia artisteja, ovat voineet saada aikaan näinkin täysipäistä jälkikasvua? Tosin täytyy myöntää, että Dingossa oli suuren maailman henkeä.

Warna hankki lukukokemuksen: Albert Camus: Sivullinen
Pirkanmaa, 28.11.2008

Kirja oli pettymys. Minussa ei herättänyt tunteita se, että päähenkilössä mikään ei herätä kummempia tunteita. Tätä kuulee arkielämässäkin ihan tarpeeksi. Ehkä sukupolvikysymys?

Warna hankki elokuvakokemuksen: Kaunis mieli
Pirkanmaa, 28.11.2008

Aiemmin suosikkielokuviani, mutta ei näköjään toimi kovin hyvin, jos sen osaa ulkoa. Nyt tuntui paikoitellen yliteatraaliselta, vaikka edelleen toki pidinkin. Ehkä 10 vuoden päästä uudestaan.

Warna hankki radiokokemuksen: Nousevan auringon talo
Pirkanmaa, 28.11.2008

Taisin löytää radion kulttuurikuntoilun myötä, mitä toki edistää sekin, että tajusin ohjelmien kuuluvan nykyään taas netissä ja myös jälkikäteen. Miten tuo tieto oli päässyt lipsahtamaan ohi? Joka tapauksessa, suosituksia hyvistä ohjelmista otetaan vastaan ilolla.

Warna hankki lukukokemuksen: Arundhati Roy: Joutavuuksien jumala
Pirkanmaa, 22.11.2008

Hieman hidas alku ja välillä vaikeuksia intialaisia asioita kuvaavien sanojen kanssa, mutta puolivälissä tempaisi mukaansa. Kaivattua eksotiikkaa alkutalveen.

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki elokuvakokemuksen: Once
Pirkanmaa, 21.11.2008

Viehättävä ja sympaattinen elokuva. Kaiken hypetyksen jälkeen ei vain täyttänyt odotuksia.

justus67 hankki elokuvakokemuksen: Ingmar Bergman - Seitsemäs sinetti
Pirkanmaa, 21.11.2008

Bergmanin Seitsemäs sinetti - elokuva kiehtoo aina vaan. Katselin sen taas ties monettako kertaa ja aina se tuntuu yhtä upealta. Elokuva on monelle tuttu ainakin yhdestä kohtauksesta. Siinä ristiretkeltä palaava ritari pelaa shakkia kuoleman kanssa. Tämä on varmasti elokuvamaailman yksi kopioiduimpia kohtia. Elokuva on hieno kuvaus ihmisen kuoleman pelosta. Bergman itse kertoi jossakin haastattelussa, että tämä elokuva kertoo erityisesti hänen omasta kuoleman pelostaan ja häntä koko elämänsä ajan riivanneista "piruista". Elokuva on niin upea, että siitä voi jotain ajattelemisen aihetta syntyä ja se on suositeltava vaihtoehto aivoja hakkaavalle amerikkalaiselle väkivaltaviihteelle. Ehkä elokuvamaku voi muuttua, kun ihastuu Bergmannin elokuviin.

justus67 hankki lukukokemuksen: Nikolai Gogol - Nevan valtakatu
Pirkanmaa, 21.11.2008

Luin Gogolin Nevan valtakadun. Gogolin taidokkuudesta huolimatta kokemus jäi neutraaliksi. Ehkä odotin kirjalta hieman liikaa. Kirja oli varsin taitavasti kirjoitettu ja realistinen ihmiskuvaus iskee minussa syvälle. Kirjaa arvostaisin enemmän, jos se olisi vastannut ennakko-odotuksiani. Olen ostanut kirjasen parikymmentä vuotta sitten ja siitä lähtien se on odottanut lukemista. Nyt taidekokemus on hankittu tuosta kirjasta. Suosittelen kirjaa kaikille venäläisen klassikkokirjallisuuden ystäville. Ne tuovat pelkästään iloa ja herättää pohtimaan.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki lukukokemuksen: Jean-Marie Gustave Le Clézio: Autiomaa
Pirkanmaa, 20.11.2008

Luin Jean-Marie Gustave Le Clézion romaanin Autiomaa ja kokemus oli hieno. Olo on kuin olisin käynyt viime vuosisadan Afrikassa. Suosittelen.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Kino Into: Karatetappajat
Pirkanmaa, 20.11.2008

Hilpeä agenttisähläys, jonka loppuratkaisu jäi näkemättä. Voisin kuitenkin olettaa, että maailma pelastui. Mutta mitkä ihmeen karatetappajat?

Warna hankki elokuvakokemuksen: This is England
Pirkanmaa, 20.11.2008

Katsoin tämän uudelleen, vaikka edellisestä kerrasta on hädin tuskin kuukausi. Kaunis, tarkkanäköinen ja valitettavan ajankohtainen.

Warna hankki musiikkikokemuksen: CMX @ Pakkahuone
Pirkanmaa, 20.11.2008

CMX pettää aina. Monen keskinkertaisen ja väsähtäneen esiintymisen jälkeen olin asennoitunut tähän niin, että käydään nyt vielä viimeisen kerran, vaikka eipä siitä mitään irtoa. Alussa bändi kuulostikin itsensä lämppäriltä, mutta sitten tapahtui... jotain. Tällaisen takia rock on keksitty.

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki kulttuurikokemuksen: Suomen kädentaidot -messut
Pirkanmaa, 18.11.2008

Parasta näissä tapahtumissa on kierrellä katsomassa nokkelia ja taidokkaasti toteutettuja ideoita. Itseäni eniten kiinnostavat nuorekkaat ja kierrätysideoita hyödyntävät esineet, joita löytyikin mukavasti. Messuilla oli ikävä kyllä jokseenkin ahdistava tungos, mikä esti monessa paikkaa tarkemman syventymisen tarjontaan. Tapahtumasta jäi silti käteen erittäin hyvä mieli ja pari tarkoin harkittua ostosta.