yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki elokuvakokemuksen: M. Night Shyamalan: The Village
Pirkanmaa, 18.11.2008

Elokuva oli visuaalisesti erittäin viehättävä. Tunnelma oli ennemmin fantasianomainen kuin varsinaista kauhua. Kerronta oli kuitenkin vähän laahavaa ja muutamat juonen käänteet tuntuivat melko kömpelöitä. Tapahtumia ei juurikaan selitelty, minkä takia jotkin motiivit jäivät epäselviksi. Lopussa nokkela käänne, joka kyllä latisti leffan tunnelmaa. Tykkäsin kuitenkin enemmän kuin oletin.

miamarian hankki lukukokemuksen: Serge Bramly: Leonardo da Vinci
Pirkanmaa, 16.11.2008

Leonardon elämästä on vain vähän todistettua tietoa, samoin hänen teoksistaan vain harvat ovat säilyneet. Tässä kirjassa kirjoittaja seurasi monenlaisia lähteitä ja teki niiden pohjalta päätelmiä, mitä Leonardo todella teki mihinkin aikaan. Paljon hän myös arvioi, mitä Leonardo ehkä tai todennäköisesti teki. Neutraali kokemus siksi, että teksti jää kasaksi irrallisia osia. Faktaa ja arvailua on sikinsokin, vaikea seurata kumpi kulloinkin on kyseessä. Sadat alaviitteet sekoittaa lukemista entistä enemmän. Ideana kuitenkin hyvä.

Warna hankki radiokokemuksen: Riston Valinta
Pirkanmaa, 15.11.2008

En ollut vuosiin kuunnellut radiota muuten kuin pakkosyötettynä. Nyt harmittaa. Siellä ei olekaan pakko puhua julkkiksista teennäisellä slangilla?

Warna hankki lukukokemuksen: Maria Jotuni: Huojuva talo
Pirkanmaa, 14.11.2008

"Neutraali" kuvaa mahdollisimman huonosti tuntemuksia tästä. Tietyllä tavalla aikansa lapsi ja tuskastuttavan itseään toistava. Toisaalta raastavuuteen asti koskettava ja täynnä ajatuksia. Pidinkö? En. Lukisinko uudelleen? Ehdottomasti.

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki lukukokemuksen: Put the book back on the shelf
Pirkanmaa, 13.11.2008

Kyseessä on Belle and Sebastian -yhtyeen lyriikoihin perustuva sarjakuva-albumi, johon erilaiset alan indie-tekijät ovat muodostaneet omia tulkintojaan kappaleista. Lähestymistavat ja piirrostyylit vaihtelevat ehjistä tarinoista tunnelmien luontiin. Jälki on melko epätasaista, mutta joukosta löytyy muutama helmikin. Kokonaisuutena mukavaa selattavaa.

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki lukukokemuksen: Neil Gaiman: The Graveyard book
Pirkanmaa, 13.11.2008

Neil Gaimanin viimeisin lastenkirja on ihanan vinksahtanut versio Kiplingin Viidakkokirjasta. Poikalapsi pakenee perheensä murhaajaa läheiselle hautausmaalle, jonka aavet kasvattavat ja pitävät hänet turvassa. Nautinnollista luettavaa, tuskin maltoin laskea käsistäni.

Warna hankki televisiokokemuksen: Musiikki-tv: Lista
Pirkanmaa, 13.11.2008

Eikö Suomessa oikeasti kuunnella mitään mikä ei olisi a) kokoelma- tai tribuuttilevy b) peräisin yhtyeeltä, joka on ollut olemassa vähintäänkin niin kauan kuin ikinä muistan c) Idols-jotain?

miamarian hankki lukukokemuksen: Siri Kolu: Metsänpimeä
Pirkanmaa, 11.11.2008

Aivan upea kirja! Olisi haluttanut lukea yhdeltä istumalta kokonaan. Omaperäinen aihe yhdistettynä hienoon, vivahteikkaaseen kieleen ja uskottaviin henkilöhahmoihin. Todella miellyttävä lukukokemus.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki lukukokemuksen: Seppo Heikinheimo: Mätämunan muistelmat
Pirkanmaa, 10.11.2008

Olipahan aikamoinen kurkistus taannoiseen, verhontakaiseen(kin) musiikkimaailmaan. Kirja kertoi varmaankin Heikinheimon subjektiivisen käsityksen asioita ja niiden kulusta, mutta mielenkiintoista luettavaa se oli silti.

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki elokuvakokemuksen: The Amityville Horror (1979)
Pirkanmaa, 10.11.2008

Olen yleensä todella huono katsomaan kauhuelokuvia. Jännitän hahmojen puolesta aivan liikaa enkä ollenkaan pidä siitä olosta. Pidin kyllä monilla tavoin tästä elokuvasta, vaikka katselukokemus ei ollutkaan miellyttävä. Psykologinen kauhu on paljon pelottavampaa kuin mitkään möröt. Omituiseksi elokuva meni siinä vaiheessa kun talon kellarista löytyy portti helvettiin ja perhe jää senkin jälkeen melko rauhallisesti sinne asustelemaan. Toisaalta onhan elokuvan mainoslausekin "For God's Sake, Get Out!".

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki televisiokokemuksen: Mad Men
Pirkanmaa, 10.11.2008

Huomaan olevani pahasti koukuttumassa tähän ärsyttävän ylimainostettuun televisiosarjaan jo kahden jakson jälkeen. Katsoisin tosin varmaan jo pelkästään mekkojen takia. Tiesivät pirulaiset mihin vedota.

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki musiikkikokemuksen: Doris Muzik: Digitaalimiehet, Anssi 8000 & Maria Stereo
Pirkanmaa, 10.11.2008

Digitaalimiesten keikka oli kotikutoisuudessaan erittäin vetoava. Simppeliä yhden sormen koskettimiensoittoa, naputusrumpukoneen sykettä, kitaraa ja laulua. Anssi 8000 ja Maria Stereo gruuvasivat myös melko vastustomattoman retrosti, ja yleisö intoutuikin tanssahtelemaan mukana Doriksen tahmealla tanssilattialla. Pariskunnan keskinäinen jutustelu ja välispiikit olivat ihan oma numeronsa. Mainio ilta.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Quantum of Solace
Pirkanmaa, 10.11.2008

Ei yhtään niin huono kuin pelkäsin, vaikka sisälsikin enemmän rymistelyä ja vähemmän juonta kuin edellinen. Rullasi eteenpäin niin, ettei muuta ehtinyt käydä mielessä. Isona minustakin tulee James Bond.

Warna hankki lukukokemuksen: Kari Hotakainen: Juoksuhaudantie
Pirkanmaa, 10.11.2008

Jotenkin en pitänyt, osittain ehkä ulkokirjallisista syistäkin. Kyllähän tämän luki, mutta yksikään henkilöistä ei oikein herättänyt myötätuntoa, enkä pidä avoimista lopuista.

Warna hankki musiikkikokemuksen: Tampere Filharmonia: Avaruusseikkailu 2008
Pirkanmaa, 10.11.2008

Pitkästä aikaa konsertissa, kevyt aloitus sopi. Show-puoleen panostettu, huumori tarpeeksi kieli poskessa tehtyä. Mutta voisiko ihmisiä oikeasti estää jotenkin yskimästä?