yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

Warna hankki elokuvakokemuksen: Ted ja Sylvia
Pirkanmaa, 10.11.2008

Seurasin vähän sivusilmällä, joten elokuvasta itsestään vaikea sanoa mitään. Poisti runouskammoa!

Warna hankki televisiokokemuksen: Kulttuurikuntoklinikka
Pirkanmaa, 10.11.2008

Piristävää hömppää kulttuurin nimissä. Hienoista katkeruutta siitä, ettei kukaan tule järjestämään minulle vastaavaa toimintaa. Kaikki pitää itse tehdä.

Warna hankki lukukokemuksen: Donna Tartt: The Secret History (Jumalat juhlivat öisin)
Pirkanmaa, 10.11.2008

Sävyltään synkkä. Hidaslukuinen, mutta vangitseva. Henkilöt tosin vaikuttivat ikäänsä nähden liian aikuisilta, harvoin näin päin. Pisti miettimään, millaisia tekoja itse voisi hyväksyä.

Mesi hankki teatterikokemuksen: The Beatles Story
Pirkanmaa, 09.11.2008

Lahden Kaupunginteatterissa olin seuraamassa musikaalia The Beatles Story. Esitys oli fantastinen ja Beatlesien musiikki soi kuin alkuperäisten esittäminä!

miamarian hankki lukukokemuksen: Janne Huilaja: Yksikätinen
Pirkanmaa, 06.11.2008

Tuntuvat olevan muodissa nämä kirjat, missä kuvataan tapahtumia yhdessä paikassa mutta kahdessa eri ajassa. Pakko tunnustaa, että lukukokemus oli pettymys: ensimmäiset 100 sivua odotin koska alkaa tapahtua, ja sitten kun alkoi tapahtua niin se loppui yhtä äkisti. Henkilöhahmot jäivät ohuiksija irrallisiksi.

miamarian hankki musiikkikokemuksen: Vuokko Hovatta: Lempieläimiä
Pirkanmaa, 06.11.2008

Ihanaa kuunnella lauluja, joissa on oikeasti jotain sanottavaa eikä pelkkää kliseistä liibalaabaa! Vuokon upean kuulas ääni sopii täydellisesti näihin biiseihin.

Käyttäjän karhuemo kuva
Riitta hankki taidekokemuksen: Valokuvanäyttely: Backlight festivaali 08 tickle attack
Pirkanmaa, 05.11.2008

Valokuvanäyttely, Tampere TR1: Backlight festivaali 08, tickle attack
Todella yllättävän hauska näyttely. Myös huumori tarjoaa oivan ja ajatuksia herättävän aiheen taiteelle. Monia hyviä hykerryttäviä oivalluksia ja sivalluksia, Erityisesti pidin esimerkiksi Daniela Cojbucin kuvista joissa iäkkäät "viettelijättäret" poseeraavat matkien yliseksualisoitunutta mainosten ja kansikuvien kuvastoa asentoineen, auki "jääneitä" paidannappeja myöden.... Suosittelen lämpimästi tutustumaan näyttelyyn.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki televisiokokemuksen: Tuomas Enbuske: Epäkorrektia mm.
Pirkanmaa, 31.10.2008

Minulle on ollut upea kulttuurikokemus kuunnella ja katsoa Tuomas Enbusken juttuja. On ollut tosi raikasta ja virkistävää kuulla hänen ”epäkorrekteja” mielipiteitään, kun sitä korrektia sievistelevää ja kaunistelevaa mitäänsanomatonta hyssyttelyä on Suomi täynnä. Kiitos, Tuomas Enbuske, sinun ohjelmasi kuuntelen aina.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki lukukokemuksen: Pasi Toiviainen: Ilmastonmuutos nyt
Pirkanmaa, 26.10.2008

Pasi Toiviaisen "Ilmastonmuutos nyt" on mielestäni kirja, joka jokaisen suomalaisen pitäisi tästä aiheesta vähintään lukea ja ryhtyä korjaamaan kaikki, missä vielä korjaamista on.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki kulttuurikokemuksen: TIIBET Vapriikissa
Pirkanmaa, 26.10.2008

Kävin Vapriikin Tiibet-näyttelyssä. Kokemus oli odotetun hieno. Huomasin taas kerran, että elämää on muuallakin kuin vain minun napani ympärillä. Tiibetissäkin luodaan kaunista - tekstiilit, hopea ja astat jäivät parhaiten mieleeni. Siellä voisi käydä toisenkin kerran.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki lukukokemuksen: Arja Mäkinen: Vanhojapiikoja ja vapaita naisia
Pirkanmaa, 26.10.2008

Luin Arja Mäkisen: Vanhojapiikoja ja vapaita naisia-kirjan. Mielenkiintoinen ja opettava kokemus, jota suosittelen jokaikiselle yksineläjälle ja miksei lapsettomille pareillekin. Voit vaikka oppia, että sinun ainakin oltava olevinasi onneton, jotta pönkittäisit parisuhteellisten lapsiperheiden ylemmyyden- ja hyvänolontunteita. ;)

Käyttäjän karhuemo kuva
Riitta hankki lukukokemuksen: Iltasatu
Pirkanmaa, 25.10.2008

Luin lapsilleni Sempén ja Coscinnyn Pikku Nikke kirjan. Olen hankkinut Nikke kirjat lapsilleni, koska pidin niistä itse kovasti lapsena. Suorastaan ahmin ne ja muistan kuinka kovasti ne minua naurattivat. Hassua oli huomata, että nyt aikuisena Pikku Niken ja kaverusten touhut eivät enää olleet aivan yhtä huvittavia. Lapseni kyllä kuuntelivat keskittyneesti ja tyttäreni joka osaa jo itsekin lukea jatkoi lukemista itsekseen. Mutta emme nauraneet aivan yhtä paljon kuin olin odottanut. Ehkäpä Nikke ja nenä on hauskempi. Aiomme siis jatkaa Niken seikkalujen lukemista vaikka itse olinkin hieman pettynyt ensimmäiseen kirjaan.

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki musiikkikokemuksen: The Dø Vegassa
Pirkanmaa, 24.10.2008

Jo Kööpenhaminan legendaarinen keikkapaikka oli tunnelmaltaan melkoinen kokemus, mutta ranskalais-suomalainen folk-rock-duo The Dø räjäytti teknisistä ongelmista huolimatta lähestulkoon tajunnan. Komeaääninen laulajatar esiintyi hurmaavan energisesti ja esiintyvän pariskunnan kemia pelasi viehättävästi. Yleisö oli täysillä mukana ja lauloi yhdessä balladit heleän harmonisesti.

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki kulttuurikokemuksen: Polismuseet
Pirkanmaa, 24.10.2008

Tukholman poliisimuseo oli yllättävän mielenkiintoinen kokonaisuus. Moista reflektoivaa ja kyseenalaistavaa otetta on vaikea kuvitella sovellettavaksi Suomessa. Tällä hetkellä teemana oli naiset poliisissa. Näyttelyt olivat todennäköisesti suunnattu ensisijaisesti lapsille ja niissä esiteltiin univormuja, erilaisia poliisin representaatioita kulttuurissa sekä rikospaikkatutkintaa. Erikoisuutena näyttely vuosisadan vaihteessa homoseksuaalisuussyytteen todisteina käytetyista valokuvista.

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki kulttuurikokemuksen: Kulturhuset
Pirkanmaa, 24.10.2008

Tukholman Kulturhuset oli liikuttava elämys. Mainioita ja kiinnostavia ilmaisnäyttelyitä (maksulliset jäivät kiertämättä). Erityisesti kokoelma espanjalaista nykyvalokuvaa teki vaikutuksen. Todella viehättävä oli myös lastennurkkaus, jonne useampi perhe oli tullut sunnutaita viettämään, sekä nuorten tila, jossa järjestettiin tapahtumia sekä mahdollisuus tuunata ja askarrella. Lisäksi kuolasin lasin läpi sarjakuvakirjastoa. Tämmöinen Tampereelle.