yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

justus67 hankki taidekokemuksen: Pitkältä tieltä - Vanhenemisen ja vanhuuden kohtaamisia
Pirkanmaa, 15.10.2008

Näyttely vanhenemisesta oli todella hyvä kokemus. Suosittelen kaikille Tampereella kävijöille. Näyttelyssä oli todella monipuolisesti suomalaisten taitelijoiden tauluja esillä. Joukkoon mahtui myös ulkomaalaisia tauluja, jotka nekään ei ollut huonoja. Parasta antia oli Helen Schjerfbeckin omakuvat, eikä tosin huonoja olleet muutkaan. Näyttely oli vaikuttava elämys. Kulttuurikunto nousi moneksi päiväksi huippulukemiin.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki kulttuurikokemuksen: Työväenmuseo Werstas
Pirkanmaa, 15.10.2008

Olin tänään tutustumassa Tampereen työväenmuseo Werstaaseen. Paikka sinänsä on ihan tutustumisen arvoinen. Tutustuin pikaisesti vetururimiesnäyttelyyn, Suomettunut Suomi -näyttelyyn, höyrykonettakin kävin hirvittelemässä, mutta se ei naisnäköulmaani kummemmin sykäyttänyt. Museossa oli sinne ripustettuina kiinnostavaa taidetta, AVO -näyttely(?). Maria Stereo oli taiteilijanimi jonka pistin korvan taakse.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki lukukokemuksen: Sofi Oksanen: Puhdistus
Pirkanmaa, 14.10.2008

Sain upean kulttuurikokemuksen lukemalla Sofi Oksasen Puhdistuksen. Tämän kirjan talletan hyllyyni uutta lukemista varten.

miamarian hankki taidekokemuksen: Tapetut toimittajat -valokuvanäyttely
Pirkanmaa, 14.10.2008

Näyttelyssä oli parikymmentä valokuvataulua tapetuista venäläisistä toimittajista. Jokaisessa taulussa kerrottiin, missä kyseinen toimittaja työskenteli, ja miten hän kuoli. Monen kuolinsyy tai -olosuhteet oli epämääräiset. Oikeastaan kaikki työskentelivät opposition lehdissä. Kokemus oli aika järkyttävä. Pysäyttävä. Puoli tuntia kokemuksen jälkeen ei osaa sanoa oliko se potisiivinen vai negatiivinen, siksi laitoin neutraali.

Käyttäjän helmikana kuva
Helmikana hankki kulttuurikokemuksen: Tampere 1918 Vapriikissa
Pirkanmaa, 10.10.2008

Luettuani Antti Tuurin Kylmien kyytimies ja Timo Malmin sekä Ari Järvelän Tampere tulessa kirjat tämä näyttely todella kosketti ja vaikutti. Suosittelen muillekin.

Käyttäjän ExpertusDico kuva
Expertus Dico hankki teatterikokemuksen: 39 Askelta
Pirkanmaa, 08.10.2008

Odotukseni olivat melko korkealla, onhan kyseessä versio Hitchcockin erinomaisen jännityselokuvan tarinasta. Tosin hivenen arvellutti kuinka näytelmään on saatu ympättyä huumoria mukaan, kyseessä kuitenkin on komediateatterin näytäntö.

Tarina sijoittuu 1930-luvun Lontooseen, aikakauteen josta pidän, ja joka tuo mieleen Agantha Christien teokset. Kyseessä on vakoojatarina, johon kuuluu kohtalokkaita naisia ja koomisia käänteitä.

Näytelmän lavastus on varsin minimalistinen, mutta paikoin hyvin oivaltava. Neljä näyttelijää (plus yksi käsi) saa ylättävän paljon aikaan parituntisessa näytelmässä. Erityiskiitokset ansaitsevat Antti Majanlahti ja Heikki Railevirta jotka todellakin tekevät täyden päivätyön näyttelemällä lähes kaikki näytelmän sivuroolit. Hausin ja paras roolisuoritus on (muistaakseni) Majanlahden esittämä vanhan liiton isäntämies, jonka kohdalla termi juntti kuulostaa vähättelyltä. Tämä roolisuoritus nauratti selkeästi eniten koko näytelmässä.

Muuten olin hieman pettynyt kokonaisuuten, sinällään ihan hauskaa perjantai-illan vietettä, muttei mitenkään erityisen puhuttelevaa tai ratkiriemukasta. Konjakki puoliajalla auttoi tunnelmaan pääsemisessä. Näytelmä on kuitenkin palkittu ulkomailla, eikä tämä versiokaan totaalisen huono ole jotain jäin kuitenkin kaipaamaan. Suosittelen varauksin.

Käyttäjän HannaEH kuva
HEH hankki kulttuurikokemuksen: Miten lastenkirjani ovat syntyneet? -luento
Pirkanmaa, 07.10.2008

Olen jo useampana maanantaina käynyt kuuntelemassa erityyppisten kirjailijoiden mainiota turinointia lapsuudestaan ja lastenkirjojensa synnystä. Tällä kertaa lievä pettymys oli, että Marja-Leena Lempinen kiirehti erittäin sievästi rakennetun ja vaiherikkaan elämäntarinansa suoraan paperista lukien. Spontaanimmin hölöttävän Esko-Pekka Tiitisen rinnalla esitys oli melko puuduttava. Jälkimmäisestä pulppusikin semmoinen innostus ja luovuuden ylistys, että lähdin tilaisuudesta erittäin hyvillä mielin.

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki teatterikokemuksen: Herrasmieshuijarit
Pirkanmaa, 07.10.2008

Arja Koriseva, Esko Roine ja Lari Halme olivat hyviä. Lari Halme lienee katsonut liikaa Jim Carreyn leffoja ja huomannut olevansa saman näköinen ja oloinen. Herrat taisivat improvisoida aika lailla, koska edessäni istuva kuiskaajakin nauroi. Herrat ottivat tämän Mervinkin mukaan esitykseen aina välillä repliikeillään.Hyvä kokonaisuus, jossa tanssia ja laulua sekä muuttuvia juonikuvioita. Suosittelen.

Käyttäjän kulturkondis kuva
Kulttuuri Kunto hankki teatterikokemuksen: Luolamies, stand-up - Tampereen työväen teatteri, Salmelaisen näyttämö
Pirkanmaa, 02.10.2008

Tämän kokemusraportin on kirjoittanut Terhi Turja. Kulttuurikunnon toimitus on siirtänyt sen nettiin. 

 

Nyt olen viisaampi ja osaan asennoitua tuleviin hankauksiin huumorilla ymmärtäen faktat. Leukapielet puuduksissa, vatsalihakset arkoina hauskan kaksituntisen jälkeen. Minua ilahdutti Riku Suokkaan monipuolisuus. Yhteen asiaan kerrallaan fokusoiva luolamies, keräilijä-shoppaja nainen, ex-vaimo, herrakaveri Salonen, kaikki samassa persoonassa. Minua liikutti käsikirjoituksen huomioiva suhtautuminen tasapuolisesti miesten ja naisten rajoituksiin, puutteellisuuksiin, joille ei siis voi mitään. Näköjään. esiintyjän herkkyys.
Minua ärsytti alun ööö ja hmm -alkuiset puheet, kunnes tajusin, että kyseessä on stand upp, niin kuin.

Ennakkoluulot pois! ne haittaavat lähinnä vain itseä. Maailmasta saa enemmän irti kun osaa katsoa laajasti suurella sydämellä.

Teoksessa oli kyse siitä että ihmisen historiassa mikään ei ole muuttunut. Suosittelisin tätä kokemusta kaikille miehille, heidän olisi nähtävä Luolamies-monologi. Löytävät viimeistään siitä itsensä, jos ovat tähän asti jääneet eksyksiin. Eikä katsominen tee pahaa naisillekaan. Ei ikärajaa!
 

Käyttäjän kulturkondis kuva
Kulttuuri Kunto hankki teatterikokemuksen: Patukkaooppera
Pirkanmaa, 02.10.2008

Tämän kokemusraportin on kirjoittanut Maire Rantala. Kulttuurikunnon toimitus on siirtänyt sen nettiin.

 

Virkistynyt ,samalla alkoi näkemäni sovittaminen elettävään elämään pohdinta
nähdyn ja eletyn yhtenäisyydestä
Minua ilahdutti todella hyvät näyttelijäsuoritukset ja teokseen sisältyvä komiikkakin....
Minua liikutti asian ajankohtaisuus....
ja ärsytti sama,asian ajankohtaisuus,kotimaisen työn siirtäminen Aasiaan ja työntekijän mitätöinti tavallaan....
Uusia ajatuksia jota kulttuurikokemus herätti oli ainakin halun käydä teatterissa useammin,koska koen nyt että teatterihan
pureutuu täysillä yhteiskuntamme problematiikkaan kun sen vain tahtoo nähdä,

Teoksessa oli kyse naistyövoiman käytöstä liukuhihnatyössä ja työtahdin kiristys keinoja kaihtamatta
vedottiin mielihyväkokemuksiin työtahdin voimistuksella ja lopputulos:
tehot irti ja ulos,vain johtajisto porskutti tuloksella

Suosittelisin tätä kokemusta erikoisesti työnjohtajille luottamusmiehille ja miksei ihan kaikille kansalaisille
 

Käyttäjän kulturkondis kuva
Kulttuuri Kunto hankki taidekokemuksen: Akseli Gallen-Kallelan elämäntyö - Ruoveden Kalela
Pirkanmaa, 30.09.2008

Tämän kokemusraportin on kirjoittanut nimimerkki Tellervo Auer. Kulttuurikunnon toimitus on siirtänyt sen nettiin.

 

Taiteilijan esillä ollut tuotanto. Kulttuurikokemukseni oli taiteilijan neroudesta, kohentunut ylpeys suomalaisen taiteen omaperäisyydestä.

Minua ilahdutti se ennenkaikkea, että Akseli Gallen-Kallelan pojan tytär Aiva on vahvasti mukana esittelemässä isoisänsä elämäntyötä ja että on jaksanut tehdä sitä vuosikymmenten ajan.
Minua liikutti taiteilijan erämaakodin tuhoutuminen ja turmeleminen ja se, että suvun naiset ovat vahvoina toteuttaneet Kalelan nykyiseen kuntoon.
Minusta olisi mukava tutustua vastaaviin museoihin aina sopivissa tilanteissa.

Suosittelisin tätä kokemusta ystäväpiirille, jotka eivät vielä ole käyneet Kalelassa. Minusta vain tuntui, että itse olen mattimyöhäinen. Oli hyvä kun näin ohjelman televisiosta, missä Aiva kertoi, ettei ainakaan tällaisena projektina ole voimia vetää näyttelyitä.