yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 227 tulosta

Lunasol hankki taidekokemuksen: Weaving'09
Taitokortteli - Pohjois-Karjala, 11.06.2009
Tekijä: Useampi tekijä & Taitokortteli, Joensuu

Joensuun Taitokorttelin kesän 2009 näyttelyt käytävägalleriassa ja piha-aitoissa on nimeltään "Weaving'09". Eniten minua puhuttelivat Dora Jungin ja Agneta Hobinin työt. Hobin yhdisteli töissään kiinnostavasti metallia ja muskoviittia. Aino Kajaniemen kuvakudostekniikasta pidin, mutta hänen kuvamaailmansa ei puhutellut minua lainkaan. Hanna Korvelan työt ovat tuttuja entuudestaan, pidän!

Näiltä taiteilijoilta esillä töitä: Dora Jung, Agneta Hobin, Aino Kajaniemi, Riitta Turunen, Johanna Gullichsen, Hanna Korvela, Lotte Dalgaard, Shino (Enya) Miyashita, Miglena Hristova Petrova-Tsviatkova. Lisäksi: Käspaikka.Nyt edition.

Kiinnostava kokonaisuus!

Suosittelen käymään, jos liikut Joensuussa: Taitokortteli löytyy kaupungin keskusta Koskikatu 1:stä, näyttelyihin pääsee ilmaiseksi ja Taitokorttelin kahvilassa on upea tunnelma! Harvoja (jäljellä olevia) puutalokortteleita Joensuussa.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Radioteatteri esittää: Haju
Kävelylenkillä kotikaupungissa - Pohjois-Karjala, 09.06.2009
Tekijä: Paula Salminen

Radioteatterin sunnuntaikuunnelmana oli Paula Salmisen kirjoittama "Haju". Työtön humanisti Tiina on kotona, mies Ari kiireinen työssään. Uusi hankittu koti on muuten mukava, mutta sitä vaivaa outo haju. Hajun ja sen ympärille oli saatu tragikoominen, ajankohtainenkin draama. Näyttelijät olivat minulle outoja (nuoremman polven ?), mutta osasivat työnsä hyvin.

Lunasol hankki lukukokemuksen: Köyhyyden ammattilainen
Koti - Pohjois-Karjala, 07.06.2009
Tekijä: Esa Salminen

Sambiassa suomalainen kehitysyhteistyötekijä Petteri on teoksen päähenkilö. Esa Salminen ei sortunut romaanissaan inhorealismiin eikä yltiöidealismiin. Oli uskottavaa kerrontaa, jonka kieli myös viehätti. Mieluusti lukisin vaikka ns. jatko-osan siitä, miten Petteri pärjää palattuaan takaisin Suomeen ;-)

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kultakuume: Ennenkuulumatonta Toivoa
Koti - Pohjois-Karjala, 07.06.2009
Tekijä: Janne Koskinen

Perjantai-illan Kultakuumeen ehdottomasti mieluisin anti minulle oli Toivon Kärjen aiemmin piilossa olleita säveliä ja sanoituksia koskeva osuus, jossa isänsä ja isoisänsä työskentelyä valottivat Kalervo Kärki ja Leena Suurpää. Kuoro- ja karjalaissäveliä, ruotsinnoksia ja sävellyksiä mm. suomenruotsalaisten ja ruotsalaisten runoilijoiden teksteihin. Karjala-yhteys sai selityksensäkin... kun Toivo Kärki oli alenevassa polvessa runonlaulaja Mateli Kuivalatteren sukua. Muina aiheina Helsingin balettikilipailu ja Tampereen Sävel.

Lunasol hankki lukukokemuksen: Kesä Kalevi Sorsan kanssa
Koti - Pohjois-Karjala, 07.06.2009
Tekijä: Anssi Kela

Anssi Kelan ensimmäiseen romaaniin tartuin kiinnostuksella ja - myönnän - hieman ennakkoluuloisesti. Teos osoittautui ihan kelpo romaaniksi. Ajoittain otti hieman lujille seurata juonta, mutta syy saattoi johtua oman keskittymiseni herpaantumisesta ... Päähenkilön Johanneksen elämän käänteitä käsittelevä teos. Hieman yltiösiirappinen loppu, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Portti B 15
Koti - Pohjois-Karjala, 02.06.2009
Tekijä: Salla Viikka (käsikirjoitus), Tove Appelgren (ohjaus), Tiina Luoma (äänisuunnittelu)

Radioteatterin kuunnelma "Portti B 15" oli ihanaa ja kutkuttavaa kuunneltavaa! Kolmen ihmisen elämäntarinat kohtasivat lentokentällä. Hienosti toteutettu, erityiskiitos huimasta äänimaailmasta! Thank God, there is Radioteatteri!

millamakea hankki elokuvakokemuksen: Nuori Hannibal
Kotisohva - Pohjois-Karjala, 01.06.2009
Tekijä: Peter Webber

Hieman köyhä yritys selittää Hannibal Lecterin syntyperää. Ei sentään mennyt ylenpalttiseksi verellä mässäilyksi, mutta Hannibal jäi hieman pinnalliseksi. Sitä paitsi onko sellaisen henkilön kuin Hannibal Lecterin taustoja edes pakko yrittääkään selittää ja ymmärtää. Mielestäni parempi olisi ollut jättää koko elokuva tekemättä.

millamakea hankki elokuvakokemuksen: Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu
Kotisohva - Pohjois-Karjala, 25.05.2009
Tekijä: Gore Verbinski

Jatkoa Karibian merirosvoille, entistäkin ehompia erikoistehosteita ja edelleenkin hauskoja juonen käänteitä, upeita erikoisefektejä, taistelukohtauksia ja maskeerauksia. Visualisti nautti.

millamakea hankki teatterikokemuksen: Päästä irti - irti päästä
Joensuun kaupungin teatteri - Pohjois-Karjala, 19.05.2009
Tekijä: improvisaatioryhmä

Ehdottomasti kivempi katsella tätä lyhyttä improa kuin aikaisempaa pidempää. Erittäin positiivinen elämys.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Nadjan huone: Minä ja Nuori Joel Lehtonen.
Koti - Pohjois-Karjala, 17.05.2009
Tekijä: Nadja Nowak

Kirjailija, prof. Pekka Tarkka oli Nadja Nowakin haastateltavana nuoresta Joel Lehtosesta. Lehtosen teoksia olen lukenut niukanlaisesti ja hänen elämästään en juuri tiennyt. Olipa kiinnostavaa kuunneltavaa! Lehtosella oli monia naissuhteita, joita hän on kuvannut jopa inhorealistisesti kirjeenvaihdossaan yms.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Näistä levyistä en luovu: Reetta Meriläinen
Koti - Pohjois-Karjala, 17.05.2009
Tekijä: Toimittaja Timo Asikainen

HS:n päätoimittajaa Reetta Meriläistä oli kiva kuunnella: niin seesteisiä, kirkkaita ja  perusteltuja olivat hänen mielilevyvalintansa ja elämästä puhuminen. Pidin!

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Euroviisut
Kotid - Pohjois-Karjala, 17.05.2009
Tekijä: EBU

Euroviisut, spektaakkeli... Hm...hyvin sekava olotila viisukisoista. Musiikki ja esittäjät pääsääntöisesti pinnallisia, eivät sykäyttäneet. Ne resurssit ja koneisto, jotka viritetty ja varattu näiden laulukisojen toteuttamiseen, voitaisiin käyttää fiksumminkin. Katselin kisoja pyykkejä silittäessä - siihen touhuun ihan kelvollista "oheisseuraa" ;-)

Lunasol hankki teatterikokemuksen: Saari kaukana täältä
Pakkahuone, Joensuu - Pohjois-Karjala, 15.05.2009
Tekijä: Ulla Lehmusoksa, ohjaaja, Laura Ruohosen teksti, Teatteri Satama

Teatteri Satama on ammattlaisten ohjaama nuorisoteatteri Joensuussa. "Saari kaukana täältä" oli sekä myönteinen että hämmentävä kokemus minulle. Hyvin eritaustaisten nuorten tekemisen ja sitoutumisen laatu ilahdutti, samoin se, että ohjaaja oli rohjennut työstää juuri tämän näytelmän esitykseksi nuorten kanssa.

En ole Laura Ruohosen näytelmää aiemmin nähnyt. Teksti vaikutti haastavalta. Paikoitellen koin vaikeaksi pysyä esityksessä mukana, koska siirtymiset paikasta ja tilanteesta toiseen olivat hieman sekavia.

Esitys oli loppuunmyyty, yleisössä näytti olevan paljon nuoria :-) Hienoa, että tämä teatteri on olemassa!

Lunasol hankki lukukokemuksen: Lukinmerkki
koti - Pohjois-Karjala, 12.05.2009
Tekijä: Pirkko Arhippa

Pirkko Arhipan dekkari oli sellaista tasaisen mukavaa luettavaa. Juoni kulki välillä liiankin sukkelasti eteenpäin, ainakin minun makuuni. Arhippa kirjailijana kiehtoo, sillä hän on ollut tuottelias jo useamman vuosikymmenen ajan ja kuuluu suomalaisten naisdekkaristien harvaan joukkoon.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Viikon taiteilija: kirjailija Harri Tapper
lenkki - Pohjois-Karjala, 10.05.2009
Tekijä: Leena Peltokangas

80 vuotta täyttävää kirjailija Harri Tapperia oli mieluisaa kuunnella. Enpä muistanut, että Tapperit ovat keskisuomalaisia - jostain syystä olin asettanut heidät Pohjois-Suomeen. Veljessarjasta Kain, Yrjö, Harri ja Marko (en muista, oliko vielä muitakin) tuli kaikista taitelijoita. Lämmöllä ja inhimillisyydellä Harri puhui työstään, suvustaan ja elämästä yleensä. Kirjoittajan ura ei alkanut ruusuisasti, kun kouluaineesta tuli huonoin mahdollinen arvosana: -4 (ei siis 4-, vaan - 4). Harri kun ei ollut kirjoittanut opettajan astelman mukaan Vänrikki Stoolin tarinoiden sankareista, vaan oli asettunut pienviljelijän poikana kuormarengin asemaan. Ohjelmassa kuultiin myös arkistojen kätköistä Tapperien veljesten äitiä.

Elämän voimaa hän kuvasi kirjoittamisen motivaatioksensa. Hyvä tarinankertoja Harri Tapper on!