yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 151 tulosta

Lunasol hankki radiokokemuksen: Radioteatteri esittää: Haju
Kävelylenkillä kotikaupungissa - Pohjois-Karjala, 09.06.2009
Tekijä: Paula Salminen

Radioteatterin sunnuntaikuunnelmana oli Paula Salmisen kirjoittama "Haju". Työtön humanisti Tiina on kotona, mies Ari kiireinen työssään. Uusi hankittu koti on muuten mukava, mutta sitä vaivaa outo haju. Hajun ja sen ympärille oli saatu tragikoominen, ajankohtainenkin draama. Näyttelijät olivat minulle outoja (nuoremman polven ?), mutta osasivat työnsä hyvin.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kultakuume: Ennenkuulumatonta Toivoa
Koti - Pohjois-Karjala, 07.06.2009
Tekijä: Janne Koskinen

Perjantai-illan Kultakuumeen ehdottomasti mieluisin anti minulle oli Toivon Kärjen aiemmin piilossa olleita säveliä ja sanoituksia koskeva osuus, jossa isänsä ja isoisänsä työskentelyä valottivat Kalervo Kärki ja Leena Suurpää. Kuoro- ja karjalaissäveliä, ruotsinnoksia ja sävellyksiä mm. suomenruotsalaisten ja ruotsalaisten runoilijoiden teksteihin. Karjala-yhteys sai selityksensäkin... kun Toivo Kärki oli alenevassa polvessa runonlaulaja Mateli Kuivalatteren sukua. Muina aiheina Helsingin balettikilipailu ja Tampereen Sävel.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kultakuume
Koti - Pohjois-Karjala, 04.06.2009
Tekijä: YLE Radio 1, toimittaja Airikka Mannerkoski

Kultakuumessa oli mielenkiintoista keskustelua kirjastojen tulevaisuudesta ja laatukriteereistä. Innostavaa oli kuulla toimittajan tekemiä haastatteluja kirjaston käytöstä. Maija Poppanen liiteli myös ohjelmassa: mikä olikaan Walt Disney Companyn osuus leffan musiikissa ja kuka olikaan P.L. Travers? Maija Poppanen on tulossa Helsingin Kaupunginteatteriin elokuussa.

Teatteriohjaaja Antti Sevanto teki Suomen Lähetysseuran 150-vuotisjuhlan suurtapahtumaan monologin kengistä. Kenkätarinoita oli pyydetty lähetysseuran työntekijöiltä ympäri maailmaa. Vaikutti tosi kiinnostavalta!  Inspiroivaa!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Portti B 15
Koti - Pohjois-Karjala, 02.06.2009
Tekijä: Salla Viikka (käsikirjoitus), Tove Appelgren (ohjaus), Tiina Luoma (äänisuunnittelu)

Radioteatterin kuunnelma "Portti B 15" oli ihanaa ja kutkuttavaa kuunneltavaa! Kolmen ihmisen elämäntarinat kohtasivat lentokentällä. Hienosti toteutettu, erityiskiitos huimasta äänimaailmasta! Thank God, there is Radioteatteri!

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki radiokokemuksen: Välilevyjä radiossa
kuulokkeissa - Uusimaa, 26.05.2009
Tekijä: YLE 1

Maanantaina kuuntelin Välilevyjä -musiikkiohjelmaa taas kerran. Tämä on ehdoton suosikkini, piristävä taidemusiikkiohjelma joka antaa ajateltavaa ja kuuntelu- vinkkejä. Kaikenlaisia mielenkiintoisia, aiemmin itselleni tuntemattomia musiikkikappaleita on tullut kuuntelukatalookiini Välilevyjen toimesta. Toimittaja on sopivan ärsyttävä, pohdiskelija ja penkoja, joka ei kaihda soittaa omiakaan projekteja. Mutta siksi kai ohjelma onkin tuore ja laaja-alainen. Kyllä kelepaa kuunnella - joka viikko!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Miten minusta tuli minä: Heikki Harma
Koti - Pohjois-Karjala, 24.05.2009
Tekijä: Nadja Nowak

Ohjelma oli uusinta jo useamman vuoden takaa - silti, innostavaa ja hauskaa kuultavaa. Hectorin musiikki on puhutellut jo lapsuusajoista... mm. Lumi teki enkelin eteiseen ja Palkkasoturi. Olipa kiinnostavaa kuulla,  millaisia merkityksiä radion kuuntelulle aikuinen-Hector antoi! Ensimmäisen oman kokoonpano nimi oli Sharks. Lapsuuden instrumentti oli viulu, jonka soittamisen hän jossain vaiheessa kyllästyi. Huumorilla höystettyä muistelua ja tarinointia!

miamarian hankki radiokokemuksen: Lukupiiri
Pirkanmaa, 19.05.2009

Keskustelussa Harry Potter ja Viisasten kivi. Ihanaa kun ohjelma oli niin pitkä, niin kirjasta ehdittiin keskustella kunnolla. Juontajat oli tosi hyviä, he saivat etenkin ujot nuoret soittajat rohkaistumaan ja puhumaan. Jaana Kapari jäi vähän sivuosaan, hänen mietteitään olisi ollut kiinnostavaa kuulla enemmän.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Nadjan huone: Minä ja Nuori Joel Lehtonen.
Koti - Pohjois-Karjala, 17.05.2009
Tekijä: Nadja Nowak

Kirjailija, prof. Pekka Tarkka oli Nadja Nowakin haastateltavana nuoresta Joel Lehtosesta. Lehtosen teoksia olen lukenut niukanlaisesti ja hänen elämästään en juuri tiennyt. Olipa kiinnostavaa kuunneltavaa! Lehtosella oli monia naissuhteita, joita hän on kuvannut jopa inhorealistisesti kirjeenvaihdossaan yms.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Näistä levyistä en luovu: Reetta Meriläinen
Koti - Pohjois-Karjala, 17.05.2009
Tekijä: Toimittaja Timo Asikainen

HS:n päätoimittajaa Reetta Meriläistä oli kiva kuunnella: niin seesteisiä, kirkkaita ja  perusteltuja olivat hänen mielilevyvalintansa ja elämästä puhuminen. Pidin!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Viikon taiteilija: kirjailija Harri Tapper
lenkki - Pohjois-Karjala, 10.05.2009
Tekijä: Leena Peltokangas

80 vuotta täyttävää kirjailija Harri Tapperia oli mieluisaa kuunnella. Enpä muistanut, että Tapperit ovat keskisuomalaisia - jostain syystä olin asettanut heidät Pohjois-Suomeen. Veljessarjasta Kain, Yrjö, Harri ja Marko (en muista, oliko vielä muitakin) tuli kaikista taitelijoita. Lämmöllä ja inhimillisyydellä Harri puhui työstään, suvustaan ja elämästä yleensä. Kirjoittajan ura ei alkanut ruusuisasti, kun kouluaineesta tuli huonoin mahdollinen arvosana: -4 (ei siis 4-, vaan - 4). Harri kun ei ollut kirjoittanut opettajan astelman mukaan Vänrikki Stoolin tarinoiden sankareista, vaan oli asettunut pienviljelijän poikana kuormarengin asemaan. Ohjelmassa kuultiin myös arkistojen kätköistä Tapperien veljesten äitiä.

Elämän voimaa hän kuvasi kirjoittamisen motivaatioksensa. Hyvä tarinankertoja Harri Tapper on!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kulttuuripeili 8.5.2009
Koti - Pohjois-Karjala, 10.05.2009
Tekijä: YLE Radio 1

Kulttuuripeilissä 8.5. käsitteli mm. oppikirjojen tekoa nyky-Suomessa. Oppikirjat ovat olleet yhtenä kuntien säästökohteena. Oppikirjojen teosta studiossa oli puhumassa 2 kustannusalan ammattilaista. Ajatuksia ja myös huolta herättävää keskustelua.

Keskisuomalaisten nuorten unelmia käsittelevä näytelmä oli myös kiinnostava aihe. Jouni Inkalan runoteos "Minkä tietäminen on ihmiselle välttämätöntä" kilpailee Tanssiva karhu -palkinnosta ja oli tällä kertaa esittelyssä palkintoehdokkaana. Inkala oli toimittajan haastattelussa. Kiehtovaa pohdintaa!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kulttuuripeili 24.4.09
Koti - Pohjois-Karjala, 10.05.2009
Tekijä: YLE Radio 1

Tässä Kulttuuripeilissä kiinnostavin juttu käsitteli Matti Pellonpäästä valmistunutta (vai valmistuvaa?) elämäkertaa, jonka on kirjoittanut Lauri Timonen. Timonen oli toimittajan haastateltavana. Jutussa kuultiin myös mm. radiokuunnelmapätkiä Nalle Puh -kuunnelmasarjasta: äänessä Pellonpää ja Kari Väänänen. Elämäkerta on syntynyt Pellonpään tunteneita haastattelemalla ja erilaisella arkistomateriaalia läpikäyden. Pellonpäältä itseltään ei jäänyt päiväkirjoja tms. Teos, jonka ehdottomasti haluan lukea!

miamarian hankki radiokokemuksen: Kirjakerho
Pirkanmaa, 08.05.2009

Käsittelyssä Rauha Kejosen uusin sekä Libri di Lucan arvoitus. Todella hyvät keskustelijat, oli miellyttävä kuunnella heidän kommenttejaan.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Taustapeili: larppaus
Koti - Pohjois-Karjala, 04.05.2009
Tekijä: Sanna Kareinen, toimittaja

Ohjelmasarjassa "Taustapeili" oli aiheen liveroolipelaaminen eli larppaus. Toimittaja Sanna Kareinen oli saanut haastaltevakseen kiinnostavia ihmisiä, joista Maija Hannula oli eniten äänessä. Hän puntaroi ja havainnollisti mukavasti larppaamista ja siihen liittyviä käytännön tilanteita mm. ohjaamisen näkökulmasta. Löytyy kuunneltavaksi YLE Areenalta vielä ainkin jonkin aikaa. Suosittelen!

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki radiokokemuksen: Markus Kajo ja Arkistonauhat
rakiota kuunnellen - Uusimaa, 30.04.2009
Tekijä: Markus Kajo radio YLE1

Markus Kajo köhii nauha-arkistoja läpi ja tekee toinen toistaan hienompia löytöjä kansalaisten mikrohistorioista vuosikymmenten varrelta.

Ohjelmassa on tullut muisteloja laidasta laitaan: viimeisimmät ,Ilmari Kiannon ääneenmuistamiset ovat kutittavaa kulttuurihistoriaa ja välillä kuullaan koskettavia paloja ihmiselon arjesta sieltä sun täältä. Erityisesti jäi mieleen maakuopassa sun muissa kurjissa asujaimissa elelevien korven asujainten eleettömät turinat.

Kajo tietenkin  filosofoi ja kommentoi hauskaan, kulmikkaaseen tyyliinsä maailmanmenoa ja kuulemaansa nauhojen soiton välissä. Tätä ohjelmaa en tahtoisia missata (viimeistä verbiä saisi Kajo vähän ruotia, niin äklö se on - vaikka käyttökelpoinen)!