yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

miamarian hankki taidekokemuksen: "10x"-sarjakuvanäyttely
Tampereen pääkirjasto Metso - Pirkanmaa, 15.03.2009

Suomalaista ja ranskalaista sarjakuvaa Suomi-Quebec sarjakuva-antologian pohjalta. 11 taiteilijaa, 11 työtä, kaikki todella upeita. Etenkin Mikko Väyrysen valkoisesta paperista taiteltu sarjakuva säväytti.

Warna hankki teatterikokemuksen: Don Carlos
Tampere-talo - Pirkanmaa, 10.03.2009
Tekijä: Lorenzo Fonda

Onko ooppera teatteria vai musiikkia?

Olin jo kalliiden lippujen takia luopunut toivosta päästä katsomaan Don Carlosia. Opiskelijalle tulisi halvemmaksi lähteä Tampereelta junalla Helsinkiin oopperaa katsomaan. Onneksi kerrankin kävi tuuri ja joku kauppasi netissä omat lippunsa puoleen hintaan. (Syksyinen Don Giovannin esityshän peruttiin nenämme edestä, mistä en ole vieläkään oikein toipunut.)

Lavastus oli upea, puvustus oli upea, laulajat olivat upeita. Jos jostain täytyy esityksessä valittaa, niin Don Carlos oli jotenkin kireän kuuloinen ja kaukaa oli vaikea erottaa häntä Rodrigosta (paitsi tietenkin äänen perusteella), mikä alkuun häiritsi juonen tajuamista.

Ja sitten tietenkin siitä, että minun mittaiseni ihmisen ei koskaan pitäisi istua kaiteen takana. Luontevassa istuma-asennossa se halkaisi näyttämön diagonaalisesti ja jouduin jatkuvasti poukkoilemaan paikallani kuin hyperaktiviivinen citykani. Montakohan kertaa olen täälläkin jo valittanut siitä, että pitäisi hoitaa lippujen ostaminen ajoissa?

Warna hankki kulttuurikokemuksen: Tequila-kurssi
Tampereen työväenopisto/Sampola - Pirkanmaa, 10.03.2009
Tekijä: Mirja Rekola

Halusin tietää, saako tequilasta mahdollisesti muutakin kuin huonoja ideoita ja kammottavan krapulan. En ole vieläkään aivan vakuuttunut asiasta ja taidan pitää ns. paremman tequilan ostamisen kauas tulevaisuuteen lykättävien asioiden listassa.

Ainakin viineissä, konjakeissa, viskeissä, sikareissa, suklaissa jne. tosiharrastajien uskominen aiheuttaa yleensä karvaan pettymyksen. "Tää on kuule tosi hyvää! Paljon parempaa kuin tuo toinen ja ei ole edes kallista, vain kaksikymmenkertaisesti sen summan, mitä olisit ikinä valmis maksamaan yhtään mistään!" Ei ole yhtään kivaa kuvittelee saavansa tilaisuuden maistaa jotain todella hyvää, eikä todellisuudessa pystykään erottamaan sitä siitä halvimmasta lähikaupan tarjoustuotteesta tai pahimmassa tapauksessa saamaan kyseistä tuotetta edes kurkusta alas. Helmiä sioille.

Joka tapauksessa kurssilta jäi käteen muutamia kokeilemisen arvoisia ohjeita, ja paljon tietoa tuli meksikolaisesta kulttuurista yleensäkin. Työväenopiston kokkikurssit ovat aina yllättäneet positiivisesti ja niin teki tämäkin. Odotan taas innolla sitä hetkeä, kun kurssiesitteet ensi syksynä kolahtavat postiluukusta.

 

Warna hankki elokuvakokemuksen: Pavel Koutskýn Animaatioita
Tampereen elokuvajuhlat - Pirkanmaa, 10.03.2009
Tekijä: Pavel Koutský

Lempeän piikitteleviä animaatioita, jotka saivat poistumaan salista hymyillen, vaikka penkit söivätkin toisen hansikkaani. Kuulin jonkun valittelevan toistosta, minusta taas oli hauskaa bongailla eri animaatioiden väliltä yhteisiä elementtejä.

Se vika näissä lyhytelokuvien kokoelmissa on, että vaistomaisesti yrittää asetella eri pätkiä parhausjärjestykseen ja se aiheuttaa kohtuutonta päänvaivaa.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Michael Clayton
Kotisohva - Pirkanmaa, 10.03.2009
Tekijä: Tony Gilroy

Alkoi lupaavasti, oli parhaimmillaan jännittävä, mutta jotenkin väsähti loppua kohden, kuten minäkin. Loppuratkaisun sijaan katselin jo unia, mutta kuulemma se ei ollut kovin yllättävä.

Warna hankki televisiokokemuksen: Skins
Kotisohva - Pirkanmaa, 03.03.2009

Sarja, josta pitäminen vähän nolottaa. Jostain syystä rupean nyyhkimään lähes jokaisessa jaksossa, mikä käy hieman voimille, kun katsoo maraton-tyyppisesti. Näyttelijöiden vaihtaminen uuteen sukupolveen oli onnistunut päätös, samojen ihmissuhdekuvioiden veivaamista vuodesta toiseen kuitenkin näkee tarpeeksi muutenkin. Tosin en olisi antanut anteeksi, jos Effy ei olisi jatkanut.

Tottakai tässä on hirvittävät määrät seksiä, viinaa, huumeita ja väkivaltaa, mutta toisaalta... Jos omista teinivuosista leikkaisi pois kaiken sen tietokoneen ääressä istumiseen, seinääntuijotteluun ja koulun kellon hitaan etenemisen ihmettelyyn käytetyn ajan, lopputulos ei olisikaan ehkä ihan niin kaukana tästä kuin aluksi olisi voinut kuvitella.

Lisäksi todella nuoret näyttelijät tekevät hienoa työtä. En muista, että kertaakaan olisi tullut vastaan saippuasarjoista tuttua "Oisko joku voinut opettaa tuolle edes vähän näyttelemisen alkeita?" -myötähäpeäkohtausta.

Warna hankki musiikkikokemuksen: Two for the Road
Wanha monttu - Pirkanmaa, 03.03.2009

Miksi rumpukone, miksi? Pelkällä laululla, kitaralla ja bassolla pystyy kuitenkin kantria esittämään vallan mainiosti, niin miksi pitää saada taustalle teennäinen paukutus viemään musiikilta sielu?

Warna hankki musiikkikokemuksen: Sweet Jeena and her Lions
Paapan kapakka - Pirkanmaa, 03.03.2009

Jeena oli toki ihana, mutta keikkaa vaivasi sama kuin Paapan kapakassa yleensäkin. Jazz-standardeista innostuminen vaatisi ehkä erilaista luonteenlaatua tai ei-suomalaisemman yleisön. Lisäksi tulee väistämättä sellainen olo, että olisi jälleen musiikkiopiston tutkintotilaisuudessa soittamassa triplanopeudella ihan päin honkia kappaletta, jonka tahkoamiseen on käyttänyt edeltävät pari kuukautta elämästään.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Control
Kotisohva - Pirkanmaa, 03.03.2009
Tekijä: Anton Corbijn

Jostain syystä elokuva jäi vähän vieraaksi. Kuvittelin pitäväni enemmän ja sitten keskittyminen jotenkin vain herpaantui. Ehkä parin vuoden päästä uusi yritys.

Warna hankki lukukokemuksen: Sudenmorsian
Kotisohva - Pirkanmaa, 03.03.2009
Tekijä: Aino Kallas

Vierastin kieltä aluksi, siis noin ensimmäiset kaksi sivua, sen jälkeen satu tempaisi mukaansa. Onneksi kirja oli ohut, niin uskalsin tarttua siihen. Ostin sen kuitenkin alunperin lähinnä Keskiyön kirjasto -sarjan hienojen kansilehtien takia.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Tristram Shandy: Herrasmiehen paljastukset
Kotisohva - Pirkanmaa, 03.03.2009
Tekijä: Michael Winterbottom

Hauska fiktiivinen "Making of" -elokuva. Ei nyt ehkä elokuvataiteen suurimpia helmiä, mutta tällä kokoelmalla brittikoomikoita pelastaisi melkein minkä tahansa tekeleen.

miamarian hankki taidekokemuksen: Sarjakuvanäyttely
Pirkanmaa, 01.03.2009
Tekijä: Oriveden Opiston sarjakuvalinja

Piirustusjälki oli taidokasta, mukana sekä mustavalkoista että väritettyä sarjakuvaa. Vähän liikaa mangaa ja vastaavaa toimintasarjakuvaa. Tekstit aika heikkoja, ei välittynyt tarinaa oikein mistään kuvasarjasta. Tai ehkä en vaan ymmärtänyt mistä on kyse.

miamarian hankki lukukokemuksen: Heinäpaali roihuaa
Pirkanmaa, 01.03.2009
Tekijä: Outi Nyytäjä

Hauska kokoelma kertomuksia elämästä Bretagnesta, arkipäivän sattumuksia ja kummallisuuksia huumoria unohtamatta.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki kulttuurikokemuksen: Syöjätär Tampereella
http://aamulehdenblogit.ning.com/ - Pirkanmaa, 27.02.2009
Tekijä: jams

Heittäydyin eilen Aamulehden blogipalvelussa bloggaavaksi henkilöksi ja alku on ainakin varsin hyvä. Tälläisissä asioissa sitä pistää itsensä alttiiksi kaikenlaiselle, eikä vähiten arvostelulle. Tuntuu, että kyseisessä blogipalvelussa on ihan oma kulttuurinsa ja toisaalta vaikuttamisen mahdollisuutensa. Toivottavasti tämä kuntoilukokemus pysyykin positiivisena..

miamarian hankki lukukokemuksen: Miten niin valo
Pirkanmaa, 25.02.2009
Tekijä: Marjo Niemi

Odotin tästä paljon enemmän takakansitekstin ja ennakkoarvioiden perusteella. Minulle tämä oli aika yhdentekevä tarina.