yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 131 tulosta

Lunasol hankki taidekokemuksen: Irtiottoja ja kiinnisaamisia
Galleria Kohina - Pohjois-Karjala, 28.02.2009
Tekijä: Reetta Gröhn-Soininen

Ensi käynti Galleria Kohinassa Joensuun Taitokorttelissa. Kiva yllätys - tilana ja näyttelynä! Puuveistoksissa oli jujua ja huumoria. Galleriassa toimii näemmä myös taidelainaamo :-) Pakkaspäivän piristys ja ilo!

marjo66 hankki taidekokemuksen: Paperikurssi 2
Kallträskin nuorisotalo - Pohjanmaa, 25.02.2009
Tekijä: kansalaisopisto

Lauantaina oltiinkin koko päivä yhdessäollen. Nyt päästiin jo asiaankin eli paperinvalmistukseen.
Oli viisi erilaista pohjamassaa joista sitten valmistimme papereita. seuraavaksi massoja sitten koristeltiin ja tehtiin uusia papereita. Koristeina käytettiin banaaninkuoria (esivalmistelu perjantaina), vanhaa yrttimaustetta, ruusun terälehtiä, paperisilppua ja pellavanarua. Samalla keittiönpuolella valmistelimme sunnuntaita...

marjo66 hankki taidekokemuksen: Paperikurssi 1
Kallträskin nuorisotalo - Pohjanmaa, 25.02.2009
Tekijä: kansalaisopisto

Saimme vihdoin jotain ns-talolle, eli kolmen kokoontumisen paperintekokurssin. Eka ilta meni tutustuessa paperinteon saloihin. Revimme sanomalehtiä joista sitten keitettiin massaa. Opimme myös paperin olevan kuituja joista taasen riippuu paperin laatu ja käyttäytymisominaisuudet esimerkiksi taitettavuus.Tutustuimme myös erilaisista papereista tehtyihin uusiomassoihin.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Kuvataidenäyttely
Joensuun seutukirjaston pääkirjasto - Pohjois-Karjala, 22.02.2009
Tekijä: Annika ?, Joensuun seutukirjasto

8.luokkalaisen nuoren tytön piirroksia Joensuun seutukirjaston pääkirjaston aulatiloissa. Pidin hedelmäasetelmista, en niinkään muotokuvista. Kuvista välittyi, että kuvataide on tekijälleen tärkeää.

Käyttäjän calluna kuva
Calluna hankki taidekokemuksen: Elämän virran naiset
Stoan galleria Helsinki - Uusimaa, 21.02.2009
Tekijä: Riikka Sutinen ja Virve Vuolasvirta

Käväisin jo viime viikolla katsomassa  tätä näyttelyä, mutta niin paljon työt jäivät askarruttamaan mieltä, että otin aikaa enemmän tutustuakseni näyttelyyn tarkemmin.

Otsikon mukaisesti molemmat taiteilijat kuvaavat naisen elämänkaarta, mutta erilaisin tavoin. Riikka Sutisen naiskuvat  ovat hätkähdyttävän rujoja ja kertovat kivusta, kuoleman läheisyydestä ja depressiosta. Vastapainona ovat Virve Vuolasvirran  työt, joissa hän kuvaa naisen elämän hetkiä elämäniloisesti ja  kauniisti, naiset ja pienet tytöt ovat aseteltuina kuin entisaikaisiin "potretteihin",

Nämä erilaiset työt saman teeman ympäriltä muodostavat jännittävän vuoropuhelun. Näiden taiteilijoiden työt ovat esillä myös huhti-toukokuun vaihteessa Helsingin Kanneltalossa.  Suosittelen tätä  hienoa kokemusta.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Annamaija Halonen: Muistojen maisemia
Pohjois-Karjala, 18.02.2009

Kuvataitelija Annamaija Halosen näyttely Joensuun Taitokorttelissa oli levollinen ja visuaalisesti  puhutteleva.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki taidekokemuksen: Africa/Now
Pirkanmaa, 16.02.2009

Tampereen taidemuseossa pyöri viimeistä päivää Africa/Now -näyttely ja pitihän se käydä sitten katsomassa. Hyvä, että kävin, sillä olihan siellä miellyttävää taidetta joka kelpaisi kotiinikin. Etenkin David Mzugunon ja Lewis Stephen Msezan taulut olivat mieleeni.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Ihmisiä itärajoilla
Pohjois-Karjala, 15.02.2009

Päivi Erosen toimittama  Ihmisiä itärajoilla -valokuvanäyttelyn näyttelykatalogi. Putkahti esiin siivotessa ;-) Näyttely oli vuonna 2003 Imatralla ja Slovakiassa. Valtaosa dokumenttikuvaajista oli nuuoremman polven kuvaajia. Jokainen valokuvaaja oli esitellyt itsensä haluamallaan tekstillä, mukana myös 1-2 valokuvaa/ kuvaaja. Hauska aikamatka, ei niin kovin monen vuoden päähän! Sanni Sepon ja Kati Koivikon osuudet puhuttelivat.

Käyttäjän raija_k kuva
Raija Koo hankki taidekokemuksen: Marita Liulian näyttely Choosing My Religion - Uskontoja jäljittämässä / Kiasma
Uusimaa, 14.02.2009

Kävin perjantai-iltana Kiasmassa katsomassa Marita Liulian näyttelyn maailman uskonnoista. Oli rauhoittava ja virkistävä kokemus raskaan työviikon jälkeen. Näyttelysaleissa oli aidoilla matoilla päällystettyjä divaaneja ja tasoja, joilla saattoi lueskella näyttelyyn kuuluvia kirjoja eri uskonnoista. Rauhoittava musiikki täytti salin. Isoihin kattoikkunoihin oli viritetty kankaat, joissa aiheina oli kukkivia oksia. Syntyi lumoava, hämyisä tunnelma. Upeasti onnistunut näyttely!Täytyy ehdottomasti mennä uudelleen. Näyttely on auki aika kauan, 19.4. saakka.

Lisää tietoa CMR-projektista löytyy Liulian omilta nettisivuilta http://www.maritaliulia.com ja näyttelykirjan esittely osoitteesta http://www.maahenki.fi.

miamarian hankki taidekokemuksen: Kotiseutunäyttely
Pirkanmaa, 13.02.2009

Kotiseutunäyttely Oriveden kirjastossa, esillä oli paljon alueeseen liittyviä kirjoja ja valokuvia. Näyttelykolon sisustus oli viihtyisä.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Valon syvyys. Kirke Saarman valokuvia.
Uusimaa, 12.02.2009

Suomessa asuvan virolaissyntyisen Kirke Saarman valokuvanäyttely tuli kohdalle Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa, Café Aallon seinillä. Luontokuvista koottu näyttely viehätti ja puhutteli. Kuvat oli vedostettu kankaalle (tekniikalle on varmasti oma nimensä, mutta en tiedä sitä). Pidin!

 

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Kari Alosen veistoksia Matkakeskuksessa
Keski-Suomi, 09.02.2009

Tämän päivän Keskisuomalaisessa oli juttu Jyväskylän julkisesta taiteesta. En ehtinyt lukemaan sitä kunnolla aamulla, mutta sen sijaan kävin tänään itse toteamassa Jyväskylän Matkakeskuksen julkisen taiteen, hienosti sinne sopivat Kari Alosen metalli/ lasi veistokset. Nimiä en muista tai edes katsonut, mutta poro -vai hirvi ? ulkona ja kirjaveistos sisällä. Karin veistokset ovat tuttuja, tunnistaisin kyllä ne muuallakin tekijänsä töiksi, mutta tännehän ne ihan kuuluvat, sopivat esteettisesti paikkaan ja ovat paikallisen pitkän linjan ja uutteran taiteilijan tuotantoa. 

-Ja nyt Keskarin ääreen sitä juttua lukemaan, onkohan siinä mainittu näitä Matkiksen veistoksia.

Käyttäjän calluna kuva
Calluna hankki taidekokemuksen: Tukholma: Prins Eugens Waldemarsudde
Uusimaa, 06.02.2009

Tukholman reissulla sain vihdoin mahdollisuuden käydä Waldemarsuddissa, joka on  Prinssi Eugenin entinen koti ja hänen taidekokoelmansa. Tiesin, että ajankohta oli juuri nyt huono vierailulle siellä, sillä rakennuksiahan  ympäröi kaunis puutarha, joka antaa oikeana vuodenaikana hienon kokonaiselämyksen.Käyntipäivä oli tosi harmaa, jota ei edes juuri satanut ohut lumivaippa kirkastanut.

Näyttelytiloissa oli esillä prinssin aikalaisen, Herman Osslundin  maalauksia, jotka eivät kyllä oikein minua puhutelleet. Suurin osa töistä oli melko synkkäsävyisiä  maisemakuvia, mutta joukossa  myös muutamia kirkassavyisiä. Maisemat olivat Ruotsin eri puolilta - paljon Lapista.

Museokodissa oli esillä muutama Prissin oma työ,  joista pidin paljon.

Käyttäjän vestaali kuva
vestaali hankki taidekokemuksen: Samuli Paulaharjun matkareitti Angelissa 1925 -näyttely
Etelä-Savo, 06.02.2009

Kävin torstaina Mikkelin kirjastossa ja katsoin samalla näyttelyn, jossa oli rinnastettu osuvasti Samuli Paulaharjun 1925 Angelin retkellään ottamia valokuvia viime kesänä Savon Perinnepurjehtijoiden ottamiin kuviin. Osa kuvista oli otettu kutakuinkin samalla paikalla. Perinnepurjehtijat olivat tehneet reissunsa perinteisillä veneillä samaa reittiä, jota Paulaharjut käyttivät 1925. Ajatus näyttelyn toteutukseta tuolla tavalla vanhaa ja uutta rinnastaen oli raikas ja tunnelma hyvä.

Pitkästä aikaa tosi kiva valokuvanäyttely.

miamarian hankki taidekokemuksen: Kiinan taide
Pirkanmaa, 04.02.2009

Näyttely Kiinan taiteesta Tampereen yliopiston kirjastossa on mielenkiintoinen, mutta kovin suppea. Esillä on Aukusti Tuhkan kokoelmista parikymmentä piirrosta sekä muutamia muistiinpanoja. Olisi hienoa saada aiheesta laajempi näyttely jonnekin.