yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 131 tulosta

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Noora Schroderuksen veistoksia
Keski-Suomi, 04.02.2009

Noora Schroderuksen veistokset Galleria Beckerissä ilahduttivat. Lehdestä katsoessani ja lukiessani en syttynyt,  joten vähäisin odotuksin mennessäni yllätyinkin iloisesti.

Ei paljon -onhan tilakin aika pieni, mutta hykerryttäviä muoviveistoksia ja hyvä "ylöspano".

Käyttäjän karkokko kuva
Karolina hankki taidekokemuksen: "Talviunia" - Sirpa Jäppinen, Galleria Anna
Uusimaa, 31.01.2009

Törmäsin puolivahingoissa Sirpa Jäppisen "Talviunia" -näyttelyyn. Jäimme 8-vuotiaan kanssa katselemaan töitä.

Materiaalina oli käytetty pääsääntöisesti kankaita ja niitä käsitellään eri tekniikkoja käyttäen.
Työt olivat eri keinoin värjättyjä ja lisäksi esim. koneommeltu, rypytetty tai huovutettu. Oli jopa maaduttamalla ruostutettua!

Tässä kumppanini kommentit: "erikoisia ja hienoja, pidin kaikkein eniten mukuloista ja kuurasta".

Nämä sattuivat olemaan myös minun lempparit, joten omena ei ole pudonnut kauas puusta.

Käyttäjän raija_k kuva
Raija Koo hankki taidekokemuksen: Maisemasta paikkaan -näyttely Keravan taidemuseossa
Uusimaa, 31.01.2009

Kari Soinion valokuvateokset ovat ihmeellisen utuisia ja maalauksellisia. Ne on ripustettu ihanasti Keravan taidemuseon isoon yläkerran saliin. Kuvat ovat ihania Soinion uudessa kirjassakin (Maisemasta paikkaan), mutta en voinut kuvitellakaan miten monin verroin ihanampia ne ovat livenä. Keravan taidemuseoon muuten pääsee Helsingistä todella kätevästi K-junalla. Jää pois Saviolla, ja museo on ihan vieressä Klondyken kiinteistössä.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Minja Revonkorven näyttely
Keski-Suomi, 30.01.2009

Minja Revonkorven näyttely kuuluu niihin joka oli nähtävä. Ja suosittelen kyllä muillekin, tykkään Minjan töistä. Olen nähnyt kaltaisiaan kuitenkin kaiketi viime aikoina liikaakin, koska nyt ei enää säväyttänyt. Jotain kipinää jäi puuttumaan. Ehkä ei Minjalta, vaan minulta.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: maalasin kuvan ja kirjoitin lorun kirppiskiikkuun
Keski-Suomi, 28.01.2009

Löysin kirppikseltä hienon vanhan vanerisen lastenkiikkustuolin. Maalasin siihen pikkutipun tasapainollemaan kananuna päälle ja kirjoitin lorun: älä tipu pikku tipu, siitä kukko kovasti kiekasee, kana alkaa kaakattaa. Sitten pstin kiikun olkkariin kahden aikuisten keinutuoliemme joukkoon odottamaan lapsenlapsia;))

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Galleria Kipinä
Päijät-Häme, 21.01.2009

Lahden Kipinä ei isommin sytyttänyt tällä kattauksellaan. Ja aina vaan kaipaan Taidepanimoon!

Käyttäjän raiantero kuva
Antero hankki taidekokemuksen: Digikuvaus kurssi opiskelu
Satakunta, 18.01.2009

Digi kuvaus kurssia olen lukenut,olen ottanut muutamia kuvia,päivällä että illalla,iltakuvat onnistui suht koht hyvin.

Käyttäjän vestaali kuva
vestaali hankki taidekokemuksen: Sarjakuvia espanjaksi
Etelä-Savo, 18.01.2009

9-11 vuotta sitten minulla oli sarjakuvakausi. Luin lähes kaikki sarjakuvat mitä Porin kirjastosta löytyi suomeksi, ja sekin, mikä jäi lukematta, johtui vain siitä, että osa kirjoista oli aina lainassa. Sitten tuli stoppi. Yhä useammat sarjakuvat alkoivat olla väkivaltaisia, psykoottisia tai muuten vain kaoottisia, enkä enää jatkanut lukemista. Hyviä kokemuksia jäi useista upeista piirroksista, mutta ei mitään, mitä olisi jäänyt kaipaamaan... No. Luen minä nykyisin kaikki päivälehtien sarjakuvat aina kun näen.
Eksyin surffaillessa espanjalaiseen sarjakuvablogiin. Bloggari esittelee siellä erilaisia sarjakuvia mm. teemoittain. Yhdessäkin kohdassa esiteltiin erilaisia hautausmaakuvia.
Kirjoitin ylös aika monta sarjakuvaa joita pitäisi joku kerta katsastaa kirjastosta. Upeita kuvituksia. Tekstiä en mene kommentoimaan, sillä espanjaa osaan vain alkeet.
Kannattava surffailusessio. Totisesti.

Warna hankki taidekokemuksen: Tampereen taidemuseo: Africa/Now & Going the Distance
Pirkanmaa, 14.01.2009

Afrikkalainen nykytaide osoitti olevansa muutakin kuin ikivanhojen henkienkuvien kopiointia turisteille. Vieläkin enemmän olisi ehkä saanut irti, jos tietämys Afrikasta ei olisi luokkaa "Siellä asuu tummia ihmisiä, joista monilla on AIDS ja ne tanssii nuotion ympärillä kirahvien kanssa."

Mieke Balin videoteokset olivat hieman hankalia. Olisi tuntunut typerältä istua keskellä salia luurit päässä 45 minuuttia, kun toiset vierailijat kurkkivat selän takaa. Joku toinen esittelymuoto toimisi paremmin?

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Sampsa Sarparannan maalauksia Galleria Beckerissä
Keski-Suomi, 13.01.2009

Jyväskylän taiteilijaseuran Galleria Beckerissä on parhaillaan Sampsa Sarparannan maalauksia. Ensinäkemältä iski torjuntaa, jotain ehkä hiukan seksuaalisväritteistä inhotusta (taiteilijalta tarkoituksellista tietysti, mutta minkäs teet!)Tarkemman katsomisen kautta löytyi kuitenkin ihastuksiakin. Hienoja, hyviä maalauksia ja pidän siitä, että olivat levylle maalattuja, eivät kankaalle.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Kirjailijavalokuvia
Pohjois-Karjala, 04.01.2009

Valokuvaaja Arja ? ottamia kirjailijavalokuvia oli esillä kuntoutuskeskus Pääskynpesässä Ilomantsissa. Kuvat ovat Sotkamon kirjaston kokoelmista. Kuvissa nuorina tai ainakin nykyistä paljon nuorempina mm. Veikko Huovinen, Eeva Joenpolvi, Anna-Leena Härkönen ja Matti Yrjänä Joensuu. Musta-valkokuvia, esillä vähän vaikeasti tutustuttavasti ravintolapöytien takana seinällä.

Warna hankki taidekokemuksen: PiparkoogiMaania
Pirkanmaa, 04.01.2009

Satuimme Tallinnaan maanantaina, jolloin tietenkin kaikki taidenäyttelyt ja museot olivat kiinni. Korvaavaksi kohteeksi löydettiin sitten piparkakkunäyttely, joka kyllä oli vierailun arvoinen. Toisinaan kadehtii joidenkin ihmisten mielikuvitusta ja kädentaitoja. Itseltäni radikaalia olisi jo peruspossupiparin kuorruttamista värillisellä sokeritahnalla.

Käyttäjän calluna kuva
Calluna hankki taidekokemuksen: Kari Hakli: Helsinki 1967 - 1977
Uusimaa, 03.01.2009

Kari Haklin valokuvanäyttely jo kadonneesta Helsingistä oli huikea. Suurimman vaikutuksen teki kokonaan hävitetty Puu-Pasila katuineen, taloineen, asukkaineen ja heidän koteineen. Hakli oli kuvannut myös kantakaupunkia liikkeineen, saunoineen, porraskäytävineen ja koteineen. Aivan mahtavasti totetettu näyttely. Onneksi myytävänä oli myös valokuvista koottu kirja, jonka ääressä voi vielä fiilistellä kotona.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Elokuvateatteri Tapion valokuvanäyttely
Pohjois-Karjala, 31.12.2008

Vuoden viimeisen päivän herkutteluhetken yhteydessä osuin elokuvateatteri Tapion tilaan, jossa oli pieni valokuvanäyttely leffateatterin eri vuosikymmeniltä. Mustavalkokuvia, pääosa 1970-luvulta. Mukava kohtaaminen ;-)

Käyttäjän raija_k kuva
Raija Koo hankki taidekokemuksen: Mika Waltari ja taiteilijaystävät -näyttely Ateneumissa
Uusimaa, 28.12.2008

Näyttely esittelee Mika Waltarille tärkeitä kuvataiteilijoita ja samalla valottaa sitä, miten kuvataide on vaikuttanut Waltariin kirjailijana. Näyttelyssä oli esillä myös Waltarin kirjojen kansia, hänen käsikirjoittamiensa elokuvien julisteita sekä dokumenttifilmejä Waltarista. Erittäin mielenkiintoinen ja avartava näyttely. Olin etukäteen lukenut Tuula Karjalaisen näyttelyn yhteyteen toimittaman kirjan, ja suosittelen sitä lämpimästi etu- tai jälkikäteen näyttelyn antia syventämään.