yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 151 tulosta

Lunasol hankki radiokokemuksen: Ristisaatto, osa 1
Kävelylenkki kotikaupungissa - Pohjois-Karjala, 01.04.2009
Tekijä: Tito Colliander, dramatisoinut Leena Virtanen, Radioteatteri

Tito Collianderin teokseen perustuva kuunnelma, jonka ensimmäistä osaa kuuntelin kännykkäradiosta iltalenkillä. Hyvää työtä! Herätti kiinnostuksen kuunnella jatko-osatkin. Näyttelijöinä mm. Hannu-Pekka Björkman, Tommi Korpela, Maria Järvenhelmi ja suuresti arvostamani Kaija Pakarinen. Eräässä roolissa on Vesa-Matti Loiri.

Upea äänimailma!

1.osan voi kuulla Areenalta 5.4.09 asti.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Maailman paras levy: Pauli Virta
Koti - Pohjois-Karjala, 29.03.2009
Tekijä: Marko Gustafsson

Onpas Pauli Virralla ollut vaiheikas elämänkulku! Maailman parhaina hän esitteli ohjelmassa mm. Sibeliusta Jussi Björlingin laulamana, Stevie Wonderia, Elvistä, Rolling Stonesia ja isäänsä Olavi Virtaa. Ruotsissa ja Suomessa asustaneella miehellä oli paljon kerrottavaa.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Taustapeili. Juha Roiha. Stand up -koomikot.
Koti - Pohjois-Karjala, 27.03.2009
Tekijä: Juha Roiha

Stand up -koomikko, näyttelijä Markku Toikka - muun muuassa - Juha Roihan haastattelussa. Stand upissa on Toikan mukaan kyse mm. yleisön hauskuuttamisesta ja hallinnasta. Tuo hallintanäkökulma on mainio - niinhän se on, mutta ei ole vain tullut ajatelleeksi. Stand upia Toikka arveli maailmaan laajimmalle levinneeksi teatterimuodoksi. En tohdi väittää vastaa, kun en muuta tiedä... Stand up -komiikan elinehto Toikan mukaan on siinä, että se kykenee pitämään yllä illuusion siitä, että lavalla voisi olla kuka tahansa (meistä). Historiapätkissä mm. Eemeli sekä Monty Pythonin lentävän sirkuksen jäseniä. Löytyy vielä YLE Areenalta 20.5 asti.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Taustapeilie. Juha Roiha. Rikos kannattaa aina - fiktiossa?
Oma koti kullan kallis - Pohjois-Karjala, 27.03.2009
Tekijä: Juha Roiha, toimittaja

Juha Roihan toimittama, dekkareita ja dekkareiden lukemista käsittelevä ohjelma tuli kohdalle ns. yllärinä. Oli siis vain radio auki kotiaskareita tehdessä. Roiha oli jälleen tehnyt hyvää pohjatyötä. Historiapätkissä kuultiin mm. Mauri Sariolan haastattelupätkä. Tuoreempina haastateltavina olivat mm. suomalaista dekkarikirjoittamista tutkinut Paula Arvas sekä kuopiolainen, dekkareita kirjoittava ylikonstaapeli Marko Kilpi.

Ohjelmasta selvisi mm. se, että Sherlock Holmeseja käännettiin 1.kerran suomeksi vuodelat 1894. Richard Hornanlinna (nimimerkki) julkaisi 1910 kaksi lyhyttä salapoliisikertomuskokoelmaa: tätä pidetään suomalaisen rikoskirjallisuuden isänä. Kivaa ja hyödyllistä kuultavaa!

marjo66 hankki radiokokemuksen: Iskelmäradio
kotona - Pohjanmaa, 24.03.2009

Iskelmäradion vakituisena kuuntelija nautin siitä. Olen aina pitänyt (suomalaisesta) kantrista, mutta vasta nyt tajusin miten laaja käsite kantrikin on. Tuli monta kappaletta, jotka olisin itse sijoittanut vain gategoriaan "iskelmä". Onneksi vielä radiossakin tapahtuu opetusta.

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki radiokokemuksen: Kaffekvarnen
Bussi - Uusimaa, 24.03.2009
Tekijä: Mårten Holm

On maanantai-ilta kello 19:30. Istun bussissa joka lähtee Kampin terminaalista  kotia kohti. Kuuntelen kuulokkeilla Mårten Holmin lämmöllä juontamaa upeaa vanhan musiikin levytoivekonserttia, Kaffekvarnenia.

Kaffekvarnen lähetetään Vegalla myös lauantaisin, mutta maanantain uusinta sopii minulle erinomaisesti viikon ensimmäisen työpäivän jälkeiseen akkujen lataamiseen. Musiiki on vanhaa tanssimusiikkia ruotsinkielellä,  englanniksi ja joskus suomeksi. Mitenkä se Malmsten eilen lauloi: "Grå inte lilla vän". Jee, kyllä kelepaa virnuilla pimeässä bussissa kuulokkeet korvilla.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Miten minusta tuli minä. Näyttelijä Petteri Summanen.
Oma koti - Pohjois-Karjala, 22.03.2009
Tekijä: Toimittaja Marko Gustafsson

Yllättävänkin syvälle vievä ohjelma humoristina tunnetun näyttelijän elämästä. Hienointa ja koskettavinta oli kuulla Summasen tavasta puhua isästään, myös mm. siitä, miten karikkovaiheen jälkeen on voitu rakentaa merkityksiä, jakamista ja läheisyyttä uudelleen. Kannustavaa kuultavaa.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Maailman paras levy: Leena Lehtolainen
koti - Pohjois-Karjala, 13.03.2009
Tekijä: Pasi Hiihtola

Lehtolaisen musiikkimakua ovat valoittaneet hänen teoksensa, ja kirjailija kuvasi musiikkimakuaan dekkareidensa päähenkilön Maria Kallion mieltymysten mukaisiksi (muuta yhteistä ei sitten juuri olekaan). Ohjelmassa kuullut biisit löytyvät linkin takaa.

Kiinnostavaa jutustelua itselle osittain aika vieraan musiikin parissa ;-)  Selväksi kävi sekin, kenen idolinsa kanssa Lehtolainen poseraa kuvassa, joka löytyy kirjailijan kodista...

Kollaa kestään Jäähyväiset aseille oli ah niin puhutteleva, aina vaan.

Käyttäjän trytkone kuva
Taina hankki radiokokemuksen: Duetto
Autolla ajaessa, kotona - Pohjois-Savo, 05.03.2009
Tekijä: YLE Radio 1 / Musiikkiohjelmat

Mitenkäs on päässyt näin käymään, että kuuntelin vasta tiistaina ja eilen ensimmäistä kertaa Duetto-ohjelmaa? Se siitä tulee, kun pitää käydä töissä -- tällaiset hyvät konseptit karkaavat käsistä ... No, parempi myöhään kuin ei silloinkaan ;)

Ensimmäinen Duettoni oli Risto Nordellin ja Jukka Mikkolan keskustelu sekä heidän valitsemansa musiikki 700 vuoden aikajänteellä, 1300-luvun kirkkomusiikista tämän päivän ambientiin. Aivan järkyttävän hienoa analyysia ja synteesiä, johon huikean lisänsä toi vuosisatojen aikaperspektiivi ja valtaisat elämykset musiikin ulottuvuuksista. Innolla ryhdyn nyt kuuntelemaan seuraavaa Duettoani, jossa Riikka Holopainen ja Karoliina Vesa pureutuvat musiikin subjektiivisiin mittoihin teemalla Suurta ja pientä.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Tämän runon haluaisin kuulla: Kanteletar Nyt!
Oma koti - Pohjois-Karjala, 01.03.2009
Tekijä: YLE Radio Ykkönen, Tarleena Sammalkorpi toimitti

"Tämän runon haluaisin kuulla" on aivan ihana ohjelma! Tällä kertaa oltiin Kantelettaren tunnelmissa. Sammalkorven kanssa studiossa olivat näyttelijät Noora Dadu ja Pertti Sveholm. Tarleena Sammalkorpi on hyvä toimittaja: läsnäoleva, empaattinen, eläytyvä, tietävä. Ohjelman aloittanut Ilpo Tiihosen runo oli itselleni tuore tuttavuus, runon nimi ei painunut mieliin, mutta oli Boxtrot-teoksesta. Ohjelman aikana kuultiin myös Sari Kaasisen ajatuksia Kantelettaresta, Sirkka Turkkaa lausumassa omaa runoaan ja oltiin yhteydessä Nuoren Voiman Liiton Kalevalan päivän tilaisuuteen. Hyvä kokonaisuus!

Ohjelma löytyy kuunneltavaksi YLE Areenalta 7.3.09 asti.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Nadjan huone: kirjailija Juhani Laulajainen
Oma koti - Pohjois-Karjala, 22.02.2009
Tekijä: toimittaja Nadja Nowak

Toimittaja Nadja Nowakin vieraana kirjailija Juhani Laulajainen. Kirjailija oli uppo-outo, mutta kiinnostus hänen rakkautta käsittelevää novellikokoelmaansa kohtaan heräsi ohjelmaa kuunnellessa. Retki kirjastoon odottaa..

Lunasol hankki radiokokemuksen: Näistä levyistä en luovu
Koti - Pohjois-Karjala, 21.02.2009
Tekijä: YLE Radio 1

MLL:n pääsihteeri Miriam Kalland kertomassa ja kuunteluttamassa levyjään, joista ei luovu. Ohjelmasta jäivät mieleen Kallandin lapsen tutustuminen selloon ja sellon nimeäminen Mikiksi, sekä Elgarin sävellys. Hyvin Kalland perusteli valintansa.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Knalli ja sateenvarjo: Ylämaan tuulia
Oma koti - Pohjois-Karjala, 21.02.2009
Tekijä: Edward Taylor, ohjaus: Lars Svedberg

Jakso oli osuva!  Yhteys suomalaiseen valtionlaitosten hajasijoittamiseen löytyi! Yksityinen säkkipillisti - wau!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kirjakerho: "Mikä ihmeen mahanmuuntaja?"
kävelylenkki - Pohjois-Karjala, 21.02.2009
Tekijä: Toimittaja Maria Ala-Kuha

YLE Radio Ykkösen Kirjakerhossa maahanmuuttajien novellisatoa. Toimittajan lisäksi studiossa olivat Olli Löytty, Mikko Rimminen ja 2 novellikilpailuuun osallistunutta Maryam Hamadon ja Alexandra Salmela. Erityisesti Salmelan novellin kieli ilostutti ja kiinnostutti. Hyvä, että tällaisia ohjelmia on!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Takahuone
Pohjois-Karjala, 16.02.2009

Takahuoneessa oli tarjolla Salo-Rantalan uusimman levyn "Talvijalka" esittely. Molempia artisteja haastateltiin, lomassa kuultiin levyltä muutama biisi. Ihastuin nimikkobiisiin "Talvijalka", joka käsitteli 13-vuotiaan tytön elämää. Vaikea aihe (mm. anoreksia), lyyrinen sävelmä ja upea sanoitus = koskettavaa! Heikki Salo osaa sanoituksen, Iiro Rantala taitaa säveltämisen.