yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 131 tulosta

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: taidemuseon keskustelu
Keski-Suomi, 18.12.2008

Jyväskylän Taidemuseo kutsui kuvataiteilijoita keskustelemaan. Oli mielenkiintoista kuulla museoväen toimenkuvista ja heidän kehityssuunnitelmiaan.

Käyttäjän oelaakso kuva
Jim hankki taidekokemuksen: Max Ernst, Dream and Revolution -näyttely Modernassa
Ahvenanmaa, 17.12.2008

Moderna Museet
Max Ernst
Dream and Revolution
20 September, 2008 – 11 January, 2009

Tukholman Moderna Museet tarjoaa oivallisia otoksia 1900-luvun alun taiteesta aina nykypäivään. Museo viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan ja uusi museorakennus valmistui kymmenen vuotta sitten. Suosittelen Skeppsholmenin saarella sijaitsevaa Moderna Museet:a pikaisillekin Tukholman visiiteille.

Käyttäjän trytkone kuva
Taina hankki taidekokemuksen: Kiasman näyttelyt
Uusimaa, 14.12.2008

Kiasma on minun juttuni, ehdottomasti. Eka vierailullani 10 vuotta sitten viihdyin Kiasmassa peräti kuusi tuntia.

"Full House" oli tällä kertaa näyttelyjen ykkönen -- loistava kokoelma ja ylöspano -- mutta eivät muutkaan paljon jälkeen jääneet. "Kuvan jälkeen" -näyttely oli tällaiselle visuaaliselle kielileikkijälle erittäin kiinnostava. Ja Kiasmasta on mukava myös kurkistaa ulos, ja seurata vaikkapa musiikkitalon rakennustyöstä.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Joulukorttien tekeminen
Keski-Suomi, 13.12.2008

Piirsin ja väritin vesiväreillä joulukortteja. Enkelinkuvia. Olen radikaalisti vähentänyt kortittelua viime vuosina, lähetän vain ihan muutaman, tänä vuonna niitä syntyi kuusi kappaletta, ja sehän on ihan jouluun sopiva määrä. Ei kummitäti loukkaannu, eikä rupea äitini mököttämään, etten noudattaisi hyviä perinteitä.

Käyttäjän karhuemo kuva
Riitta hankki taidekokemuksen: Helsinki, Kiasma
Uusimaa, 13.12.2008

Helsinki, Kiasma.
Todella piristävä käynti. Ajatuksia herättäviä töitä. Jotkin pysäyttivät ihmettelemään - toiset eivät - Aika moni sai hämmästelemään taidokkuudellaan ja oivalluksellaan jotkut saivat aivan nauramaan. Erityisesti mieleen jäivät amerikkalaisten kriittiset työt: "amerikkalaisen unelman" todellisemmat ja realistisemmat kasvot kenties...

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: joulukalenterinäyttely
Keski-Suomi, 06.12.2008

Joutsan kirjaston joulukalenterinäyttely uhkasi jäädä varsin pienimuotoiseksi, mutta onneksi ihmiset heräsivät ja sinne on tullut kalentereita lisää. Kaikenikäisiä; vanhoja aarteita ja nykypäivää. Lisää mahtuu vielä! Kirjaston johtajamme Nina Kuikka sai tänään Joutsan kulttuuripalkinnon aktiivisuudestaan, mistä osoituksena on tämäkin näyttely! Kiitos ja Onnea Ninalle!

Käyttäjän Misirlou1 kuva
Hansu hankki taidekokemuksen: POP RAUHA RAKKAUS - 60- ja 70-luvun ilmiöitä Lahden taidemuseossa
Päijät-Häme, 30.11.2008

POP RAUHA RAKKAUS - 60- ja 70-luvun ilmiöitä Lahden taidemuseossa.
Näyttely oli monipuolisesti koottu, kaikki taiteenmuodot oli huomioitu; kuvataide, musiikki, muotoilu, vaatetus, kaupunkikuva yms. tuon ajan ilmiöt. Sanoisin että mielenkiintoista, ja menkää katsomaan jos on tilaisuus!

Lunasol hankki taidekokemuksen: Turun Taidegraafikot
Pohjois-Karjala, 30.11.2008

Joensuulaisessa taidekeskus Ahjossa on näytteillä Turun Taidegraafikkojen töitä. Näyttelyn töistä Markku Haanpään työt puhuttelivat minua eniten; erityisesti pidin kyläinstallaatiosta. Talot, joilla on juuret: mainio oivallus ja hyvä toteutus!
Joensuun keskustassa sijaitseva Taidekeskus Ahjo on rauhoittava paikka, kaunis rakennus.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Galleria Uusi Kipinä
Päijät-Häme, 29.11.2008

Kävin tutustumassa Lahden Galleria Kipinään, jonne on siirretty Taidepanimon toimintoja. Taideapanimo oli niin hieno taiteen paikka, että muutto perinteiseen pieneen galleriaan pistää mielen surulliseksi. Hyvä ettei Lahtea valittu kulttuuripääkaupungiksi! Ei se sitä ansainnutkaan! Näyttelyt mitä galleriassa oli olivat ihan jees. Niitä kyllä kannattaa käydä katsomassa ja aina on kiva ainakin katsella teoksia myös taidelainaamossa. Joten sikäli kyllä suosittelen paikkaa, ei se ole taiteilijoiden eikä tilan syy, jos päättäjät mähläävät!!

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: PAINe
Keski-Suomi, 29.11.2008

Eilen avattiin Jyväskylän Taidemuseossa nuorten taiteilijoiden PAINe -so fresh so clean -näyttely. Nuoret olivat saaneet vapaat kädet tehdä koko näyttelyn ja tulos on sen mukainen raikas ja nuori. Ehdottomasti suosittelen kaikille, vanhoillekin.

Käyttäjän ullawir kuva
Ulla Pulla hankki taidekokemuksen: Kotkan kirjaston nayttely
Kymenlaakso, 22.11.2008

Jalleen ihan hienoja kuvia ripustettu Kotkan kirjaston nayttelytilaan. Taiteilijalla on yhteys silmasta kynaan, silla realismi oli voimakas. Olisin ehka hieman kaivannut loppuun asti menemista, silla monen kuvan kohdalla oli hieno pohja mutta jokin ilmaisullinen syvyys jai puuttumaan. Tallainen oli mm. kuva madantyneesta punamullatusta laudasta, joka oli melkein ihan mahtava. Koska en ole ammattitaiteilija, en osaa sanoa mita olisin lisannyt. Taiteilija saa kuitenkin olla ylpea toistaan.

Käyttäjän ullawir kuva
Ulla Pulla hankki taidekokemuksen: Pasaatin Valokuvanayttely
Kymenlaakso, 22.11.2008

Valokuvanayttelyssa oli ilmeisesti muutama eri nayttely. Kauppakeskusta kiertaneet kengat olivat hauska idea tuoda ihmiset katsomaan Hyva, paha ja pyha -nayttelya. Lisaksi esilla oli muita kuvia. Kannustan jatkamaan valokuvauksen parissa kaikkia osallistuneita. erityinen kannustus Eeville, sukunimea en muista. Kukahan oli ottanut siivouskuvat?

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Miniatyyrinäyttely
Keski-Suomi, 21.11.2008

Galleria Harmoniassa, Jyväskylässä on 14.12. asti esillä Miniatyyrinäyttely. En ole valokuvien suuri fani, mutta tykkäsin kyllä, olivat niin monenlaisin tavoin toteutettuja. Iloisena yllätyksenä löysin valokuvan vävykkeestäni;D

Lunasol hankki taidekokemuksen: Tverin Karjalan valokuvanäyttely
Pohjois-Karjala, 18.11.2008

Tverin Karjalan valokuvanäyttely tuli kohdalle Joensuun seutukirjaston pääkirjastolla. Mukava yllätys kirjojen lainajaalle! Kuvaajana oli vanhemman polven mies, Martti jotakin - sukunimi valitettavasti unhohtui. Kuvien lisäksi näyttelyssä oli mukana myös karttoja, lehtiartikkeleita eri vuosikymmeniltä ja runoja karjalaksi. Kuvista välittyi lämpöä, arjen kauneutta, ihmisten sinnikkyyttä. Kuvaaja oli vieraillut vuoteen 2006 asti Tverin Karjalassa useampaan otteeseen ja ikuistanut kuviinsa arkea ja juhlaa.

Käyttäjän adni kuva
Adni hankki taidekokemuksen: Arabia 135
Uusimaa, 16.11.2008

Vietin viihtyisän sunnuntai-iltapäivän designmuseossa. Arabian posliinitehtaan 135-vuotisjuhlanäyttely oli erinomainen läpileikkaus suomalaisen designin yhden kulmakiven vaiheista.