yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 151 tulosta

Lunasol hankki radiokokemuksen: Ihmiskunnan tähtihetkiä
Pohjois-Karjala, 15.02.2009

Radioteatterin tarjonnassa "Ihmiskunnan tähtihetkiä" tempaisi mukaansa etelänavan tutkimusmatkailijoiden ja kullankaivuun maailmoihin. Hyvin uskottavasti kirjoitettua ja toteutettua. Etelänapamantereen valloitusta tavoiteilleiden kylmä, ankarat olosuhteet, palava intohimo päästä perille (ja takaisin kertomaan valloituksesta) ... Saattoi hyvin kuvitella, millaisissa olosuhteissa ja tunnelmissa oltiin.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Miten minusta tuli minä: ohjaaja Jari Halonen
Pohjois-Karjala, 15.02.2009

Jari Halonen on herättänyt minussa ristiriitaisia ajatuksia, pääosin kuitenkin sellaisia "etäältä ihailevia". Tarinankerronta radiohaastattelussa oli omaa luokkaansa, paljon ajatuksia herätteleviä. Musiikkivalinnat myös kiintoisia!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Maailman paras levy: Maarit Hurmerinta
Pohjois-Karjala, 15.02.2009

Maarit Hurmerinnan parhaimmissa mm. Alicia Keysin "Superwoman" - hieno biisi" - ja Donny Hathawayn "Your song". Oli kiinnostavaa kuulla Maaritin lapsuudesta ja polusta kohti omaa muusikkoutta. Perustelut levyvalinnoista maailman parhaimmiksi olivat inspiroivia. Tykkäsin!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Knalli ja sateenvarjo: Herrahissi
Pohjois-Karjala, 15.02.2009

Päänollaustunnelmissa kuuntelin Areenalta Knallin ja sateenvarjon jakson "Herrahissi". Voimia vaatineen työviikon jälkeen sopivaa kuultavaa ;-)

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki radiokokemuksen: Radiopersoona: Seija Wallius
Keski-Suomi, 13.02.2009

Koin nostalgisia ihmetyksen muistumia kuullessani Seija Walliuksen 70-luvulla toimittamaa Sukupuolielämän kirjelaatikkoa. On ajat tuosta muuttuneet, onneksi herra paratkoon. Vaikka edistyksellinenhän tuo ohjelma aikoinaan oli. Hätääntyneitä kysymyksiä nimimerkeiltä "epätietoinen".

Lunasol hankki radiokokemuksen: Bootleg-rakkaus
Pohjois-Karjala, 08.02.2009

Radioteatterin kuunnelmana Harri Veistisen kirjoittama Bootleg-rakkaus. Aihe sinänsä kiinnostava - laiton konserttien äänitys ja mitä siitä seurasikaan - , mutta kokonaisuudesta jäi minulle nai'ivi maku. Odotin enemmän, kaiketi.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Riston Valinta
Pohjois-Karjala, 08.02.2009

Oli vierähtänyt jo aikaa edellisestä Riston Valinnasta. Tällä kertaa toimittaja liikkui virolaisissa maisemissa ja tunnelmissa. Arvo Pärtin uusinta oli hienoa kuulla. Viehättävä ohjelma, ainakin tällä kertaa.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Miten minusta tuli minä: Seela Sella
Pohjois-Karjala, 08.02.2009

Pidän tästä ohjelmasarjasta, jossa toimittaja haastattelee liki tunnin tunnettua suomalaista - useimmiten taiteilijoita. Lomassa kuullaan "minän" valitsemaa musiikkia ja muutamia "minän" ystävien kommentteja tästä. Seela Sellaa olen arvostanut siitä alkaen, kun muistikuvia on alkanut mieleeni piirtyä: näin häntä lapsenakin ollessa teatterissa ja kuulin mm. radiosta. Hyvä näyttelijä, viisas nainen!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Maailman paras levy: Kari Salmelainen
Pohjois-Karjala, 08.02.2009

Maailman parhaimpiaan esitteli tällä kertaa Kari Salmelainen. Hän kuvaili itsensä "entertaineriksi", viihdyttäjäksi. En tiennytkään Salmelaisen polkua maikkarille ja tv-työhön yleisemmin. Maailman parhaina levyinä kuultiin mm. Queenin The Bohemian Rhapsody ja Sinatran My way. Musavalinnat ehkä hieman yllätyksettömiä, mutta tarinointi niiden välissä valotti kuvaa Salmelaisesta.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Mamu Cafe
Pohjois-Karjala, 07.02.2009

Osui Areenalta sattumalta kohdalle :-) Juha Blombergin toimittama ohjelma maahanmuuttajien musiikista eri puolilta maailmaa. Musiikillisesti eniten minuun kolahti bolivialaisen Yugarin (?) biisi.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Poppikoulu
Pohjois-Karjala, 07.02.2009

Poppikoulua on kiva kuunnella mm. toimittajien takia. Samalla tulee kuulleeksi ja poimineeksi ns. sälätietoa popista ;-) Tässä jaksossa ei mikään ihan hirviästi "kolahtanut", mutta tasaisen hyvin toimitettu ohjelma.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Tähtisumua
Pohjois-Karjala, 07.02.2009

Jake Nymanin toimittama Tähtisumua on siitä mukava ohjelma, että aina tulee yllätetyksi. Nyman osaa herättää kuulijan kiinnostuksen, ja puhkikuluneisiinkin kappaleisiin löytyy aina jotain uutta tietoa / näkökulmaa. Niin tänäänkin! Tackar!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kultakuume 5.2.09
Pohjois-Karjala, 06.02.2009

YLE Areenalta latasin kuunneltavaksi 5.2. Kultakuumeen. Haastateltavana oli uuden Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri, pohdinnassa taiteiden ja humanisimin paikka uudessa yliopistossa. Yliopisto on mm. linjannut käyttävänsä englanninkielisiä "yksikkönimiä", kuten esim. Design Factory. Kieli(kulttuuri)poliittinen linjaus, josta en pidä. Tarjolla kun olisi paljon hienoja suomenkielisiä sanoja :-) Teerillä oli vahvoja näkemyksiä johtamansa yliopiston varainkeruusta, toiminnasta jne. Toimittaja oli soittanut myös Tukholmaan Kuninkaallisen teknisen korkeakoulun oppilaskunnan edustajalle: ao. korkeakoulussa Teeri oli aiemmin proffana.

 

Runeberg-palkittu kirjailija Sofi Oksanen myös tuoreessa haastattelussa. Kielen estetiikasta ja omakielisyydestä Oksanen puhui kiinnostavasti.  "Puhdistus" on vielä lukematta, mutta lähiaikojen lukemistossa varmasti! 

 

Muina aiheina Daniel Barenboimin ajatuksia Lähi-idän tilanteesta, sponsoreiden vetäytyminen Knut Hamsunin juhlinnasta sekä Rudolf Koivu -palkinnosta. Maijalan palkitseminen oli mennyt itseltä tyystin ohi - Maijalan haastattelu herätti kiinnostuksen ottaa selvää hänen kuvittamistaan teoksistaan.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Radioteatteri: Herra Clayn tarina
Pohjois-Karjala, 01.02.2009

Markku Envallin teksti oli erinomainen: se ja toteutus toimivat hienosti! Pidin kuulemastani. Tarina mm. siitä, miten tarinat muokkautuvat kertojansa mukaan ja mikä merkitys tarinoilla on. Kuunnelma on vuodelta 1996. Saara Pakkasvirran, Esko Nikkarin, Kari-Pekka Toivosen ja Ilkka Heiskasen roolityöt koskettivat. Uskooko ihminen siihen, mihin haluaa uskoa - vaikka se ei olisikaan "tosi"?

Lunasol hankki radiokokemuksen: Knalli ja sateenvarjo: Kultakuume
Pohjois-Karjala, 01.02.2009

Viikonlopun kevennystä tämäkin. Kuunnelmajaksoissa on ennalta-arvattavuutta, tutut hahmot, varmaa huumoria - jos pitää tällaisesta. Virkamiesten toilailuja - tekemisten ja tekemättä jättämisten äärellä.