yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 266 tulosta

Käyttäjän jams kuva
jams hankki musiikkikokemuksen: Lily Allen: It's not me, it's you
Pirkanmaa, 12.02.2009

Lily Allenin tuore pitkäsoitto, ehkä tasaisempi esitys kuin se ensimmäinen veto. Melko mitään sanomaton ja siitä syystä varsin neutraali kokemus.

Warna hankki elokuvakokemuksen: High Fidelity - Uskollinen äänentoisto
Pirkanmaa, 12.02.2009

Kylläpäs näitä kirjoista tehtyjä elokuvia ja tv-sarjoja nyt tulee katsottua. Onneksi tämäkin oli kiltti kirjaa kohtaan, tai muuten olisin keuhkonnut monta päivää, että minulta pilattiin kirja. Olen kuulemma nähnyt joskus ennen kuin luin kirjan, mutta en kyllä itse muista tapahtuneesta mitään. Ehkä siis ei irtonaisena elokuvana niin ihmeellinen. Tai sitten muistissani muuten vain on aukko.

Warna hankki lukukokemuksen: Franz Kafka: Oikeusjuttu
Pirkanmaa, 12.02.2009

Vaikuttava toki, mutta olen kyllä Kafkan kanssa samaa mieltä siitä, ettei teos tullut valmiiksi. Loppupuoli alkoi mennä puuduttavaksi ja sitten yhtäkkiä kirja loppuikin kuin seinään. Pienellä toimittamisella tästä saisi vaikka mitä ja/tai Kafka-fanien vihat ikuisiksi ajoiksi niskoilleen.

Warna hankki televisiokokemuksen: Järki ja tunteet
Pirkanmaa, 12.02.2009

Harmittaa, etten ollut teinityttönä suurempi romantikko ja ymmärtänyt Austenin päälle. Tosin voihan näiden seurassa vieläkin huokailla. Austenissa kiehtoo se, että alusta asti on selvää, kuka kenenkin kanssa yhteen päätyy, mutta kirjan edetessä alkaa vähitellen usko loppua ja joutuu jännittämään, että miten kirjailija aikoo henkilönsä murheen alhosta tai huonolta naimakaupalta pelastaa. "Kuin ihmeen kaupalla."  on yleensä vastaus.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Medusan isku
Pirkanmaa, 12.02.2009

Selkeästi trilogian väliosa, eikä niin loistava kuin muut, mutta ilokseen tällä täytti toimintaelokuvakiintiötä. Tyypilliseen tapaani nukahdin (taas) kesken pahimman takaa-ajoräiskintäkohtauksen. Taitolaji sekin.

Warna hankki televisiokokemuksen: TV1: Terapiassa
Pirkanmaa, 12.02.2009

En uskonut pitäväni, mutta internetkatkoksen aiheuttamassa tylsistymisen tilassa satuin katsomaan ensin pari jaksoa ja havaitsin sarjan toimivan hyvin nukkumaanmeno-ohjelmana. Enimmäkseen jutustelua, eikä niin kauheasti haittaa, vaikka ei ihan loppuun asti jokaista jaksoa näkisikään.

Warna hankki musiikkikokemuksen: Eurovision 2009 - Suomen finaali
Pirkanmaa, 12.02.2009

Positiinen/erittäin negatiivinen. Olen ehdoton euroviisufani, mutta Suomen karsinnat onnistuvat kerta toisensa jälkeen aiheuttamaan ylitsepääsemättömän myötähäpeän aallon. Menee taas vuosi toipuessa. Noh, ainakaan Tapani Kansa ei voittanut, enkä siten äänestänyt turhaan.

Warna hankki elokuvakokemuksen: Peter Sellersin elämä
Pirkanmaa, 12.02.2009

Elämäkertaelokuvaksi viihdyttävä, vaikka täytyykin myöntää, että Peter Sellersin omat elokuvat ovat jääneet vieraiksi. (Tohtori Outolemmen kohdalla olen onnistunut nukahtamaan kesken parikin kertaa niin, että mieleeni on jäänyt vain mystinen bikinikohtaus, jota joko kukaan ei muista, tai sitten väittää juonen kannalta vähäpätöiseksi.) Tosin tuli taas huomattua, että olisi ehkä sittenkin parempi jättää elokuva kesken suosiolla ja jatkaa joskus myöhemmin, kuin yrittää vaivoin pysytellä hereillä. En ole aivan varma, oliko loppupuoli turhan venytetty vai johtuiko se vain väsymyksestä.

Warna hankki televisiokokemuksen: Yle Teema: Saatana saapuu Moskovaan
Pirkanmaa, 11.02.2009

Yksi lempikirjoistani, joten suhtauduin tietyllä pelolla tämän katseluun. Ihastuin kuitenkin ainakin ensimmäisten jaksojen uskollisuudelle kirjaa kohtaan. Toivottavasti jatko toimii samaan malliin.

Warna hankki lukukokemuksen: Marianne Fredriksson: Älskade barn (Rakas lapsi)
Pirkanmaa, 11.02.2009

Tuskin olisin tullut lukeneeksi ilman Ruotsin kirjallisuuskurssia. Yllätyksekseni kuitenkin pidin kirjasta, kun totuin hassusti katkeileviin kohtauksiin. Kirjan henkilöillä tosin oli kummallinen tapa vuodattaa puolituntemattomille syvimpiä tuntojaan. Toisaalta ehkä olisi ollut tylsää, jos keskustelut olisivat olleet "-Ilmoja pidellyt. -No niinpä on." -lajia.

miamarian hankki lukukokemuksen: Petri Karra: Haarautuvan rakkauden talo
Pirkanmaa, 11.02.2009

Aika mitäänsanomatonta poikkinaintia. Melko paljon huumoria ja koheltamista, mutta odotin kirjalta enemmän.

miamarian hankki lukukokemuksen: Joel Haahtela: Tule risteykseen seitsemältä
Pirkanmaa, 11.02.2009

Joel ei koskaan petä. Upea tarina, joka preesensissä kerrottuna imaisee lukijan vastustamattomasti mukaan.  

Käyttäjän jams kuva
jams hankki kulttuurikokemuksen: Tussikerho II
Pirkanmaa, 09.02.2009

Kahvila Hertassa järjestettiin nyt toista kertaa Tussikerho ja tällä kertaa pääsin osallistumaan vanhojen opiskelututtujen järjestämään tapahtumaan. En ole oikein koskaan ollut sellainen piirrustelija, että puhelimessa tai palaverissa ollessani olisin kaikki käsillä olleet paperit piirrustellut täyteen tms. vaikka ammattiini olennaisesti piirtäminen kuuluukin. Oli siis aavistuksen hankalaa vaan ruveta piirtelemään, mutta kyllä minä jotain aikaiseksi sain. Oli oikein kivaa ja aion mennä toistekin.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki kulttuurikokemuksen: Kulttuuritori
Pirkanmaa, 09.02.2009

Tampereen kaupungin kulttuuririennoista tarjottiin kirjastolla lauantaina pikaista katsausta lähinnä esitteiden ja arvontojen muodossa, muutamia esityksiä niiden joukossa. Kävin hakemassa esitteitä pois, lisäämässä nimeni maksuttomaan arvontaan (en tiedä voitoista) ja katsomassa vähän Videotivolia. Ihan jees.

Käyttäjän jams kuva
jams hankki musiikkikokemuksen: Metallifonia
Pirkanmaa, 06.02.2009

Tamperetalon pienessä salissa Olli-Pekka Tuomisalo ja Risto-Matti Marin soittivat raskasta kamarimusiikkia, eli tässä tapauksessa heviä pianolla ja saksofonilla. Mielenkiintoinen keikka, jonka parasta antia olivat vanhempien mieshenkilöiden tahdissa nytkyvät päät, etenkin Van Halenin, Yngwie Malmsteenin ja Led Zeppelinin kohdalla saattoi nähdä harmaiden päiden rytmikästä nyökyttelyä - kai se oli sitten kamarimusiikin tahdissa moshausta ;)

 

Neutraaliksi kokemus kuitenkin jäi, koska oli vähän vaikeaa saada biiseistä kiinni. Jälleen kerran olen niin juniori ja biisejä oli raskaasti versioitu.