yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 131 tulosta

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Kaisi Koivumäen näyttely Galleria Kävyssä
Keski-Suomi, 15.11.2008

Olimme tänään Kaisi Koivumäen näyttelyn avajaisissa Galleria Kävyssä. Näyttelykokonaisuus oli maalauksista koottu herkullinen kokonaisinstallaatio. Käpy on hieno pieni galleria pienellä maalaispaikkaunnalla, silti avajaisvieraita oli lähes tungokseen asti. Taiteilija tarjosi jatkot kotonaan Rääsyn entisellä koululla, jossa oli lisää kaunista katsottavaa -ja isännän sanoinkuvaamattoman hulppea junaratahuone!!
Mutta siis Galleri Käpy, Konnevesi; siellä on näyttely jouluun asti. Kannattaa käydä!

Käyttäjän raiantero kuva
Antero hankki taidekokemuksen: Vanhat valokuvat
Satakunta, 10.11.2008

Isänpäivänä poika vaimonsa kanssa kävi kylässä, vanhoja valokuvia katselivat,koulun alaluokilta nykypäivään,monta tuttua kuvissa näkyi.

Käyttäjän ullawir kuva
Ulla Pulla hankki taidekokemuksen: Kotkan kirjaston nayttely
Kymenlaakso, 06.11.2008

Katselin kuvataidenayttelyn mielellani, sen taulujen kauniita vareja ja muotoja. Oli kaytetty kauniisti raapimistekniikkaa oljymaalauksissa. En vain muista nayttelyn nimea. Jotenkin oli ison oloinen signeeraus isolla pensselilla, hairitsi mielestani kuvien kokonaisuutta.

Käyttäjän karhuemo kuva
Riitta hankki taidekokemuksen: Valokuvanäyttely: Backlight festivaali 08 tickle attack
Pirkanmaa, 05.11.2008

Valokuvanäyttely, Tampere TR1: Backlight festivaali 08, tickle attack
Todella yllättävän hauska näyttely. Myös huumori tarjoaa oivan ja ajatuksia herättävän aiheen taiteelle. Monia hyviä hykerryttäviä oivalluksia ja sivalluksia, Erityisesti pidin esimerkiksi Daniela Cojbucin kuvista joissa iäkkäät "viettelijättäret" poseeraavat matkien yliseksualisoitunutta mainosten ja kansikuvien kuvastoa asentoineen, auki "jääneitä" paidannappeja myöden.... Suosittelen lämpimästi tutustumaan näyttelyyn.

sylvielina hankki taidekokemuksen: Rafael Wardin näyttely Anhavassa
Uusimaa, 30.10.2008

Mitä kauemmin Wardin kuvia katsoo, sitä syvemmin värien ja muotojen kerrokset avautuvat. Viipyminen on välttämätöntä, ajan on annettava pysähtyä.

marjo66 hankki taidekokemuksen: Porin kaupungintalo
Satakunta, 30.10.2008

kävin tutustumassa remontoituun Porin kaupungintaloon. Alunperin 3 .n perheen 3-kerroksinen talo. Ihan hieno kattomaalauksineen kaikkineen, mutta sen ajan asukkailleen jokapäiväistä...

Piiasofiia hankki taidekokemuksen: Tolin 3 sukupolvea
Uusimaa, 30.10.2008

Salissa sulassa sovussa kolmen polven taidetta kuakkamaalauksista multimediaan. Värimaailmassa yhteinen, tunnelma raikas ja selkeä. Tekniikat ja sisällöt kullakin omansa.
Mukava kokemus, ilmaisuperinteen jatkuvuus sukupolvelta toiselle ja keskustelu eri sukupolvien välillä. Harvinaistako?

joenniemi hankki taidekokemuksen: Terike Haapojan näyttely Suljettu joukko - avoin kesto
Uusimaa, 29.10.2008

suorituspaikka: Formu Box
mistä teoksessa on kyse:
näyttelykokonaisuus käsittelee elämää ja kuolemaa. laajennetussa merkityksessä luonnon hengittämistä

mikä ilahdutti?
se, että jäin niin pitkäksi aikaa mietiskelemään teoksia. galleriakierroksella voi tulla liiallinen kiire. olisin voinut pitkiksikin ajoiksi sulautua lämpökameralla kuvattujen eläimien hitaasti elimistössä leviävän kuoleman katselemiseen. ruumista näki elimistön vahvan voiman ja pyrkimyksen pysyä hengissä.
vakavassa näyttelyssä oli runsaasti vinkeitä yksityiskohtia. esim vimpain, joka oli tarttunut puunlehteen ja joka reagoi kuin nokkaa aukaisemalla kun ihminen meni sen lähelle. moni kävijä säikästi sitä. tai maatuvan humuksen arkut, argofagit, joista pienistä "korva-aukoista" pääsi välillä hiilidioksiidia ulos. hassut korvat arkuilla.

mikä liikutti?
kuolevaisuus. näkyväksi tullut elämänkiertokulku. seinälle heijastettu runo.

mikä ärsytti?
ärysttäminen on vahva ilmaus, mutta välillä häiritsi rakennettujen teknisten vimpainten ja teorian monimutkaisuus.

mitä uusia ajatuksia herätti?
arvostuksen kokonaistaideteoksen luojaa kohtaan. että tätä tarvitaan lisää. kokonaistaideteokset ovat poikkeukselisia galleriamaailmassa koska niitähän ei pysty myymään osissa.
ajatuksia sielusta, joita en nyt tähän kirjoita

kenelle suosittelisit?
kaikille mutta veikkaisin, että tässä taikamaailmassa lapset ja nuoret ja luonnontieteistä kiinnostuneet saavat tästä näyttelystä paljon irti. lumoavaa luova rationaalisuutta ja humanismia.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Keramiikka koskettaa!
Pohjois-Savo, 26.10.2008

Lapinlahden taidemuseon Keramiikka koskettaa esittelee kolmen keramiikantekijän Karin Keitelin, Jenni Linnoven ja Jari Puttosen keramiikkaa. Ertyisesti pidin Jenni Linnoven teoksesta "Odotus" ja kaikista Jari Puttosen töistä. Lapinlahden taidemuseo ON harvinaisen hieno taidekeidas pienellä paikkakunnalla!

Käyttäjän kokija kuva
kokija hankki taidekokemuksen: Jyväskyläntaiteilijaseuran näyttely Keski-Suomen museossa
Keski-Suomi, 21.10.2008

Kierroksella meni toisiaan aikaa, kun kunntelimme Rune Snellmanin jutustelua teoksista ja taiteilijoista. Monia aika oksettaviakin töitä, mutta löytyi sieltä kiinnostavia ja tuoreitakin oivalluksia. Usein esittelyistä sa enemmän irti, mutta mieluiten menen yksin kokemaan ja aistimaan. Yksin kulkiessani valitsen yhden suosikin. Silti kokemusten jakamisen kautta on mukava kuulla muiden näkökulmia. Ehkä molempi parempi. Todellakin sekä positiivinen ja negatiivinen kokemus, kokonaisuus ehkä hieman enemmän plussan puolella.

Käyttäjän ullawir kuva
Ulla Pulla hankki taidekokemuksen: Ateneumin kaikki näyttelyt
Uusimaa, 19.10.2008

Kaikkiaan sopivan kokoiset näyttelyt Atskissa. Hokusai ja Hiroshigessä seurueessa olleet tuskastelivat valaistuksen heijastumista lasivitriineissä. Mustaa ja valkoista -näyttely kosketti ehkä eniten (etenkin perhepotretit). Mika Waltarin taidemaku eriää omastani, mutta sellaistakin on vaihteeksi kiva katsoa ja todeta että tuosta en piittaa. Näytteillä oli lisäksi eri taiteilijoitten omakuvia, ja niitä oli mukava tutkailla.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: JTS:n vuosinäyttely
Keski-Suomi, 17.10.2008

Jyväskylän taiteilijaseuran näyttely oli parempi kuin vuosiin. Monia hyviä töitä.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Jussi heikkilän näyttely
Keski-Suomi, 17.10.2008

Jussi Heikkilän näyttely Galleria Beckerissä oli hyvä. Jotkut töistä, kuten "Kymmenen puukiipijää" aiheuttivat ihastuksen kylmiä väreitä. Inspiroiva näyttely!

Käyttäjän jameswilliam kuva
James William hankki taidekokemuksen: vesivärimaalaus
, 17.10.2008

Todella pitkästä aikaa uskaltauduin kokeilemaan vesiväreillä maalaamista. Lähinnä kokeilin sivellintekniikoita ja värien sekoittamista, mutta samalla sain aikaiseksi maiseman, jonka kerrottiin sijoittuvan visuaalisuutensa puolesta Lappiin. Kiehtova ja vapauttava kokemus, jota täytyy ehdottomasti kokeilla toistekin.

justus67 hankki taidekokemuksen: Pitkältä tieltä - Vanhenemisen ja vanhuuden kohtaamisia
Pirkanmaa, 15.10.2008

Näyttely vanhenemisesta oli todella hyvä kokemus. Suosittelen kaikille Tampereella kävijöille. Näyttelyssä oli todella monipuolisesti suomalaisten taitelijoiden tauluja esillä. Joukkoon mahtui myös ulkomaalaisia tauluja, jotka nekään ei ollut huonoja. Parasta antia oli Helen Schjerfbeckin omakuvat, eikä tosin huonoja olleet muutkaan. Näyttely oli vaikuttava elämys. Kulttuurikunto nousi moneksi päiväksi huippulukemiin.