yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 227 tulosta

Lunasol hankki radiokokemuksen: Tämän runon haluaisin kuulla: Kanteletar Nyt!
Oma koti - Pohjois-Karjala, 01.03.2009
Tekijä: YLE Radio Ykkönen, Tarleena Sammalkorpi toimitti

"Tämän runon haluaisin kuulla" on aivan ihana ohjelma! Tällä kertaa oltiin Kantelettaren tunnelmissa. Sammalkorven kanssa studiossa olivat näyttelijät Noora Dadu ja Pertti Sveholm. Tarleena Sammalkorpi on hyvä toimittaja: läsnäoleva, empaattinen, eläytyvä, tietävä. Ohjelman aloittanut Ilpo Tiihosen runo oli itselleni tuore tuttavuus, runon nimi ei painunut mieliin, mutta oli Boxtrot-teoksesta. Ohjelman aikana kuultiin myös Sari Kaasisen ajatuksia Kantelettaresta, Sirkka Turkkaa lausumassa omaa runoaan ja oltiin yhteydessä Nuoren Voiman Liiton Kalevalan päivän tilaisuuteen. Hyvä kokonaisuus!

Ohjelma löytyy kuunneltavaksi YLE Areenalta 7.3.09 asti.

Lunasol hankki elokuvakokemuksen: Ralliraita
Elokuvateatteri Tapio, Joensuu - Pohjois-Karjala, 01.03.2009
Tekijä: Markku Pölönen

Kaveri kutsui leffaseuraksi, ja lähdin. Huumoripläjäys, joitakin erityisen mainioita kohtauksia ja oivalluksia. Ajoittain ällö-nai'via ja hyvin kliseistä. Kokonaisuutena: sai hyvälle tuulelle, kannatti katsoa.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Irtiottoja ja kiinnisaamisia
Galleria Kohina - Pohjois-Karjala, 28.02.2009
Tekijä: Reetta Gröhn-Soininen

Ensi käynti Galleria Kohinassa Joensuun Taitokorttelissa. Kiva yllätys - tilana ja näyttelynä! Puuveistoksissa oli jujua ja huumoria. Galleriassa toimii näemmä myös taidelainaamo :-) Pakkaspäivän piristys ja ilo!

Lunasol hankki lukukokemuksen: Mä joki oon: laululyriikkaa vuosilta 1987-2006
Oma koti - Pohjois-Karjala, 25.02.2009
Tekijä: Katriina Honkanen

Honkasen laululyriikkaa on koottu Mä joki oon -teokseen. Tykästyin Honkasen laululyriikkaan ja musiikkiin 1990-luvun alkupuolella. Palaan aika ajoin hänen levyjensä äärelle. Laululyriikkaa on toisaalta hassua lukea ilman musiikkia, koska sävellys on tärkeä osa kokonaisuutta. Toisaalta jotkut asiat kirkastuvat "paljaita" tekstejä lukiessa. Suosikkejani ovat edelleen -teoksen lukemsen jälkeenkin - laulutekstit "Sinut kutsuin" ja "Silta". Kirjan lopussa oli myös Honkasen kirjoittama "Minun tarinani", joka valotti taiteilijan lapsuutta ja ns. tärkeitä valintoja elämässä.

Lunasol hankki kulttuurikokemuksen: Firma: Koti vs. työ, 2.osa
oma koti - Pohjois-Karjala, 24.02.2009
Tekijä: Rike ja Juha Jokela

Kakkososa Frimasta puri minuun.Sarja kuvaa osuvasti mm. sitä, miten ihmiset eivät kohtaa / eivät ole kiinnostuneitakaan kohtaamaan toisiaan ja viestejään. Viestinnän - sanattoman ja sanallisen - kannalta erityisen kiinnostavaa seurattavaa.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Uutishuone: Pump pump
Oma koti - Pohjois-Karjala, 24.02.2009
Tekijä: Ohjaaja Lauri Nurkse, käsikirjoittajat Kaisa Pylkkänen, Pentti Halonen

Jaksossa koeteltiin lojaalisuutta työnantajaa ja ystäviä kohtaan. Hujaselle kävi niin kuin odotettavissa oli. Raija oli - ah, niin ihanasti  pahaa maailmaa vastaan, hyvän puolesta. Naisten välinen solidaarisuus joutui koetukselle.

Lunasol hankki kulttuurikokemuksen: Firma: Mielen aikido
Oma koti - Pohjois-Karjala, 22.02.2009
Tekijä: Ohjaus: Rike ja Juha Jokela, käsikirjoitus Juha Jokela

Maikkarilla aiemmin lähetetty kotimainen "Firma" löytyi dvd-tarjonnasta kaupasta. Ilahduin ja ostin :-) 1.jaksossa "Mielen aikido" esitellään vaikeassa tilanteessa oleva firma, Cogito. Filosofi Arttu (Tommi Korpela) on edelleenkin ihan huima! Muhun purevaa huumoria, taitavaa kielenkäyttöä ja oivaa näyttelijäntyötä! Sarjan tunnusmusiikki viehätti mua ennenkin; nyt selvisi, että sävellys on Kie von Hertzenin.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Kuvataidenäyttely
Joensuun seutukirjaston pääkirjasto - Pohjois-Karjala, 22.02.2009
Tekijä: Annika ?, Joensuun seutukirjasto

8.luokkalaisen nuoren tytön piirroksia Joensuun seutukirjaston pääkirjaston aulatiloissa. Pidin hedelmäasetelmista, en niinkään muotokuvista. Kuvista välittyi, että kuvataide on tekijälleen tärkeää.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Nadjan huone: kirjailija Juhani Laulajainen
Oma koti - Pohjois-Karjala, 22.02.2009
Tekijä: toimittaja Nadja Nowak

Toimittaja Nadja Nowakin vieraana kirjailija Juhani Laulajainen. Kirjailija oli uppo-outo, mutta kiinnostus hänen rakkautta käsittelevää novellikokoelmaansa kohtaan heräsi ohjelmaa kuunnellessa. Retki kirjastoon odottaa..

Lunasol hankki radiokokemuksen: Näistä levyistä en luovu
Koti - Pohjois-Karjala, 21.02.2009
Tekijä: YLE Radio 1

MLL:n pääsihteeri Miriam Kalland kertomassa ja kuunteluttamassa levyjään, joista ei luovu. Ohjelmasta jäivät mieleen Kallandin lapsen tutustuminen selloon ja sellon nimeäminen Mikiksi, sekä Elgarin sävellys. Hyvin Kalland perusteli valintansa.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Knalli ja sateenvarjo: Ylämaan tuulia
Oma koti - Pohjois-Karjala, 21.02.2009
Tekijä: Edward Taylor, ohjaus: Lars Svedberg

Jakso oli osuva!  Yhteys suomalaiseen valtionlaitosten hajasijoittamiseen löytyi! Yksityinen säkkipillisti - wau!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kirjakerho: "Mikä ihmeen mahanmuuntaja?"
kävelylenkki - Pohjois-Karjala, 21.02.2009
Tekijä: Toimittaja Maria Ala-Kuha

YLE Radio Ykkösen Kirjakerhossa maahanmuuttajien novellisatoa. Toimittajan lisäksi studiossa olivat Olli Löytty, Mikko Rimminen ja 2 novellikilpailuuun osallistunutta Maryam Hamadon ja Alexandra Salmela. Erityisesti Salmelan novellin kieli ilostutti ja kiinnostutti. Hyvä, että tällaisia ohjelmia on!

Lunasol hankki kulttuurikokemuksen: Säteitä itäisellä taivaanrannalla - tunnelmakuvia luonnosta osa V
Pohjois-Karjala, 19.02.2009

Myönnän, että minulla on ollut ennakkoluuloja tällaisia luontoäänityksiä kohtaan, mutta nyt pitää pyörtää ne! Lauri Hallikaisen äännittämä "Säteitä itäisellä taivaanrannalla - tunnelmakuvia luonnosta osa V" oli hurmaavaa kuultavaa. Julkaisusa on 10 äänimaisemaa luonnosta, mukana 61 lintulajia. Ihana tapa aloittaa talviaamu: kuunnella tätä levyä heti herättyä ja sukeltaa kesään!

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Puolustuksen puheenvuoro
Pohjois-Karjala, 19.02.2009

Uteliaisuudesta seurasin uuden sarjan aloitusjakson. Sen verran kiinnostuin, että taidan katsoa kakkosjaksokin. Juho Milonoffia on nähty mm. Käenpesässä ja nyt Uutishuoneella. Kiva nähdä hänen "taipuvan moneen". Pirkko Hämäläisen näyttelijäntyöstä olen tykännyt aiemminkin. Täytyy silti sanoa, että odottelen jo Karjalan kunnailla - ja Taivaan tulet -sarjojen uusia jaksoja...

Olisin kommentoinut Haihatusmerjan kokemusta tästä samasta sarjasta, mutta jostain syystä en saanut kommentoi-toimintaa pelittämään. MIssä lie vika?

Lunasol hankki musiikkikokemuksen: Vuokko Hovatta: Lempieläimiä
Pohjois-Karjala, 19.02.2009

Kuuntelin Vuokko Hovatan levyn "Lempieläimiä". Jotkin kappaleet olivat tuttuja jo radiosoitoista, kuten Virginie ja Helise taivas. Tällä levyllä Helise taivaan lisäksi erityisesti Lumottu veli ns. kolahtivat. Kokonaisuudessaan upea levy, jota halajaa kuuntelemaan lisää! Vuokoon äänestä olen pitänyt Ultra Bran ajoista alkaen. Tulkitsijana hän on taitava ja vahva.

Pääosa laululyriikoista on Aulikki Oksasen runoutta (oma mielikuvani ennen levyn ostoa oli, että kaikki), mutta mukana oli myös mm. Timo Kiiskisen ja Paula Vesalan.