yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 131 tulosta

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: 76 100 Säkkipimeä
Etelä-Savo, 15.10.2008

Nuorten taiteilijoiden II triennaali kulttuurikeskus Poleenissa 1.10.-2.11. oli hmm. "nuorten näyttely" Ei huono, mutta ei järisyttäväkään. Poleenin näyttelytila on miellyttävä ja on hienoa kun taide saa levittäytä aulaankin.

miamarian hankki taidekokemuksen: Tapetut toimittajat -valokuvanäyttely
Pirkanmaa, 14.10.2008

Näyttelyssä oli parikymmentä valokuvataulua tapetuista venäläisistä toimittajista. Jokaisessa taulussa kerrottiin, missä kyseinen toimittaja työskenteli, ja miten hän kuoli. Monen kuolinsyy tai -olosuhteet oli epämääräiset. Oikeastaan kaikki työskentelivät opposition lehdissä. Kokemus oli aika järkyttävä. Pysäyttävä. Puoli tuntia kokemuksen jälkeen ei osaa sanoa oliko se potisiivinen vai negatiivinen, siksi laitoin neutraali.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Ateneumin taidemuseon 120-vuotisjuhla
Uusimaa, 14.10.2008

Ateneumin taidemuseon 120-vuotisjuhlaa vietettiin 13.10. avoimin ovin. Sykyisessä illassa kansallisgalleriamme oli viehättävä, mukavan "ruuhkainen" käyntikohde. Näyttelyistä tutustuin "Mika Waltari ja taiteilijaystävät" sekä japanilaisten valokuvaajien musta-valokuvien näyttelyyn. Mika Waltarista kertovat lyhytelokuvat valottivat kirjailijan työtä ja entisajan Helsinkiä. Mieluisaa! "Minun Ateneumini" -paneeli johdatteli taiderakennuksen eri vaiheisiin, myös opiskelijoiden näkökulmasta. Tarjolla oli mm. Vuokko Nurmesniemen kuva-albumeista opiskeluaikaisia otoksia. Prof. Severi Parko hauskuutti yleisöä monilla faktoilla ja muisteluksilla. Valokuvaaja Jorma Purasella puolestaan oli karttuntu kokemuksia myös yleisöstä tyhjästä, eri vuorokauden ja vuodenaikaan kuvatusta Ateneumista. Antoisa, uutta tuova ja mukava käynti!

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Keinovalokytkentöjä
Keski-Suomi, 13.10.2008

Olin Jari Haanperän näyttelyn Keinovalokytkentöjä avajaisissa 19.9.. Näyttelyssä on valoinstallaatioita yms konehärveleitä, ei siis mikään taulunäyttely. Menin sinne koska ajatuskin innosti, enkä pettynyt vaan toivon ehtiväni katsomaan sen vielä paremmalla ajalla uudestaan, avajaishälinä peitti alleen kaiken sen hiljaisen hurinan eikä avajaisissa yleensäkään pääse keskittymään täysillä itse asiaan, vaan ovat ihan oma häpeninkinsä.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: sotajulistenäyttely
Päijät-Häme, 08.10.2008

Sysmän kirjakaupan yläkerrassa on esillä sotajulisteita. Yllättävän hieno kokonaisuus, mielenkiintoisia vanhoja julisteita.

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: !ötökät! -näyttely
Päijät-Häme, 08.10.2008

Morganin pienolioita on esillä Linnan talossa Morganismimyymälässä. Myymälä jo sinällään on kulttuurikohde vailla vertaa. Ehdottomasti suosittelen! Kulttuurikunto nousee aina kohisten Morganismissa!

Käyttäjän haihatus kuva
Haihatusmerja hankki taidekokemuksen: Musta laatikko avautuu, taidehalli Art Anna
Pohjois-Savo, 07.10.2008

Kolmen enolaisen taiteilijan Valde Hassinen, Marja Hassinen ja Helena Vartiainen yhteisnäyttely. Kelpo, mutta ei enempää.

silira hankki taidekokemuksen: Taidenäyttely
Uusimaa, 06.10.2008

Modernia taidetta elokuva-tähtien maailmaan, käsi-aseita tehokeinoina! Niistä en pitänyt, monista tunnisti esim. Clint Eastwoodin.

Käyttäjän adni kuva
Adni hankki taidekokemuksen: Punamustavalkea 1918
Uusimaa, 05.10.2008

Sisällissodan ajan valokuvien näyttely.

Tuttuja kuvia ajankohtaisesta aiheesta. Olisin toivonut hieman tarkempia kertomuksia kuvaajista ja kuvien kohteista.

Käyttäjän kulturkondis kuva
Kulttuuri Kunto hankki taidekokemuksen: Taidemuseossa käynti - Prado, Madrid
, 02.10.2008

Tämän kokemusraportin on kirjoittanut Leena Karttunen. Kulttuurikunnon toimitus on siirtänyt sen nettiin.

 

Prado on suuri eurooppalaisen ja erityisesti espanjalaisen taiteen museo. Alkumetreistä lähtien aiheutti VÄRISTYKSIÄ katsella suurta taidetta. Tutustuin itselleni uusien maalareiden töihin - kiersin suosikkejani uudelleen ja uudelleen. Sanoin " terve Rafaello, terve Ribera, terve Hieronymus, terve Durer, terve Velasques, terve El Creco ja terve Goya!". Jalat irti maasta ilosta lopuksi!

Minua ilahdutti suuren museon monipuolisuus. Väljä esillepano. Hyvä opas sijoituksesta ja huonenumeroista.

Minua liikutti taiteilijoiden suurenmoinen taito jo 1400-1500-luvuilla ja maalausten hyvä kunto ja värien säilyminen.

Minua ärsytti väenpaljous ja melu. Tahdon nähdä lisää hyviä maalauksia Suomessa ja muualla. Tahdon yrittää myös itse tehdä jotakin luovaa. Miellyttävät muistikuvat säilyvät pitkään.

Teoksessa oli kyse koko museo Prado ja suuria teoksia oli: Albrecht Durer: Omakuva, El Creco: Ritari käsi rinnalla, Rafaello: Kardinaali, Velasques: Las Meninas.

Suosittelisin tätä kokemusta kenelle tahansa hyvästä kuvataiteesta kiinnostuneelle.
 

Käyttäjän kulturkondis kuva
Kulttuuri Kunto hankki taidekokemuksen: Akseli Gallen-Kallelan elämäntyö - Ruoveden Kalela
Pirkanmaa, 30.09.2008

Tämän kokemusraportin on kirjoittanut nimimerkki Tellervo Auer. Kulttuurikunnon toimitus on siirtänyt sen nettiin.

 

Taiteilijan esillä ollut tuotanto. Kulttuurikokemukseni oli taiteilijan neroudesta, kohentunut ylpeys suomalaisen taiteen omaperäisyydestä.

Minua ilahdutti se ennenkaikkea, että Akseli Gallen-Kallelan pojan tytär Aiva on vahvasti mukana esittelemässä isoisänsä elämäntyötä ja että on jaksanut tehdä sitä vuosikymmenten ajan.
Minua liikutti taiteilijan erämaakodin tuhoutuminen ja turmeleminen ja se, että suvun naiset ovat vahvoina toteuttaneet Kalelan nykyiseen kuntoon.
Minusta olisi mukava tutustua vastaaviin museoihin aina sopivissa tilanteissa.

Suosittelisin tätä kokemusta ystäväpiirille, jotka eivät vielä ole käyneet Kalelassa. Minusta vain tuntui, että itse olen mattimyöhäinen. Oli hyvä kun näin ohjelman televisiosta, missä Aiva kertoi, ettei ainakaan tällaisena projektina ole voimia vetää näyttelyitä.