yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 151 tulosta

Käyttäjän raiantero kuva
Antero hankki radiokokemuksen: Joululaulut
Satakunta, 28.12.2008

Kuuntelin joululauluja että Tiernapoikia.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Yhteinen ääni on lämmin väri
Pohjois-Karjala, 21.12.2008

YLE Radio Ykkösen Todellissa tarinoissa oli tällä kertaa dokumentti monikulttuurisesta naiskuorosta. Miksi lauletaan yhdessä? Mitä yhteinen kuorolaisuus antaa? Kivasti tehty dokkari. Jäin kaipaamaan tarkempia tietoja kuorosta. Kuorolaiset tarkastelivat kiinnostavasti yhdessä laulamisen merkityksiä. Hyvää joulunaluskuultavaa! Kuultavissa YLE Areenalta 27.12.08 asti: http://areena.yle.fi/toista?id=1733603

Käyttäjän raija_k kuva
Raija Koo hankki radiokokemuksen: Kuukauden taiteilijan Erkki Pirtolan radiohaastattelu
Uusimaa, 15.12.2008

Pirtolan haastattelua oli hauska kuunnella joululahjoja paketoidessa. Olen tehnyt hänen kanssaan paljon yhteistyötä ITE-taiteen esiinnostamisen hankkeissa, mutta ammattitoimittajan haastattelussa aina nousee esiin joitain uusia, jänniä näkökulmia. Hyvä haastattelu! Tulee muuten uusintana tiistaina.

Warna hankki radiokokemuksen: Radio 1: Välilevyjä
Pirkanmaa, 14.12.2008

Helpottavaa päästä jakamaan traumansa Pekasta ja sudesta edes radionkuuntelun välityksellä. Kuinkahan monta kymmentä kertaa olen senkin joutunut kuulemaan? Muutenkin musiikkisadut olivat oikeasti aivan yhtä pelottavia kuin lapsena.

Käyttäjän trytkone kuva
Taina hankki radiokokemuksen: YLE Radio 1: Radion sinfoniaorkesterin konsertti
Pohjois-Savo, 10.12.2008

Kuuntelen parhaillaan Radion sinfoniaorkesterin konserttia, ja yritän ehtiä kommentoida ennen Jälkikoiria :) Ainakin Elliott Carterin Three Illusions pitää kuunnella vielä uudelleen Areenasta, koska 100-vuotias säveltäjä on minulle uusi tuttavuus, mutta Šostakovitšin 11 laulua juutalaisesta kansanrunoudesta vei täydellisesti sydämeni, eikä vähiten siksi, että syvästi arvostamani sopraano Helena Juntunen ja tenori Jorma Silvasti olivat mukana tulkitsemassa lauluja. Illan toinen uusi tuttavuus, altto Nathalie Stutzmann valloitti myös tummalla, mystisellä äänellään. Sokerina pohjalla on vielä tulossa Schumannin Sinfonia nro 2. Kyllä meitä hellitään :)

Warna hankki radiokokemuksen: YLE Radio 1: Riston valinta
Pirkanmaa, 09.12.2008

Jos ei tässä ensimmäisenä (tunnarin jälkeen) kuultava raita toimi sisäänheittotuotteena klassiseen lauluun, niin ei sitten mikään.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Sibelius - monumentti ja mies
Pohjois-Karjala, 09.12.2008

Yle Radio Ykkösen ohjelma "Sibelius - monumentti ja mies" osui kuultavakseni sattumalta ma-iltana. Iloinen yllätys! Ohjelma sisälsi myös Jean Sibeliuksen radiohaastattelun. Sibelius-museon pedagogi Unna Soiluva valotti säveltäjän merkitystä itselleen ja suomalaiselle yhteiskunnalle; Sibeliuksen tyttären pojanpoika, HS:n päätoimittaja Janne Virkkunen puolestaan muistojaan isoisoisästään. Ohjelmassa oli itselleni uutta tietoa. Antoisaa kuultavaa.

Kuultavissa YLE Areenalta 8.1.09 asti.

Käyttäjän trytkone kuva
Taina hankki radiokokemuksen: Radioateljee esittää: Laulu Kuujärvestä
Uusimaa, 08.12.2008

Radioateljeen tuotanto on yleensäkin ottaen henkeä salpaavaa, ja Laulu Kuujärvestä vain vahvistaa tätä kokemusta ... Yrjö Jylhän runot ovat positiivisen järkyttäviä, ja Radioateljeen "ylöspano" vie runot ihan uusiin ulottuvuuksiin. Minulla ei ole oikeasti sanoja kuvaamaan kokemustani ... Ohjelman voi kuunnella Areenassa 12.12.2008 saakka.

Käyttäjän trytkone kuva
Taina hankki radiokokemuksen: Musiikin teemailta Hämeenlinnassa: seitsemän väittämää Sibeliuksesta
Kanta-Häme, 08.12.2008

Tuore lähestymistapa sekä Sibeliuksen tuntemattomampiin teoksiin, niiden tulkintaan ja Siblius-myytteihin. Shokkihoidon kaltaista positiivista liikehdintää sisuskaluissa -- mahtavaa! Toivottavasti ohjelma tulee myös YLE Areenaan, jotta voin kuunnella sen uudelleen, ja tekin, jotka ette päässeet tai sattuneet radion äärelle, saatte ohjelman kuulla.

Käyttäjän PekkaR kuva
PekkaR hankki radiokokemuksen: Jouluradio
Pohjois-Pohjanmaa, 01.12.2008

Toivontuottajien jouluradio alkoi soida jälleen sunnuntain vastaisena yönä. Koekuuntelu sunnuntaina ja maanantaina jätti kovin hartaan vaikutelman. Eikös edellisinä vuosina musiikki ole aluksi ollut kevyempää sorttia? Ei minulla sinällään ole mitään hartaampaa musiikkia vastaan, mutta vaihtelu virkistää. Ehkä otos sattui olemaan epäedustava, pitänee jatkaa kuuntelua.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Nadjan huone: Kultasen perheen lapset
Pohjois-Karjala, 30.11.2008

Kirjailija Riku Korhonen toimittaja Nadja Nowakin haastattelussa. Keskustelunaiheena Korhosen teos "Kultasen perheen lapset". Teosta en ole vielä lukenut, mutta ohjelma herätti kiinnostuksen! Hyvin toimitettu ohjelma.

Minusta on aina kiinnostavaa kuulla kirjailijan pohdintoja omista töistään. Korhonen osasi kertoa teoksestaan kiinnostavasti.

Ohjelma kuunneltavissa YLE Areenalla 30.12.08 asti.

Warna hankki radiokokemuksen: Nousevan auringon talo
Pirkanmaa, 28.11.2008

Taisin löytää radion kulttuurikuntoilun myötä, mitä toki edistää sekin, että tajusin ohjelmien kuuluvan nykyään taas netissä ja myös jälkikäteen. Miten tuo tieto oli päässyt lipsahtamaan ohi? Joka tapauksessa, suosituksia hyvistä ohjelmista otetaan vastaan ilolla.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Café Tropical
Pohjois-Karjala, 23.11.2008

Telle Virtasen toimittamassa Café Tropicalissa liikuttiin Latinalaisen Amerikan, lähinnä kuubalaisissa, rytmeissä. YLE Areenan aarteistosta löytynyt ohjelma sopi mainoksi kuunneltavaksi lumimyrskyssä. Palautti mieleen myös omat Kuuba-kokemukset 20 vuoden takaa ja innoitti kaivamaan LP-levystöstä Silvio Rodriguesin ja Los Van Vanin levyt. Kävi myös espanjan kielen harjoittelusta ;-) Telle Virtanen oli koonnut mukaan myös tuoreita kulttuuriuutisia maailman toiselta laidalta. Näihin uutisiin ei arjen uutisvirrassa voi törmätä.

Käyttäjän 0301942 kuva
Minna hankki radiokokemuksen: YLE Radio1: Ääniversumi - Arno Peeters: AeroSon, radiofoninen teos
Uusimaa, 17.11.2008

Voi hyvänen aika sentään! Jos aiempi kommenttini jazzista sai tylyn tuomion, täytyy sanoa, että illan musiikkiohjelmien osalta mennään vain hullumpaan suuntaan, mitä pidemmälle kello käy.. Kenelle näitä ohjelmia tehdään? UMO:n keikalla pari viimeistä kappaletta oli jopa kuunneltavia, korvaan sopivia ja kaiken epämääräisyyden keskellä erinomaisen kivoja, muuten en voi ymmärtää tämän iltaista settiä.. Olen altistanut itseni kummallisuuksille ja vaihtoehdoille, joita kai täytyy jokaiseen makuun tarjota, mutta kuunteleeko tuollaisia sirityksiä ja kakofonisia ääniä joku? Oopperat ovat tämän rinnalla perussettiä, vaikken ole suuria kiksejä niistäkään saanut. Tämä palkintoja voittaneen taiteilija Arno Peetersin Ääniversumi- teos ei varmaan edes ole musiikkia, vai onko? Kääk!

Käyttäjän 0301942 kuva
Minna hankki radiokokemuksen: YLE Radio1: Jazzradio, Plop-trio
Uusimaa, 17.11.2008

Yleensä, kuten myös viime aikoina, olen kuunnellut paljon radiota. Olen kanavasurffailija ja fiilistelen tilanteen mukaan millä vain. Nyt olen vaihtanut kaupallisilta taajuuksilta kansan sivistystyötä tekevän YLE Radio1:n pariin.. Aika usein, jopa tänäänkin, jazzradiota kuunnellessa tuli jännä olo.. Kaikenkattava musiikkimakuni ei ehkä olekaan niin ylen laaja, tai ainakaan se ei ymmärrä kaikkea. Kuten ei kuulemaani jazziakaan. Neljä vuotias poikanikin saattaisi saada melodisempaa aikaiseksi, tai yltäisi ehkä kuulemaani.. Ainakin joidenkin kappaleiden osalta, vaikkei välttämättä tietäisi, miten päin pitää soitinta käsissä. Ehkäpä annan sävelten vain soljua korvista sisään ja jos niikseen käy, ymmärrän joku päivä tätäkin musiikkia enemmän!