yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 227 tulosta

Lunasol hankki taidekokemuksen: Annamaija Halonen: Muistojen maisemia
Pohjois-Karjala, 18.02.2009

Kuvataitelija Annamaija Halosen näyttely Joensuun Taitokorttelissa oli levollinen ja visuaalisesti  puhutteleva.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Takahuone
Pohjois-Karjala, 16.02.2009

Takahuoneessa oli tarjolla Salo-Rantalan uusimman levyn "Talvijalka" esittely. Molempia artisteja haastateltiin, lomassa kuultiin levyltä muutama biisi. Ihastuin nimikkobiisiin "Talvijalka", joka käsitteli 13-vuotiaan tytön elämää. Vaikea aihe (mm. anoreksia), lyyrinen sävelmä ja upea sanoitus = koskettavaa! Heikki Salo osaa sanoituksen, Iiro Rantala taitaa säveltämisen.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Ihmiskunnan tähtihetkiä
Pohjois-Karjala, 15.02.2009

Radioteatterin tarjonnassa "Ihmiskunnan tähtihetkiä" tempaisi mukaansa etelänavan tutkimusmatkailijoiden ja kullankaivuun maailmoihin. Hyvin uskottavasti kirjoitettua ja toteutettua. Etelänapamantereen valloitusta tavoiteilleiden kylmä, ankarat olosuhteet, palava intohimo päästä perille (ja takaisin kertomaan valloituksesta) ... Saattoi hyvin kuvitella, millaisissa olosuhteissa ja tunnelmissa oltiin.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Miten minusta tuli minä: ohjaaja Jari Halonen
Pohjois-Karjala, 15.02.2009

Jari Halonen on herättänyt minussa ristiriitaisia ajatuksia, pääosin kuitenkin sellaisia "etäältä ihailevia". Tarinankerronta radiohaastattelussa oli omaa luokkaansa, paljon ajatuksia herätteleviä. Musiikkivalinnat myös kiintoisia!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Maailman paras levy: Maarit Hurmerinta
Pohjois-Karjala, 15.02.2009

Maarit Hurmerinnan parhaimmissa mm. Alicia Keysin "Superwoman" - hieno biisi" - ja Donny Hathawayn "Your song". Oli kiinnostavaa kuulla Maaritin lapsuudesta ja polusta kohti omaa muusikkoutta. Perustelut levyvalinnoista maailman parhaimmiksi olivat inspiroivia. Tykkäsin!

Lunasol hankki taidekokemuksen: Ihmisiä itärajoilla
Pohjois-Karjala, 15.02.2009

Päivi Erosen toimittama  Ihmisiä itärajoilla -valokuvanäyttelyn näyttelykatalogi. Putkahti esiin siivotessa ;-) Näyttely oli vuonna 2003 Imatralla ja Slovakiassa. Valtaosa dokumenttikuvaajista oli nuuoremman polven kuvaajia. Jokainen valokuvaaja oli esitellyt itsensä haluamallaan tekstillä, mukana myös 1-2 valokuvaa/ kuvaaja. Hauska aikamatka, ei niin kovin monen vuoden päähän! Sanni Sepon ja Kati Koivikon osuudet puhuttelivat.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Knalli ja sateenvarjo: Herrahissi
Pohjois-Karjala, 15.02.2009

Päänollaustunnelmissa kuuntelin Areenalta Knallin ja sateenvarjon jakson "Herrahissi". Voimia vaatineen työviikon jälkeen sopivaa kuultavaa ;-)

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Uutishuone: Puhu hiljaa rakkaudesta
Pohjois-Karjala, 10.02.2009

Tämä jakso miellytti. Osasyynä varmaan omat mielikuvat Chilen vuoden 1973 tapahtumista sekä 1970-80-lukujen vahvat sympatian tunteet Latinalaista Amerikkaa kohtaan. Myös Suomessa asuvien chileläispakolaisten kanssa tuli ystävystyttyä.

Päähenkilön Raijan omat elämänkäänteet saivat paljon tilaa. Draamaa kerrakseen oli tässä(kin) jaksossa. Asenteellisuus (esim. eroavaa osapuolta, homoja kohtaan) herätti ihmettelyn: oliko tosiaan näin? Olin 1970-luvulla vielä lapsi; jostain syystä mielikuvat asenteellisuudesta eivät ole piirtyneet kirkkaasti mieliin.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Bootleg-rakkaus
Pohjois-Karjala, 08.02.2009

Radioteatterin kuunnelmana Harri Veistisen kirjoittama Bootleg-rakkaus. Aihe sinänsä kiinnostava - laiton konserttien äänitys ja mitä siitä seurasikaan - , mutta kokonaisuudesta jäi minulle nai'ivi maku. Odotin enemmän, kaiketi.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Riston Valinta
Pohjois-Karjala, 08.02.2009

Oli vierähtänyt jo aikaa edellisestä Riston Valinnasta. Tällä kertaa toimittaja liikkui virolaisissa maisemissa ja tunnelmissa. Arvo Pärtin uusinta oli hienoa kuulla. Viehättävä ohjelma, ainakin tällä kertaa.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Miten minusta tuli minä: Seela Sella
Pohjois-Karjala, 08.02.2009

Pidän tästä ohjelmasarjasta, jossa toimittaja haastattelee liki tunnin tunnettua suomalaista - useimmiten taiteilijoita. Lomassa kuullaan "minän" valitsemaa musiikkia ja muutamia "minän" ystävien kommentteja tästä. Seela Sellaa olen arvostanut siitä alkaen, kun muistikuvia on alkanut mieleeni piirtyä: näin häntä lapsenakin ollessa teatterissa ja kuulin mm. radiosta. Hyvä näyttelijä, viisas nainen!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Maailman paras levy: Kari Salmelainen
Pohjois-Karjala, 08.02.2009

Maailman parhaimpiaan esitteli tällä kertaa Kari Salmelainen. Hän kuvaili itsensä "entertaineriksi", viihdyttäjäksi. En tiennytkään Salmelaisen polkua maikkarille ja tv-työhön yleisemmin. Maailman parhaina levyinä kuultiin mm. Queenin The Bohemian Rhapsody ja Sinatran My way. Musavalinnat ehkä hieman yllätyksettömiä, mutta tarinointi niiden välissä valotti kuvaa Salmelaisesta.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Paulo Coelhon pyhiinvaellus
Pohjois-Karjala, 08.02.2009

Ystävä vinkkasi katsomaan Paolo Coelhon ajatuksia esittelevän dokumentin. Hyvä, kun vinkkasi - olisi muuten mennyt ohitse. Olen lukenut kirjailijan teoksista vain yhden. Romaaniin en ihastunut, mutta dokkari oli kiinnostava. Dokkarissa kirjailija kyllä laukoi ajoittain kliseitä elämästä vähän turhankin tiuhaan, mutta kokonaisuudessaan kiinnostavaa katsottavaa. Santago de Compostelaan johtava pyhiinvaeltajien suosima reitti on ollut merkityksellinen kirjailijalle: omalla pyhiinvaelluksellaan vuonna 1986 syntyi päätös ryhtymisestä kirjalijaksi.

Jos "kliseisiin uskoon"... vaikutelmaksi jäi, että kirjailija on elänyt "kirjailijan elämän", johon ovat kuuluneet mm. mielisairaalajaksot, huumeet, hippeily,  vangitsemisia ja monia rakkauksia. Dokumentin taustalla soinut laulu oli kaunis - laulaja ja musiikin tekijä eivät vain tulleet missään vaiheessa esiin.

Pidin dokumentin visuaalisuudesta. Dokkari on katsottavissa YLE Areenalta vielä 10.2. klo 14.30 asti.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Mamu Cafe
Pohjois-Karjala, 07.02.2009

Osui Areenalta sattumalta kohdalle :-) Juha Blombergin toimittama ohjelma maahanmuuttajien musiikista eri puolilta maailmaa. Musiikillisesti eniten minuun kolahti bolivialaisen Yugarin (?) biisi.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Poppikoulu
Pohjois-Karjala, 07.02.2009

Poppikoulua on kiva kuunnella mm. toimittajien takia. Samalla tulee kuulleeksi ja poimineeksi ns. sälätietoa popista ;-) Tässä jaksossa ei mikään ihan hirviästi "kolahtanut", mutta tasaisen hyvin toimitettu ohjelma.