yle.fi

Kirjoita kokemusraportti

Millainen oli viimeisin kulttuurikokemuksesi? Kokemusraportilla voit kertoa siitä myös muille.

Täytä kokemusraportti

Vilkkaimmat kokemuspaikkakunnat

Hae kulttuurikokemuksia

Katso, millaisia tuntemuksia jokin tietty konsertti, näyttely tai teatteriesitys on herättänyt muissa käyttäjissä.

Halutessasi voit myös kommentoida toisten kirjoittamia kokemusraportteja. Kommentoidut raportit siirtyvät kulttuurikunnon keskustelupalstalle.

Hakusana(t)

Haulla löytyi 1958 tulosta

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kultakuume Joensuussa
koti - Pohjois-Karjala, 28.11.2009
Tekijä: YLE Radio 1, toimittaja Janne Koskinen

Yksin sateessa? -nykytanssifestivaali oli päivän Kultakuumeen aiheena: toimittaja  Janne Koskinen oli matkannut Joensuuhun. Äänessä olivat mm. tanssija Pia Lindy, erityislasten baletinohjaaja (nimen jo unohdin) ja festivaalin tuottaja Johanna Tähtinen. Mukava päätös päivällä: nähdä Kaamos ja kuulla festarista vielä radiosta!

Lunasol hankki tanssikokemuksen: Kaamos
Joensuun kaupunginteatteri, pieni näyttämö - Pohjois-Karjala, 28.11.2009
Tekijä: tanssija-koreografi Pirjo Yli-Maunula, kirjailija Petri Tamminen & co.

Tanssija-koreografi Pirjo Yli-Maunula oli koostanut yhteistyössä useamman eri alan taiteilijan kanssa kaamosmasennusta käsittelevän Kaamoksen. Tanssin, videon, tekstin, äänen, musiikin keinoin toteutettu sooloesitys herätti suurta hämmennystä, mutta myös innostusta siitä, että taiteilijoilla on ollut rohkeutta käsitellä aihetta.

Pirjo Yli-Maunula oli esityksen jälkeen yleisöä tapaamassa: yleisöä kiinnosti mm. teoksen vastaanotto, liikemateriaalin synty ja improvisaation osuus teoksessa. Yli-Maunula vastaili yleisöä arvostaen, ymmärrettävästi ja innostuneesti.

Esitys oli Yksin sateessa? -nykytanssifestivaalin satoa.

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki musiikkikokemuksen: Meet On The Ledge - Island Records Folk Box Set
Olkkari - Uusimaa, 27.11.2009
Tekijä: Folkbändejä ja -artisteja

Island levy-yhtiö on julkaissut juhlavuotensa kunniaksi useita kokoelmaboxeja, joihin on pyritty keräämään esityksiä eri tyylisuuntien mukaan. Tämä folk-kokoelma lienee parhaimpia, minä ainakin olen tätä jaksanut kuunnella, toisin kuin tasapainotonta reggaeboxiaan. Hyviä artisteja suositaan, tottakai, mutta vielä hienoja ja yllättäviä biisejäkin on onnistuttu valitsemaan.

Suursuosikkini on vanha kunnon hippiporukka Incredible String Band, orkesteri joka onnistui munaamaan itsensä Woodstockissa aikoinaan. Amazing Blondel taitaa olla harvemmalle tuttu, hieno bändi sekin aikoinaan. Muita harvinaisuuksia on vaikkapa Dr. Strangely Strange ja Ronnie Lanen bändi tällä kokoelmalla. Ja kyllähän kolmelle CD:lle bändejä ja piisejä riittää.

Fairport Covention innosti kaivamaan levyjä taas esille ja John Martynia aloin lopulta ymmärtämään. Kyllä kelepaa taas!

Käyttäjän Astrolihjamo kuva
Astro hankki musiikkikokemuksen: Danny Show 2009
Onnela Vantaa - Uusimaa, 27.11.2009

Olenko minä koskaan pitänyt Dannystä? Varmaan joskus 60-luvulla ja silloinhan mies parhaat levytyksensä tekikin. Mutta musiikillisesti miehen ura on ollut tasaista laskua 70-luvulta tähän päivään.

Päätin ottaa kuitenkin härkää sarvesta ja kokea Danny Shown livenä. "Teemana kuuma rytmi eli rock'n'roll." Ensimmäinen setti käsittelikin edellä mainittua musiikkityyliä ja meno oli todella jäykkää, lähinnä homma kaatui todella onnettomaan taustaorkesteriin: The Islanders. Soittajat olivat nuoria eikä heillä ollut minkäänlaista tajua nyansseista, lisäksi volyymi oli liian kova ja rummut miksattu aivan liian pintaan. Mutta yleisö tykkäsi.

Toisessa setissä tui Dannyn vanhoja hittejä ja sovitukset olivat aivan hirveitä, miksi? Kai niitä pystyisi tanssimaan ilman jyskyttäviä rumpujakin? Mutta yleisö tykkäsi.

Pienoien pettymys kuitenkin oli Danny Show, eihän tämä ollutkaan niin huonoa kuin odotin.

Lunasol hankki radiokokemuksen: Kultakuume
Koti - Pohjois-Karjala, 26.11.2009
Tekijä: YLE Radio 1

Kultakuumeen aiheena oli mm. Radion Sinfoniaorkesterin vierailu Beninissä Villa Karossa. Olipa kiinnostavaa kuunneltavaa siitä, miten rsolaiset esiintyvät ja luovat yhteyttä paikalliseen yhteisöön. AIkamoinen määrä soittimia ja mm. äänentoistolaitteistoa on siirretty laivateitse Beniniin ennen kuin rsolaiset saapuivat itse paikalle. RSOn sivuilta löytyy ainakin jonkin verran tietoa reissusta.

Eilisen Kultakuumeen voi kuunnella YLE Areenalta. Siitä selviää myös mm. se, miten kävin futismatsissa grandpopolaiset vs. rsolaiset.

Villa Karo on tullut tutuksi kirjailija Juha Vakkurin kirjoitusten/ haastatteluiden ym. myötä.

Lunasol hankki taidekokemuksen: Taidekeskus Ahjon näyttelyt mararskuussa
Taidekeskus Ahjo - Pohjois-Karjala, 26.11.2009
Tekijä: Kuvataiteilijat Annuska dal Mason, Erkki Sjöstedt, Anna Kolehmainen & Lieksan taidetoimintakeskuksen taiteilijat

Tässä näyttelyssä eniten viehätyin ja innostuin Annuska dal Mason valokuvista Hiljaa, Karjala kuiskaa -näyttelyssä sekä Erkki Sjöstedtin maalauksista. Lieksan taidetoimintakeskuksessa tehdään tärkeää työtä!

Viehtymys valokuvaan on vahvistunut, samalla oma into ottaa ja katsoa kuvia.

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki televisiokokemuksen: Poppy Shakespeare - englantilaista tv-draamaa
Olohuone - Uusimaa, 25.11.2009

Jämähdin illalla katsomaan englantilaista tv-draamaa. Ei ollut tarkoitus mutta kyllä kannatti.

Clare Allanin romaaniin perustuva tv-elokuva kertoo englantilaisista mielenterveyspotilaista järjestelmän puristuksessa. Päähenkilöt olivat varsin uskottavia hahmoja, mielenkiintoista oli seurata heidän vastakkaisiin suuntiin kulkevia metamorfoosejaan normaalista ja mielenterveystapaukseksi ja päinvastoin. Piti vielä kaivaa Kevin Coynen aiheeseen sopivaa musiiikkia kuunneltavaksi keskellä yötä.

Taustalle rakennettu juonikuvio herättää tosiaankin miettimään, millaisessa apparaatissa sitä itsekin on mukana sekä ohjaamassa ja ohjattavana tulostavoitteiden ja ohjausjäörjestelmien heikkotahtoisena välikappaleena.

Parasta telkkarin tarjoamaa mitä olen tänä syksynä nähnyt.

Lunasol hankki lukukokemuksen: Henkivartija
Matkat, koti - Pohjois-Karjala, 25.11.2009
Tekijä: Leena Lehtolainen

Lehtolaisen uusimmassa päähenkilönä on yksityisetsivä Hilja Ilveskero. Tapahtumat sijoittuivat Venäjälle, Uudellemaalle, Itä-Suomeen ja hieman eri puolille Eurooppaakin. Ylikomisario Teppo Laitiossa tuntui olevan jotain komisariopalmumaista. Ilveksillä myös rooli teoksessa; selityksensä sai  Ilveskeron sukunimen synty. Pidin. Toivon jatkoa.

Lunasol hankki televisiokokemuksen: Lopun alku
Koti - Pohjois-Karjala, 25.11.2009
Tekijä: Heikki Kujanpää, ohjaus

Kiinnostavan tuntuinen tv-draama, jonka 1.osa herätti kiinnostuksen katsoa kakkonenkin.

Lunasol hankki teatterikokemuksen: Puhdistus
Joensuun kaupunginteatteri - Pohjois-Karjala, 21.11.2009
Tekijä: Joensuun kaupunginteatteri, kirj. Sofi Oksanen, ohj. Timo Ventola

"Puhdistus" oli hienosti toteutettu kaupunginteatterin lavalle. Pidin, kovasti! Väkevää draamaa, monikerroksista, vahvaa tulkintaa. Kaisa Ursin vanhana Alidena teki upean roolisuorituksen. Lavastuksen tehnyt Samuli  (vai Sami?) Halla oli myös onnistunut: samat lavasteet koko näytelmän ajan ja ne toimivat eri aikakausien kerronnassa hyvin.

Ei kevyttä kerrontaa ja tulkintaa. Jättää ja antaa paljon ajateltavaa.

Lunasol hankki kulttuurikokemuksen: Kirjailija Leena Parkkisen haastattelu
Akateeminen kirjakauppa - Uusimaa, 20.11.2009
Tekijä: Kirjallisuuskriitikko Jukka Petäjä

Hgin reissulla sattumalta kohdalle osui hiljan palkitun Leena Parkkisen haastattelu Akateemisessa. Kiva oli nähdä kirjallisuuskriitikko Jukka Petäjäkin livenä! Parkkisen kerronta kirjoitamisesta ja kirjan synnystä sytytti kiinnostuksen lukea teos. Jospa joululomalla...

Käyttäjän absintt1 kuva
Absintinjuoja hankki musiikkikokemuksen: Peter Brötzmaan - freetä ja improvisaatiota
levyt ja netti - Uusimaa, 15.11.2009

Kylläpäs Peter Brötzmann kuulostaa tänään hyvältä. Energiapurkausta tenorisaksofonilla yhtyeen kera hibernoivaan tajuntaani. Erinomainen kaamoslääke. Piristää sopivasti, ei liikaa. Tällä valppaudella sohvan, tietsikan, stereoiden, levykokoelman, keittiön ja vessan välillä on hyvä purjehtia kirjallisuutta toisessa kädessä ja grogilasi kolmannessa Brötzmannin puhaltaessa jylhästi läpi talon. Toimii varmasti kesälläkin pihalla ja puutarhassa. kokeiltaa tätä ja Albert Ayleria niin tiedätte mitä energia on!

Lunasol hankki radiokokemuksen: Miten minusta tuli minä: Leea Klemola
Koti - Pohjois-Karjala, 15.11.2009
Tekijä: YLE Radio Suomi, toimittaja Marko Gustafsson

Näyttelijä-ohjaaja Leea Klemolan työt ja persoona ovat herättäneet paljon tunteita, niin minussakin. Radiossa hän kuvasi elämäänsä...rikkaasti. Ja se nauru! Leeaa kommentoimassa oli myös veli Klaus, joka kertoi sisarusten lapsuudesta ja yhteisestä työnteosta teatterimaailmassa.

Ohjelma oli uusinta, mutta kesti uusintakuuntelun. Ohjelman lopussa soi kenialaisen Ayub Ogadan musiikki, mikä ilahdutti ja oli ylläri (en muistanut aiemmasta kerrasta).

Lunasol hankki kulttuurikokemuksen: Kolumnin kirjoittaminen
koti - Pohjois-Karjala, 15.11.2009
Tekijä: itse

Kolumnin kirjoittaminen tuottaa aina sekä tuskaa että mielihyvää. Niin tällakin kertaa. Valmista syntyi, viime tipassa. Ja kutakuinkin tyytyväinen olen :-)

Lunasol hankki radiokokemuksen: Aristoteleen kantapää: aiheena grönlannin kieli
koti - Pohjois-Karjala, 15.11.2009
Tekijä: toimittaja Pasi Heikura, eskimologi Eva Jansson

Grönlannin kielen lumiaiheista sanastoa ja kielioppia pohtimassa toimittaja Heikura eskimologi Eva Janssonin kanssa. Kerrassaan hyvin tehty ohjelma, ihastuttava aihe ja kiinnostavaa kuultavaa!