yle.fi

Käyttäjän vilmaroosa kuva
vilmaroosa hankki musiikkikokemuksen: Appelsiinipuita aavikkoon
Varsinais-Suomi, 15.02.2009

Ostin huuto.netistä levyn Appelsiinipuita aavikkoon. Tämä Anneli Saariston levy on julkaistu jo 1992. Olen soittanut levyä nyt kerta toisensa jälkeen. Olen fiilistellyt oikein kunnolla.

Kuutamon poika Hijo de la Luna. Sen suomalaiset sanat ovat Liisa Ryömän. Siitä on myös toiset sanat olemassa Jukka Alihangan kirjoittamana. Minulla on myös mielikuva, että Petri Kaivantokin olisi laulun kääntänyt. Nämä Ryömän sanat ovat hellät ja kauniit.

Stingin levystä suomalaisen versio Aina eilinen Petri kaivannon sanoin."Kaikki lampaat laskin, poltin melkein askin ..."

Jossain kaukana on Juice Leskisen sanat ja sävel. Tunsin kylmiä väreitä tämän laulun kohdalla. Se kertoo ihmisistä, jotka joutuvat lähtemään kotoaan pakolaisiksi. Juice on osannut kuvata tämän erittäin koskettavasti ja kauniisti.

Pienet tähdet ja Appelsiinipuita aavikkoon sanat on kirjoittanut Aarni Varjonen. Hän on äärettömän hyvä sanoittaja. Tehnyt myös monia sanoituksia Vilperin perikunnalle soittaessaan yhtyeessä.

Erkki Mäkinen on kirjoittanut monia vahvoja sanoituksia. Tällä levyllä on Neidonryöstö, jonka alkujaan esitti Kirka Euroviisukarsinnoissa. Liehuva liekinvarsi lienee Mäkisen tunnetuin sanoitus. Sekin on Euroviisukarsintakappale, jonka esitti Markku Blomqvist.

Aivan uskomattomia tulkintoja. Anneli Saaristo on todellinen suomalainen Diiva.