yle.fi

Käyttäjän kulturkondis kuva
Kulttuuri Kunto hankki teatterikokemuksen: Lastenteatteri "Liisa ihmemaassa" - Teatteri Tarmo
Varsinais-Suomi, 02.10.2008

Tämän kokemusraportin on kirjoittanut Anna-Maija Suominen. Kulttuurikunnon toimitus on siirtänyt sen nettiin. 

 

Tyytyväinen mieli siitä, että teatteriseurana olleet lapsenlapset olivat tyytyväisiä näkemäänsä ja kuulemaansa. Minua Ilahdutti lapsenlapsien intensiivinen suhtautuminen ja tarkkaavainen esityksen seuranta. Minua
liikutti vieressä istunut äiti 3-vuotiaan poikansa kanssa. Mitä kaikkea mahtoi noin pienen pojan päässä liikkua? Elämää suurempia mietteitä taatusti.
Minua ärsytti teknisistä syistä teatterin kolme ensimmäistä penkkiriviä ovat samalla tasolla ja sattui niin ikävästi, että eteemme istui "ladonkokoinen" pariskunta, joka mustana muurina peitti näkyvyyden kaikilta meiltä kolmelta. Onneksi eturivin vieressä oli lattialla tilaa, joten kehotin jälkikasvuni jälkikasvua siirtymään sinne lattialle istumaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Uusia ajatuksia jota kulttuurikokemus herätti olia että varsinkin lastenteatteri-esityksissä pitäisi kiinnittää ensisijaisesti huomiota pienen katsojan tarpeisiin, Vaikkapa nyt edellä mainitsemani näkyvyysongelman poistamiseen. Eturivit lapsille ja aikuiset taakse.

Teoksessa oli kyse lapsesta ja hänen mielikuvituksesta, jonka avulla voi rakentaa vaikka mitä.

Suosittelisin tätä kokemusta lapsille isovanhempineen. Siinäpä työsarkaa: miten saada suuret ikäluokat, jotka nyt ovat isovanhempi-iässä, opettamaan itsensä ja seuraavat sukupolvet kiinnostumaan yhteisistä kulttuurikokemuksista.