yle.fi

Käyttäjän karkokko kuva
Karolina hankki elokuvakokemuksen: Prinsessa ja sammakko
Uusimaa, 10.04.2010
Tekijä: Disney

Vein kaksi pikkuprinsessaa katsomaan uutta prinsessaelokuvaa.

Tarina oli vähän muunneltu sammakkoprinssitarina, mutta perinteinen prinsessasatu. Muutama hassu hahmo sekaan, pahiksen tuoma jännitys, laulua ja onnellinen loppu.

Hmmmm.....heti ensimmäiseksi täytyy kiittää disneytä siitä että he laittoivat päähenkilöksi tummaihoisen tytön, toiseksi siitä että he ovat tehneet tämän perinteisellä animaatiotekniikalla, on kivempaa ettei kaikki ole niin tarkkaa.

Sitten haukut: Heti ensimmäisen laulun kohdalla meinasi äidillä palaa päreet kun rallateltiin jotain "siellä kauneimmat naiset on, niitä miehet mielellään katselee....". Tästä tuskin tarvitsee sen enempää sanoa. Henkilöinä olivat köyhä, ahera tyttö joka ei osannut pitää hauskaa, oli liian vakavamielinen. Ja hänen siis piti oppia että elämässä on myös hauskuutta ja rakkautta. Toinen päähenkilö oli köyhä raikuliprinssi joka vain halusi soitella, katsella kauniita naisia ja elää helppoa elämää. Hän tulikin Ameriikkaan etsimään rikasta vaimoa. Hänen siis piti oppia vakavammaksi ja että elämässä on myös tosi rakkautta. Hohhoijaa.....

Entäpä jos roolit olisivatkin olleet toisinpäin? Prinssi olisi köyhä vakavamielinen ja ahkera poika, tyttö olisi köyhä prinsessa joka haluaisi vain pitä hauskaa, tanssia ja flirttailla miesten kanssa. Hän etsisi rikasta miestä.

Mutta tuohan olisi liikaa! Elokuvassa käytetyt hahmot kelpaavat kyllä, mutta toisinpäin vain miehen hahmo olisi sallittu, tytölle olisi jo rumempi nimitys käytössä.

Okei, muutama hyvä ja mukaansatempaava laulu siinä oli ja jotkin humoristisista hahmoista oli kivoja. Mutta ei mitään uutta taivaan alla.

Pikkuprinsessat tykkäsivät ja heillehän se oli tarkoitettu.