yle.fi

strawberri hankki musiikkikokemuksen: RSO konsertti Märskyssä!
koulu - Uusimaa, 03.05.2010

Märsky oli toiminut muutama vuosi sitten aktiivisesti mukana eräässä kulttuurihankkeessa, ja palkinnoksi saimme RSO:n  esiintymään vain meille, Mäkelänrinteen lukion opiskelijoille ja opettajille !

Myönnän, ettei minulla ollut liiaksi tietoa kyseisestä orkesterista alkuun, mutta hyvin nopeasti sain kiinni heidän toiminnastaan ja tavoitteistaan. Orkesteri soitti Mozartin sävellyksiä ja aina soittamisen välissä kertoi soittimistaan ja orkesterin arjesta. Tämä oli mielestäni todella yllättävä lisä, ja hyvä sellainen. On vaikeaa arvostaa heidän tekemäänsä työtä, jos ei oikeasti tiedä millaista taustatyötä soittaminen vaatii. Toivottavasti kaikki kuuntelimme kun oli siihen tämänkaltainen ainutkertainen mahdollisuus :)

Vaikka joku saattaisi sanoa, että "blaa tylsää", niin itse ainakin koin musiikin todella vaikuttavana ja kauniina - ei ollenkaan tylsänä. En kuuntele klassistamusiikkia juuri ollenkaan itsenäisesti, ja siksi se ehkä nousee jotenkin mielenkiintoisemmaksi kun sitä oikeasti kuuntelee ja vielä niinkin hienon orkesterin soittamana. Todella kaunista ja taidokasta soittamista.

Yllätyin siitä, miten kiva heidän vierailunsa itseasiassa oli. Alkuun hetken ajattelin, että tiedän millaista musiikkia he soittavat ja that's it, on toki hienoa kuulla se livenä, mutta suurempia odotuksia ei ollut. Mutta nämä ihmiset olivat todella hauskoja ja heidän aito halunsa soittamiseen näkyi! Myös plussaa siitä, että vaikka netissä kritisoitiinkin sitä, että jokin niin suuri sinfoniaorkesteri tulee vain yhdelle koululle esiintymään, oli hienoa miten he ottivat meidät oikeana yleisönä vastaan, eikä vain "pikkujuttuna" muiden isojen konserttien keskellä.