yle.fi

Käyttäjän techpriest kuva
techpriest hankki elokuvakokemuksen: Taistelutoverit
Kotisohva - Satakunta, 13.09.2009
Tekijä: Tom Hanks ja Steven Spielberg

Tossa muutama vuosi sitten isä sai lahjaksi tämän Band of Brothers eli Taistelutoverit nimisen dvd-boxin. Kyseessä ei ole niinkään sotaelokuva, vaan 10- osainen sotasarja. Kyseinen sarja on tullut myös televisiosta. Muistaakseni joltakin YLE:n kanavalta. Katsoin siis koko sarjan jakso päivässä -periaatteella.

Sarja on mukavaa katsottavaa. Realistisuus, ei-elokuvamaisuus ja vauhdikkuus lisäävät mielenkiintoa sarjan katsomiseen. Sarja on myös dokumentti Easy-komppanian matkasta aina koulutuksesta Saksaan asti. Sarja perustuu tositapahtumiin ja elokuvan tekoaikaan elossa olleet henkilöt, joista elokuva kertoo, ovat mukana työstämässä elokuvan realistisuutta. Myöskin vanhat lentokoneet, autot, varusteet ja puvustus luovat yhdessä erittäin oikean tuntuisen tunnelman. Ei Tom Hanksiltä ja Steven Spielbergiltä oikein muuta voisi olettaakkaan. 

Näyttelijä valinnat ovat oikein osuvia. Vain pieni osa näyttelijöistä on tunnettu joistakin muista rooleista nykypäivänä. Näyttelijäsuoritukset ovat loistavia. Itse pidin eniten Carwood Liptonin ja Dick Wintersin näyttelijöistä.

Vaikkakin toteutus on realistista, on tarinaa höystetty oivallisesti huumorilla. Itse pidät hyvistä vitseistä, sekä sotaelokuvista, joten tämä sarja on minun makuuni.

Sarja on mielestäni paras dolkumetti ja sodasta kertova sarja, jonka olen ikinä nähnyt. Olisi kiva kuulla mitä mieltä muut ihmiset ovat. :D Kertokaa toki omat mielipiteenne tai kommenttinne, jos olette kyseisen sarjan katsoneet. Tai vaikka vain osankin siitä:D