yle.fi

strawberri hankki kulttuurikokemuksen: Vierailu Yleisradioon
Uusimaa, 07.04.2010

Super hauskaa, uutta, mielenkiintoista ja mahtava kokemus. Näillä sanoilla kuvaisin yhteiskuntaopin ryhmämme vierailua YLE:n toimituksessa. Odotin vierailun olevan mielenkiintoinen, mutta päivän myötä innostuin yhä enemmän. Sain paljon uutta tietoa ja arvostus Ylen toimintaa kohtaan valtakunnallisena, yhdistävänä sekä hyvin laajana yhtiönä kasvoi.

Oli korvaamattoman hienoa kuulla työstä itse alan asiantuntijoilta. Riikka Uosukainen todellakin osoitti, että työ voi olla hauskaa, vaikkakin samalla haastavaa ja hyvin hektistä. Myös runoraatia pitävä Minna Joenniemi kertoi hauskasti omasta alastaan, ja motivoi nuoria olemaan rohkeita ja toteuttamaan itseään. Ylen työntekijöiden monipuolisuus oli myös yllättävää. Samassa yhtiössä tehdään niin erilaista työtä, mutta kuitenkin lopulta kaikki yhdistyy saman nimen alle.

Vaikka meillä olikin vain päivän vierailu toimitukseen, oli tiedon runsaus kiitettävää. Saimme kuulla monenlaisen taitajan aatteita työtään kohtaan ja kysellä vapaasti. Henkilökohtaisesti mielestäni on loistavaa, miten  Yle tavoittaa toiminallaan yhä useamman suomalaisen ja pyrkii tuomaan meille tuntemattomampia asioita esille. Kulttuurikunto on hyvä idea tuoda kulttuuria kaikille ja näyttää sen monipuolisuus, sillä valitettavan moni on kovin kapeakatseinen sen suhteen.

(: