yle.fi

Ohjeita ja vinkkejä kulttuurintarjoajille

Kulttuuritapahtumien järjestäjille Kulttuurikunto tarjoaa:

Kuva: Kalle Kultala/YLE1. Ilmaisen ilmoitustilan verkossa

2. Kulttuurikunto suosittelee -logon käytettäväksi omilla verkkosivuilla ja omissa painotuotteissa

3. Kulttuurikuntokortteja jaettavaksi

4. Mahdollisuuden suoraan yleisöpalautteeseen verkkosivujen kokemusraporttien kautta

 

 

Sähköinen Kulttuurikunto suosittelee -logo

Kaikki kampanjaan mukaan ilmoittautuneet kulttuurintarjoajat saavat käyttöönsä sähköisen Kulttuurikunto suosittelee -logon. 

Logon voi liittää painettuihin esitteisiin, lehti-ilmoituksiin, nettisivuille tai muuhun markkinointimateriaaliin viestittämään osallistumista Kulttuurikuntoon.

Sen avulla on myös mahdollista nostaa esille tiettyjä tapahtumia, esityksiä, näyttelyjä tai tempauksia erityisesti kulttuurikuntoilijoille soveltuvana ohjelmistona.

Kulttuurikunto toivoo, että kun Kulttuurikunnon logoa käytetään kulttuuritoimijoiden verkkosivuilla, logo muistettaisiin aina linkittää Kulttuurikunnon sivuille. 
_________________________________________________________________ 

kulttuurikunto.fi-sivusto

Kuva: Pentti Palmu/YLEKulttuurikunnon kaksikielisellä verkkosivustolla kävijät voivat muun muassa testata oman kulttuurikuntonsa, ottaa käyttöön kulttuurikuntokortin, jakaa omia kulttuurielämyksiään ja tutustua toisten kävijöiden suosituksiin. 

Kulttuurintarjoajien näkökulmasta sivuston tärkein ominaisuus on tapahtumahaku, jonka avulla kävijät saavat tietoa kulttuuritapahtumista ympäri Suomen. Tapahtumia voi hakea niiden nimen, paikkakunnan, ajankohdan ja kulttuurin lajin perusteella.
_________________________________________________________________

Tapahtumien ilmoittaminen verkkosivuille

Kuva: YLE/TesvisioSivustolla tapahtumanjärjestäjät voivat maksutta ilmoittaa omasta kulttuuritarjonnastaan sekä nostaa esille kulttuurikuntoiluun soveltuvia tapahtumiaan ja esityksiään.

Tapahtumailmoitukseen voi myös liittää kuvan.

Ennen tapahtumailmoituslomakkeen täyttämistä kulttuurintarjoajan kannattaa miettiä, mitkä tarjolla olevista omista tapahtumista, esityksistä tai näyttelyistä parhaiten soveltuvat kulttuurikuntoiluun. Ilmoituksen sävyn voi myös muokata juuri kulttuurikuntoilijoita puhuttelevaksi.

Tapahtumailmoituksen tekoa varten tapahtumanjärjestäjän ei tarvitse kirjautua Kulttuurikunto-sivuston käyttäjäksi. Mikäli ilmoituksen tekijä kuitenkin on kirjautunut systeemiin, pääsee hän myöhemmin muokkaamaan tekemänsä ilmoituksen tietoja.  

> Ilmoita Kulttuurikunto suosittelee -tapahtumia
_________________________________________________________________

 

Kulttuurikuntoilijoiden palkitseminen

Kulttuurikunto tarjoaa tapahtumajärjestäjille mahdollisuuden virittää yhteistyötä kampanjaan osallistuvien työnantajien ja opiskelijajärjestöjen kanssa. Uusia yleisöjä voi kalastella esimerkiksi tarjoamalla mukana oleville tahoille muutamia ilmaisia lippuja jaettavaksi esim. tietyn työpaikan aktiivisimmille kulttuurikuntokortin täyttäjille.

Yhteistyötä paikallisten kulttuurintarjoajien ja ylioppilaskuntien välille on rakennettu mm. Jyväskylässä ja Oulussa, missä kulttuurintarjoajat ovat rohkeasti lahjoittaneet lippuja palkinnoiksi ylioppilaskunnille.
_________________________________________________________________

Kansallinen kulttuurikuntopäivä 28.1.

Kansallinen Kulttuurikuntopäivä järjestettiin kolmatta kertaa perjantaina 28.1.2011. Päivä tarjosi 82 tapahtumaa 34 eri paikkakunnalla.

Kulttuurikuntopäivän kunniaksi kampanjassa mukana olevia kulttuurintarjoajia kannustetaan järjestämään erityisohjelmaa sekä kohdennetusti juuri kulttuurikuntoiluun soveltuvia tapahtumia ja tempauksia.

Kulttuurikuntopäivän tarkempi suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin. Oheiselta listalta voit katsoa, millaista ohjelmaa kulttuurintarjoajat ympäri maata keksivät järjestää vuonna 2011.

> Kulttuurikuntopäivän 2011 ohjelma (listaus paikkakuntien mukaan aakkosjärjestyksessä)
_________________________________________________________________

Lisätietoa Kulttuurikunnosta

Marjaana Mykkänen, YLE Kulttuuri, p. 0400 850 210, marjaana.mykkänen(at)yle.fi

 

 

Takaisin Kulttuurintarjoajat-sivulle