yle.fi

Kuntoilijoiden kokemuksia

"Nykyisin piirrän hedelmäkoreja ja puita kokouspaperille"

Kuva: lehtikuva OyKiireinen kulttuuriministeri Stefan Wallin haluaisi harrastaa enemmän kulttuuria. "Lastenkirjoja kannattaa lukea, oli itsellään lapsia tai ei. Ne sisältävät valtavasti kaiken ikäisille sopivia arkipäivän viisauksia", vinkkaa ministeri.

> Mikä on Wallinin kulttuurikunto

 

Teatteri ja ooppera pitävät Lucian kulttuurikunnossa 

Foto: (c) FolkhälsanSonja Sjöblom, vuoden 2008 Lucia-neito, testasi oopperaa ja ihastui. ”Laajenna katsontakantaasi ja kokeile jotain uutta ja yllättävää”, hän yllyttää.

> Mikä on Sonja Sjöblomin kulttuurikunto?

 

 

Jyrki69 luottaa kotimaiseen

Jyrki69. Kuva: Minna Joenniemi.The 69 Eyesin laulaja ja goottimusiikin ystävä Jyrki 69 paljastuu vannoutuneeksi kansallisromanttisen taiteen ystäväksi. – ”Käykää Akseli Gallen-Kallela museoidussa kodissa Tarvaspäässä. Suomalaista magickiä!”

> Mikä on Jyrki 69:n kulttuurikunto? 

 
 

Heikuralla on kana kynittävänä Mozartin kanssa

Pasi Heikura.  Kuva: YLE Kuvapalvelu, Jyrki Valkama.Alivaltiosihteeri on unohtanut itsensä AC/DC-konsertissa ja saanut oivalluksia nykytanssia katsoessaan. Hyvä peruskunto on rakentunut monipuolisella treenillä, jota ei uhkaa niinkään innostuksen puute kuin aikapula.

> Mikä on Heikuran kulttuurikunto?

 
 

"Viimeks olen uskaltautunu musiikin kimppu"  

Heli Laaksonen. Kuva: Jari-Jukka Nippala.Kulttuurikuntoilijana runoilija Heli Laaksonen kuvailee itseään Eino Leinon sanoin ”Ei yhtynyt tahto ja voima”. Lehdestä tulee kyllä merkittyä mielenkiintoisia tapahtumia ja esityksiä yksi toisensa perään, mutta ”torellisuures muutaman kerran vuares osallistun näihi”.

> Mikä on Laaksosen kulttuurikunto?  

 

Harjula maalaa taivaanrantaa

Rantasalmella metsän keskellä asuva kampaaja Leena Harjula elää kirjavien kotieläinten ympäröimänä. Luontoelämyksensä hän maalaa värikylläisiksi akryylitauluiksi ja kehottaa muitakin liikkumaan itsekseen lähiluonnossa. – ”Luonnossa kannattaa antaa mielikuvituksen rallatella. 

> Mikä on Harjulan kulttuurikunto?

 

Marja-Liisa kurkottaa tähtiin  

Marja-Liisa Kukkonen. Kuva: Lauri Lehtinen.Laitoshuoltaja Marja-Liisa Kukkonen harrastaa tähtitiedettä sekä elämäkertoja – ja kuuntelee kuntosalilla heviä. Nightwishin uusimmalta levyltä saa virtaa ja poweria kuntoiluun.

> Mikä on Kukkosen kulttuurikunto?

 
 
 

Karjalainen on aktiivikuntoilija - myös kulttuurissa

Olli-Pekka Karjalainen. Kuva: Mika Kanerva.Moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen käy aktiivisesti kuuntelemassa musiikkia, sekä raskaamman sorttista että klassista. Moukarinheittäjä paljastaa nuorempana soittaneensa selloa. – ”Konsertit ovat parasta hoitoa nupille.”

> Mikä on Karjalaisen kulttuurikunto?

 
 

"Teatterissa käyminen jotenkin vaan parantaa aivoja"

Otso RepoLukiolainen Otso Repo virkistäytyy rockmusiikilla, joka soi usein kotona taustalla. Muut kulttuurinlajit ovat jääneet lukiolaiselle hieman etäiseksi, joskin teatterissa Repo on käynyt tänä vuonna jo kolmesti. – ”Sillä ei ole väliä mikä teatteriesitys se on, vaan että käy joskus esityksissä.” 

> Mikä on Revon kulttuurikunto?
 

Aivojumppaa ja tunteiden ylläpitoa

Näyttelijä Seela Sella treenaa kirjallisuuden avulla sisäistä filosofiaansa ja pysähtyy sarjakuvien äärellä. Lapsena Sellan äiti laittoi tytön balettituntien sijasta lausuntatunneille. – ”Minkä koreografin maailma onkaan minussa menettänyt!”

> Mikä on Sellan kulttuurikunto?
 

 

Palaa takaisin Kuntonurkkaan