yle.fi

Kuva: Folkhälsan/Mikko Käkelä

Sonja Sjöblom
Lucia-neito 2008

Millainen kulttuurikuntoilija olet?

– Ennen kaikkea minua puhuttelee musiikki. Opiskelen musiikkiopistossa klassista yksinlaulua ja aikaisemmin kävin myös piano- ja huilutunneilla. Silloin kun en itse musisoi, vierailen mielelläni teatterissa, oopperassa ja konserteissa.

Mitä haluaisit itsessäsi virkistää, vahvistaa, haastaa ja miten taide voisi auttaa sinua siinä?

– Toivoisin, että minulla olisi enemmän aikaa lukea kaunokirjallisuutta. Kun olin nuorempi, ahmin romaaneja, mutta nykyään tulee luettua lähinnä vain koulukirjoja.

Oikein hyvän kirjan lukeminen rentouttaa ja tempaa mukaansa aivan toiseen maailmaan.

Kulttuurikunto-kampanjan mottona on ”Kokeile sinäkin jotain uutta”. Milloin viimeksi kokeilit jotain uutta ja kannattiko se?

– Pari vuotta sitten koin oopperaherätyksen. Olin silloin mukana pienessä kuorossa, joka harjoitteli Gluckin oopperaa Orfeus ja Eurydike. Valitettavasti siitä ei silloin tullut valmista esitystä, mutta tänä syksynä idea herätettiin henkiin ja sitä ryhdyttiin uudestaan työstämään. Kun kuulin suunnitelmasta, en miettinyt hetkeään pois jäämistä. Kokemuksena se oli uskomattoman vaikuttava.

Kulttuurikuntovinkki?

Laajenna katsontakantaasi ja tee jotain uutta ja yllättävää! Tartu näin hankittuun, todennäköisesti hyvin vahvaan tunnekokemukseen ja vaali sitä pitkään. 

> Palaa takaisin kokemuksiin