yle.fi

Olli-Pekka Karjalainen. Kuva: Mika Kanerva.

Olli-Pekka Karjalainen
Moukarinheittäjä, valtiotieteiden ylioppilas

> Palaa takaisin kokemuksiin

Millainen kulttuurikuntoilija olet?

– Olen mielestäni sangen ahkera kulttuurin kuluttaja. Kuuntelen päivittäin musaa, luen kirjoja, pääasiassa non-fictionia, ja katson leffoja. Lisäksi pyrin käymään mahdollisimman paljon konserteissa, ne kun ovat parasta hoitoa nupille. Vaimon kanssa tulee muutaman kerran vuodessa käytyä klassisen musiikin konserteissa ja oopperassa. Kiinnostus klassiseen juontaa nuoruudestani, jolloin soitin musiikkiopistossa selloa. Nykyisin musamaku on tosin huomattavasti raskaamman sorttinen, mutta joskus tulee kotonakin kaivettua hyllystä soittimeen klassisia levyjä.

Lomamatkoilla pyrin käymään kaikissa kohteen tärkeimmissä museoissa. Omistan jonkin verran itse kuvataidetta ja pyrin myös "päivittämään" seiniäni, kun koen mielialani sitä vaativan.

Milloin viimeksi kokeilit jotain uutta ja se kannatti?

– Aina silloin tällöin tulee mentyä kavereiden tai vaimon raahaamana sellaisen bändin keikalle, jonka genre ei nyt justiin tuntuisi minulle istuvan. Joskus näin yllättyy kuitenkin todella positiivisesti ja löytää uusia nyansseja myös omasta maustaan.

Kulttuurivinkki?

– Ihmiset, menkää myös silloin, kun ei oikein huvittaisi ja jaksaisi. Seuraavan päivän työt eivät ole mikään syy. Hyvän keikan voimin jaksaa painaa vaikka koko seuraavan vuoden!