yle.fi

Otso Repo

Otso Repo
Lukiolainen

> Palaa takaisin kokemuksiin

Mikä on kulttuurikuntosi?

– Käyn joskus elokuvissa kavereiden kanssa ja välillä tulee pelattua tietokonepelejä. Harvemmin kuitenkin pelaan pelejä yksin – olen sosiaalinen luonne. Kuuntelen rockia ja kesällä kävin Ruisrockissa. Lempibändejä ovat Muse ja Infected Mushroom. Eniten kuuntelen ulkomaista rockia, vaikka suomalaisistakin löytyy hyviä. Musiikki soi usein taustalla kotona ollessani, erityisesti tietokoneen ääressä. Kirjoja en lue paljon, viimeksi Harry Potterin uusimman. Jos luen, niin luen illalla.

Mitä haluaisit itsessäsi virkistää, vahvistaa, haastaa ja
miten taide voisi sinua siinä auttaa?

– Mä en yhtään pidä teatterista, mut oon huomannu et se voi avata silmät ja parantaa sopeutumista yhteiskuntaan. Teatterissa käyminen jotenkin vaan parantaa aivoja. Sillä ei ole väliä, mikä esitys se on, vaan että ylipäätään käy joskus teatterissa. Tämän vuoden aikana olen käynyt kolme kertaa teatterissa, koska oli pakko. Kävin viimeksi kattomassa koulun kanssa Kansallisteatterissa Pukija-esityksen, joka oli erittäin huono. Näin myös Zambesi-esityksen Stoassa sekä La Gage aux Folles -musikaalin Svenska Teaternissa. Musikaali oli tosi hyvä ja lavasteet olivat hienot. Musakin oli ok, vaikka vähän hömppää.

Milloin kokeilit jotain uutta ja kannatti?

– Oon tosi kiinnostunut ihmisestä, ja koulussa käyty biologian ihmiskurssi oli kiinnostava. Haluaisin hakea lääketieteelliseen, koska olen kiinnostunut siitä, miten ihminen toimii. Tähän liittyen oon paljon katsonut tv-sarjoja, jotka käsittelevät sairaalamaailmaa ja ihmistä. Esimerkiksi Lostissa ja Greyn anatomiassa on tätä aihetta.

Kulttuurikuntovinkki

– Kirjojen lukeminen kannattaa. Lukea voi vaikka bussimatkoilla.