Keitä kumppanit ovat?

Kulttuurikunnon kumppaneita voivat olla kaikki hankkeesta kiinnostuneet tahot.

Toukokuun 2011 loppuun mennessä Kulttuurikunnolla oli yhteensä 575 suomen- ja ruotsinkielistä kumppania – kulttuuritoimijaa, järjestöä, työnantajaa sekä sosiaali- ja terveysalan toimijaa – 115 paikkakunnalla ympäri Suomen.

Kulttuurikunnon kumppanit ovat pääosin kulttuuritoimijoita monipuolisesti kunnalliselta, yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta. Joukosta löytyy sekä kunnallisia laitosteattereita että omaehtoisia taiteilijaryhmiä. Hankkeen kumppaneiksi on saatu lähes kaikkien suurempien kaupunkien kulttuuritoimet. Kulttuurin eri lajit ovat monipuolisesti edustettuina niin musiikin, kuvataiteen ja muun visuaalisen kulttuurin, teatterin, tanssin, sirkuksen, kirjallisuuden kuin museotoiminnankin saralta. Kulttuurikunnon kumppanit kannustavat myös itse tekemiseen: mukana on Kansalaisopistojen liitto KoL ry:n ohella 29 kansalaisopistoa.

Työnantaja-, järjestö- ja sosiaalialan kumppaneita Kulttuurikunnolla oli vuoden 2010 loppuun mennessä 69 kappaletta eikä määrä noussut merkittävästi vuoden 2008 jälkeen.

Opiskelijajärjestöjä lukioissa, ammattikouluissa, yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa on saatu mukaan yhteensä 20 kappaletta. Eri oppilaitoksia alakouluista aikuiskoulutukseen on mukana kaikkiaan kymmenen. Aktiivisia toimijoita Kulttuurikunnossa ovat myös mukaan lähteneet viisi valtakunnallista eläkeläisjärjestöä.

 

Kuva: Martti Juntunen/YLEHe ovat mukana

Kulttuurikuntoon on liittynyt jo 575 suomen- ja ruotsinkielistä kumppania.

> Lista kumppaneista

 


Kulttuurikunto-logo

Kulttuurikunto-logo on helposti rintanapiksi tai tarraksi soveltuva pyöreä merkki, jossa on onnistunutta suoritustaan tuulettava naishahmo. Hankkeen tunnettuuden taustalla saattaa olla Kulttuurikunnon ennakkoluuloton ajatus siitä, että kuka tahansa saa ottaa hankkeen logon käyttöön.

Logo on toimitettu kaikille hankkeen kumppaneiksi liittyneille: kumppaneiden on toivottu merkitsevän sillä mukana olonsa hankkeessa esimerkiksi painotuotteissa tai nettisivuilla. Yksi tapa käyttää logoa on ollut myös kulttuurikuntoilijoille soveltuvien tapahtumien tai muiden sisältöjen merkitseminen Kulttuurikunto suosittelee -logolla. Lisäksi kumppaneita on suositeltu myös laittamaan linkki omilta sivuiltaan Kulttuurikunnon sivuille joko logoa tai banneria käyttäen.

Toiminnot kumppaneille

Huom! Kulttuurikunto-hanke on tällä hetkellä tauolla eikä sivustoa päivitetä. Hankkeen toimintoja saa tauollakin hyödyntää oman harkinnan mukaan.

Perustoiminnot hankkeen kumppaneille ovat yksinkertaisia. Kumppaniksi liitytään tilaamalla Kulttuurikunnon logo käyttöön ja merkitsemään sillä mukana olonsa hankkeessa esimerkiksi painotuotteissa tai nettisivuilla. Kumppaneita suositellaan myös laittamaan linkki omilta verkkosivuiltaan Kulttuurikunnon sivuille joko logoa tai erillistä banneria käyttäen. Lisäksi heidän on toivottu tilaavan kulttuurikuntokortteja omaan toimipisteeseensä tai omille sidosryhmilleen jaettavaksi. Kumppaneiden myötä onkin kehittynyt lukuisia eri tapoja ilmaista mukana oloa hankkeessa.

> Ohjeita ja vinkkejä kulttuurintarjoajille

> Ohjeita ja vinkkejä työnantajille 

 

Takaisin Kumppanit-etusivulle

Rundradion Ab, Radiogatan 5, 00024 Rundradion, tel. (09) 14801
Info om Svenska YLE Respons Om TV-avgiften