Kulturkondisdagen firades den sista fredagen i januari

Den Nationella Kulturkondisdagen firades den 28.1.2011. Dagen ordnades för tredje gången och bjöd på 82 evenemang på 34 orter runt om i Finland.

Flera av Kulturkondis partners har anmälde sig till firandet och arrangerade skräddarsydda evenemang. Dagen bjöd på allt från dokumentärfilmsfestivalen DocPoint till konstattacker på bussar och ljuskonst utomhus. Flera museer och teatrar bjöd också på nedsatta priser eller t.o.m. gratis inträden till föreställningar, rundvandringar och andra Kulturkondis evenemang! 

I listan nedan kan du kolla vad som hände runt om i Finland på Kulturkondisdagen. 

HELA LANDET

BJÖRNEBORG PÅMARK
BORGÅ RAUMO
HELSINGFORS RIIHIMÄKI
HYVINGE ROVANIEMI
JAKOBSTAD SALO
JOENSUU SEINÄJOKI
JYVÄSKYLÄ TAMMERFORS
JÄRVENPÄÄ TAVASTEHUS
KALAJOKI TORN
KARLEBY ULEÅBORG
KOTKA VANDA
KUOPIO VASA
LAHTIS VARKAUS
LAPINLAHTI VICHTIS
LUNDO YLÖJÄRVI
NURMES ÅBO
NYSLOTT
 
NÅDENDAL  
   

 

Kulturkondisdagen bjuder på evenemang som är lätta att närma sig

På Kulturkondisdagen görs det speciella vardagligt och det vardagliga görs speciellt. Syftet mad dagen är lyfta fram kultur på ställen där kulturen normalt inte syns och där man vanligen inte kommer i kontakt med den. Kulturkondisdagen är som en Konstens natt som pågår från morgon till kväll på arbetsplatser, skolor, köpcentrum, kollektiva färdmedel, etc.

De personliga vardagsrutinerna kan också piffas upp genom att t.ex. försjunka sig i en bok som man normalt inte skulle läsa, eller göra samma sak med en skiva, film eller ett tv-program. Mottot är ”Avbryt med kultur” – även den minsta kulturupplevelsen ger dig mera energi!

 

Evenemang för Kulturkondisdagen

För 2011 söktes innehåll som skräddarsytts just med tanke på Kulturkondisdagen, eller normala programpunkter som har något extra att bjuda på vid sidan av den normala verksamheten. Det krävs inte mycket för att skramla ihop ett program för Kulturkondisdagen – här är några tips för vilka möjligheter som finns.

Till Kulturkondis samarbetspartners hör också arbetsplatser, aktörer inom social- och hälsovård, studerandeföreningar och andra organisationer som tillämpar kultur i sin verksamhet. Kulturkondis tar gärna emot innehåll och samarbetsidéer för Kulturkondisdagen även av dessa!

Varför firades Kulturkondisdagen denna gång den 28.1.?

Tidigare, år 2008 och 2009, har Kulturkondisdagen ordnats på självständighetsdagsaftonen. Pga. av partnernas respons hade dagen nu flyttats till en lugnare tidpunkt på året.

Tillbaka till första sidan

 

Tips för Kulturkondisdagen 2011 

Du får gärna använda dig av våra tips när du planerar ditt innehåll för Kulturkondisdagen. Det är naturligtvis toppen om du själv hittar på något bättre.

> Här hittar du några exempel på vad du kan hitta på inför Kulturkondisdagen

______________________________

Utmana en vän, kollega eller konkurrent

Utmana vänner, bekanta, företag, konkurrenter, eller varför inte en kulturinstitution på hemorten, att kulturmotionera.

> Lämna en utmaning

_______________________________

Så här firades Kulturkondisdagen år 2009

Taidekriitikko Otso Kantokorpi kommentoi valokuvakirja-aiheista näyttelyä Suomen valokuvataiteen museolla. Kuvaaja: Taneli Eskola

116 evenemang på 28 orter, var saldot för den föregående Kulturkondisdagen år 2009.

> Kolla in sidorna för Kulturkondisdagen 2009

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

Rundradion Ab, Radiogatan 5, 00024 Rundradion, tel. (09) 14801
Info om Svenska YLE Respons Om TV-avgiften