Werstas poisti pääsymaksunsa

Höyrykonehuone vuonna 1912. Kuva: Eino Savia

Työväenmuseo Werstasta Tampereella ylläpitävä Työväen museoyhdistys on päättänyt, että yleisöllä on museoon aina vapaa pääsy. Näin halutaan taata museopalvelujen saavutettavuus kaikille tulotasoon ja yhteiskunnalliseen asemaan katsomatta. Pääsymaksuttomuus madaltaa kynnystä tulla tutustumaan näyttelyihin.

Vs. museonjohtaja Teemu Ahola toteaa, että on ensiarvoisen tärkeätä tarjota eväitä henkiseen hyvinvointiin myös niille, joiden taloudelliset resurssit kulttuurista nauttimiseen ovat rajalliset. Werstas tulee jatkossa toimimaan paitsi museona, myös kohtauspaikkana, jonne ihmisten on helppo tulla viettämään aikaa, tapaamaan ystäviä ja nauttimaan monimuotoisesta kulttuurista maksutta.

Museoiden pääsymaksuista on keskusteltu valtakunnallisella ja eurooppalaisella tasolla vilkkaasti vuosituhannen vaihteesta saakka. Harvoja poikkeuksia museoiden maksullisuuteen ovat tähän asti olleet muun muassa Helsingin kaupunginmuseo sekä Poliisimuseo. Helsingin kaupunginmuseossa vapaa pääsy on ollut yleisömenestys ja samaa odotetaan nyt Werstaalla.

Ilmainen sisäänpääsy Werstaalle kattaa kaikki museon näyttelyt. Tällä hetkellä avoinna ovat Meirän kaupunki, Metsäkansa, Likainen menneisyytemme, Tekstiiliteollisuusmuseo ja Höyrykonemuseo.

Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8
Tampere
Avoinna ti-su 11-18

 

Lisää kulttuurikunnon vinkkejä

Rundradion Ab, Radiogatan 5, 00024 Rundradion, tel. (09) 14801
Info om Svenska YLE Respons Om TV-avgiften