yle.fi

Työnantajille ja järjestöille Kulttuurikunto tarjoaa:

Kuva: Kalle Kultala1. Helpon, hauskan ja kustannustehokkaan tavan kehittää henkilöstön/jäsenistön hyvinvointia Kulttuurikuntokorttien ja kulttuurikuntopiirien avulla

2. Yhteishengen nostatusta tueksi yhdessä toimimiselle

3. Positiivisen työnantajakuvan vahvistamista

  

 

Kulttuurikuntokortti

Kuva: Kalevi RytkönenKulttuurikuntoilun väline on kulttuurikuntokortti, johon kuntoilijat merkitsevät päivittäiset kulttuurisuorituksensa. Kuntokauden päätteeksi kortit palautetaan työnantajan/järjestön määrittelemään osoitteeseen.

 

> Lue lisää kulttuurikuntokortista ja lataa se pdf-tiedostona
_________________________________________________________________

Kulttuurikuntopiirit, työpaikan omat tempaukset ja toisten haastaminen

Kuva: Mika Kanerva/YLEKulttuuriharrastuksen ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi henkilöstöä tai jäsenistöä kannattaa kannustaa perustamaan kaikille avoimia kulttuurikuntopiirejä. Piireistä on apua erityisesti sellaisille henkilöille, jotka kaipaavat seuraa kulttuuritapahtumiin tai joille kynnys kulttuuriharrastuksen aloittamiseen on suuri.

Kulttuurikuntopiirin toiminta voi sisältää esimerkiksi yhteisiä teatteri-, elokuva-, konsertti- tai taidenäyttelykäyntejä. Lukupiirissä kaikki osallistujat lukevat saman kirjan, josta keskustellaan myöhemmin yhdessä. Kulttuurikuntokorttiin tehtävien merkintöjen vertailu kannustaa kuntoilijoita entistä parempiin suorituksiin.

> Näin perustat kulttuurikuntopiirin

Työpaikkojen ja järjestöjen on mahdollista järjestää omia kulttuurikuntotempauksia. Tempaukset voivat olla mitä tahansa omalle henkilöstölle/jäsenistölle suunnatuista työpajoista räätälöityyn kulttuurielämysten suositteluun. Kulttuurikunto-tempaus on myös mahdollista yhdistää johonkin jo olemassa olevaan tapahtumaan.

_________________________________________________________________

Kulttuurikuntoilijoiden palkitseminen

Aktiivisimmat kulttuurikuntoilijat ansaitsevat tunnustuksen toimeliaisuudestaan. Työnantajien ja järjestöjen kannattaakin pohtia heidän palkitsemistaan esimerkiksi lipuilla johonkin kulttuurielämykseen.

Myös kulttuurikuntokortin määräaikaan palauttaneiden kesken voidaan arpoa palkintoja.

Tarvittaessa Kulttuurikunnon työryhmä auttaa työnantajia ja järjestöjä yhteistyösuhteiden rakentamisessa paikallisiin kulttuuripalvelujen tarjoajiin sekä antaa vinkkejä sopivista palkinnoista.
_________________________________________________________________

Kulttuurikunto.fi-sivusto

Kulttuurikunnon nettisivusto Kulttuurikunto.fi tarjoaa työnantajille ja järjestöille mahdollisuuden ilmoittaa omista tapahtumistaan, kursseistaan, tempauksistaan ja uutisistaan.

Kulttuurikunnon verkkosivusto toimii myös kansalaiskritiikin foorumina: sivuilla kuntoilijat voivat kirjoittaa omista kulttuurikokemuksistaan sekä tutustua toisten laatimiin kokemusraportteihin. Aktiivisimmat kuntoilijat nousevat kuntoilijoiden Hall of Fameen
_________________________________________________________________

Lisätietoa Kulttuurikunnosta:

Marjaana Mykkänen, YLE Kulttuuri, marjaana.mykkänen(at)yle.fi