"Laura" kertoo 7. luokkalaisesta tytöstä, joka joutuu riitoihin parhaan kaverinsa Jennan kanssa. Itse asiassa Laura ei tiedä, miksi Jenna yhtäkkiä lopettaa hänelle puhumisen ja hengailee Tauskin jengin kanssa ostarilla. Laura ei tiedä mitä tehdä, kun kotona isoveli Sakke yrmyilee isäpuolelle, Jenna on vihainen ja Tauski alkaa osoittaa kiinnostustaan Lauraan. Myös Lauran pitkäaikainen ystävä Niko haluaisi olla enemmän kuin ystäviä.

"Laura" pohjautuu kahteen kirjaan; "Laura menopäällä" ja "Laura, ystäväni". Olin lukenut jälkimmäisen ennen sarjan katsomista. Kirjassa ja sarjassa on paljon eroja. Esimerkiksi kirjassa Lauralla on kaksi pikkuveljeä, Teemu ja Mikko. Sarjassa on vain Teemu, joka on kuitenkin Mikon ikäinen. Teemun pitäisi olla todella ärsyttävä, mutta sarjassa se ei ole niin selvästi esillä kuin kirjassa. Lauralla on kaukoystävä, Punkki, joka aina joskus kirjoittelee Lauralle ja Teemu yrittää kaikin tavoin lukea kirjeet. Sarjassa ei edes ole Punkkia.

 

Laura on kirjassa ysillä, eli kaksi vuotta vanhempi kuin sarjassa. Jennan muuttuminen ei käy niin nopeasti kuin sarjassa, vaan alkaa jo rippikoulun jälkeen. Ensin tulevat kynnet ja meikki, myöhemmin uudet kaveripiirit. Terri, jonka kaveri Jenna haluaisi olla, ei välitä hänestä, vaan yrittää päästä Lauran piireihin. Tytöt ovat Käpälämäen koulussa, jossa on myös Viljami, Lauraan hullaantunut poika. Häntäkään ei sarjasta löydy.

Sarjassa on aika paljon epäuskottavuuksia, jotka alentavat sen tasoa. Laura on todella ylitäydellinen. Kaikki haluavat olla hänen kavereitaan tai poikaystäviä, jopa Tauski, joka on tosi kovis. Laura onnistuu kaikessa ja hän on hyvä koulussa. Hän pääsee myös "Beats and Bites" tanssiryhmään. Tytti taas, joka on tanssinut kymmenen vuotta kauemmin kuin Laura ei tähän ryhmään pääse. Kaikki ovat liian vanhan näköisiä. Jennaa ei mitenkään uskoisi seiskaluokkalaiseksi.

>> Seuraavalle sivulle