Kuusniemen poikamiesten pyyntö maailmalle on: naisia, naisia, naisia. Tämän miehisen avunhuudon syitä ja seurauksia lähtee selvittämään tähtitoimittaja Veera Keto kuvausryhmänsä kanssa. Kun kirkonkylään saapuu samana päivänä kaksi muuta uhkeaa naista, se aiheuttaa ennennäkemätöntä kiihkoa paikallisten poikamiesten keskuudessa. Veeran riipaiseva raportti puutteessa elävistä poikamiehistä uhkaa kuivua kokoon, kun hän huomaa rakastuneensa Oskariin, yhteen raporttinsa kohteista. Kuusniemellä henkisen elämän ja teknisen innovaation kasvualustana toimii edelleen Turpeisen huoltoasema ja baari. Entisen kunnanjohtajan tilalle on onnistuttu löytämään “kerrankin rehellinen politikko” Auvo Sulander. Nähdessään kuvausryhmän tuottajana häärivän entisen rikoskumppaninsa Hujasen hän sotkee tämän ja kuvausryhmän suunnitelmaansa anastaa haltuunsa Fräntilän maatilamatkailuyritys.

Veera Keto (Sari Havas), sarjan tähtitoimittaja, pestautuu Turpeiselle baariapulaiseksi väärällä henkilöllisyydellä. Poikamies Oskari Fräntilä (Karri Lämpsä) suunnittelee muuttoa kaupunkiin ja P.A.Turpeinen (Risto Salmi) myhäilee onnellisena ukkomiehenä. Tuulia (Kirsi Nurminen), Turpeisen tarmokas vaimo on raskaana. Auvo Sulander (Pertti Sveholm), entiseltä nimeltään Sulonen, johtaa Kuusniemen kuntaa mielestään rehdein ottein. Heimo Hujanen (Kari Sorvali) Hujavideo Productionsin tuottajana tietää, että ilman Veera Ketoa firma tuskin olisi pystyssä.
Kanttori Piiparinen (Tom Lindholm) lähtee vapaaehtoisesti katkaisuhoitoon, mutta kukaan ei tiedä minne. Piiparisen tuuraajaksi Kuusniemelle tulee Hellä Lehmus (Katariina Kuisma). Hillevi Jortikka (Marjukka Syvänen) on kauppias ja kunnan ylin moraalinvartija, joka kasvattaa tarmokkaasti poikaansa Latea. Late (Panu Vauhkonen) taas kärsii vakavasta naisenpuutteesta, mutta on päättänyt itsenäistyä. Paukku (Kaija Kaikkonen) haluaa unohtaa menneisyytensä ja löytää tulevaisuuden. Valtsu (Kari Manninen) Turpeisen oikea ja vasen käsi huoltamolla on poikamies. Konstaapeli Virpi Hakkarainen (Anne Niilola), huijarin tytär, on ryhtynyt poliisiksi ja vanhempi konstaapeli Juurikkala (Asko Sahlman) on edelleen pettämättömän logiikan mies.

Mukana puuhailevat myös kuvaaja Aulis Närhi (Kunto Ojansivu), Lilja Fräntilä (Tuija Piepponen), Pastori Matias Pohto (Jarkko Tiainen), pastorin vaimo, toimittaja Suvi Pohto (Miia Nuutila), Turpeisen ex-vaimo Viola (Tuija Vuolle), pankinjohtaja (Esko Raipia) ja Topi Jortikka (Pepi Itkonen).

Maalaiskomedia “Peräkamaripojat” on kuvattu eri puolilla kauneinta Hämettä. Turpeisen baari ja huoltamo sekä Hillevi Jortikan kauppa ovat Vesilahden Narvassa. Pappila on kaunis Rautiala Vesilahdessa. Kuusniemen kirkko ja kunnantalo sijaitsevat todellisuudessa Suodenniemellä. Oskarin rantamökki on Kurussa Näsijärven rannalla. Fräntilän maatilamatkailuyritys on Ruoveden Jäminkipohjassa sijaitseva Jämingin matkailutila. Poliisiasema on Terälahdessa ja Längelmäellä Eerolan lomatilalla on kuvattu Sulanderin kotimaisemat.