www.yle.fi
  
    

Kuusiosainen sarja Turvetta ja timantteja
YLE TV2:ssa 23.3.2010 klo 20.00 lähtien.
Komedian tapahtumapaikka on edelleen Kuusniemen kunta ja siinä on mukana jo tutuksi käyneitä roolihahmoja sekä myös uusia kasvoja. Kun turvesuolta löytyy kimberliittiä alkaa Kuusniemellä melkoinen kilpajuoksu siitä, kuka maan omistaa ja kenelle jalokivet kuluvat.

Lähetä palautetta ohjelman tekijöille >>Turvetta ja timantteja sarjassa ovat mukana huoltamoyrittäjä, miljonääri P.A. Turpeinen (Risto Salmi) vaimonsa Tuulian (Kirsi Nurminen) ja asentajansa Valtsun (Kari Manninen) kanssa pyörittämässä vaatimatonta baaria ja asennusyritystä. Armas Hakkarainen (Matti Nurminen) on tullut Kuusniemelle jatkamaan edesmenneen veljensä Urmaan bisneksiä. Hakkaraisen kakkosmieheksi yritystoimintaan pestautuu Kiiski (Jukka Pitkänen) ja jopa ex-hauturi Kylmälehdon (Ilkka Korhonen) apua tarvitaan.
Hakkaraisen varsinainen apulainen Reutu (Erkki Hetta) kun jättää heti alkuun kuivat hommansa ja pestautuu Turpeiselle.
Yritystoiminnassa ei jää jälkeen myöskään Viola (Tuija Vuolle), joka löytää suolta oman liikeideansa. Hakkaraisen bisnesten ryöstäytymistä yrittää pitää kurissa kunnanjohtaja Suvi Pohto (Miia Nuutila). Konstaapeli Juurikkala (Asko Sahlman) uuden parinsa Viivin (Tiina Oksanen) kanssa vastaa kunnan virallisesta kurinpidosta, tosin välillä kyseenalaisin menetelmin. Virpi (Anne Niilola) on kyllästynyt niin poliisin hommiin kuin poliisiin itseensäkin. Kirkkoherra Matias Pohto (Jarkko Tiainen) tekee työtään henkisellä puolella ja saa avukseen Kuusniemelle palaavan Valman (Tuire Salenius). Kanttori Piiparinen (Tom Lindholm) elää vahvaa luomiskautta, vaimonsa Hellä (Katariina Kuisma) haluaisi luoda myös uutta elämää.
Late (Panu Vauhkonen) ja Paukku (Kaija Kaikkonen) pursuavat ideoita ja toimintatarmoa kauppa-autobisneksen loputtua. Myös lääkärin hommia lopetteleva Voivalin (Pekka Lukka) ja niitä aloitteleva Eija (Liisa Peltonen) ovat vahvasti mukana Kuusniemen arjessa.

Käsikirjoituksen on kirjoittanut Heikki Luoma ja sarjan ohjaa Jukka Mäkinen.
Tuotanto YLE Draama