Sisältö


28.5. Ahkeraa harjoittelua

Tänään toimistossa on vallinnut melkoinen rauha, tai kuten yleensä sanon: toistaiseksi ei katastrofeja. Alkuerää soitetaan vielä tänään ja huomenna. Tässä vaiheessa ryhtyy jo tunnistamaan yleisimmät kappaleet.

Sibelius-Akatemian harjoitusluokat ovat olleet kovassa käytössä. Kilpailijat voivat varata harjoitusluokan neljäksi tunniksi päivässä, mikä ei kuitenkaan ole kovin paljon ahkeralle harjoittelijalle... Jotkut ovat majoittajiensa kautta löytäneet myös muita harjoituspaikkoja, kuten esimerkiksi kirkkoja, tai harjoitelleet kotona. Joskus voi käydä vähän ikävästikin: yhden kilpailijan naapurit päättivät ryhtyä valittamaan soitosta sopivasti pari tuntia ennen kilpailusuorituksen alkua...

Kaikki ulkomaalaiset kilpailijat asuvat kilpailun aikana yksityismajoituksessa. Majoittajat ovatkin kilpailuorganisaatiolle korvaamaton joukko - monet heistä ovat majoittaneet kilpailijoita jo monta vuosikymmentä, niin pianisteja kuin myös sellistejä, viulistejä ja laulajia. Majoittajaksi ryhtyminen on täysin vapaaehtoista, vastalahjaksi he saavat ripauksen kansainvälisiä musiikin tuulia ja joskus elinikäisiä ystäviäkin. Pari kilpailijaa oli mukana myös viime Maj Lind -kilpailussa viisi vuotta sitten ja he asuvat nyt samoissa isäntäperheissä - jälleennäkemisen ilo oli molemminpuolinen.

Recent comments