Sisältö


3.6. Finaali alkoi

No niin, täällä ollaan taas! Perjantai-iltana finalistien nimet saatiin melko nopeasti tuomaristolta, mutta aikataulujen tekeminen vei hurjasti aikaa. Finaalissahan soittojärjestys ei mene enää aakkosjärjestyksessä vain se pistettiin aivan uusiksi - nyt mennään kappaleiden mukaan ja kootaan niistä mielekkäitä konserttikokonaisuuksia. Konserttijärjestysten lisäksi piti laatia aikataulut kamarimusiikki- ja orkesteriharjoituksia varten. Finalistit tuotiin kilpailutoimistoon, jossa heidän kanssa käytiin läpi käytännön asioita ja iskettiin käteen liuta aikataulupapereita. Finaalien aikana on paljon muistettavaa - harjoituksia, kenraaleja, konserttia, haastattelua, mitä missä ja milloin. Kello oli 23.45 ennen kuin toimiston väki pääsi kotiin päin.
Eilen meillä oli varsinainen harvinaisuus kilpailuhommissa, nimittäin vapaapäivä! Kilpailijat harjoittelivat kamarimusiikkiteoksiansa suomalaisten muusikkojen kanssa. Parhaillaan on kamarimusiikkifinaali menossa ja yleisöä on tullut paikalle ilahduttavan paljon. Yleisö tuntuu löytävän myös kilpailutoimiston paremmin kuin aikaisemmin joten kysymyksiä riittää myös heidän puoleltaan - yleensä koskien lippuja. Kilpailutoimisto ei nimittäin myy lippuja, niitä saa vain ovelta sekä Lippupisteestä.
Tänään on toimistomme viimeinen päivä Sibelius-Akatemialla, huomenna on edessä muutto Finlandia-taloon. Yhtäkkiä tuntuu että aika on mennyt hurjan nopeasti, neljän päivän päästä voittaja selviää!

Viimeisimmät kommentit