MAKUPALAT 14.3.

Puolalainen lihamureke



	800 g nauta-sikajauhelihaa
	200 g keittokinkkua
	1 porkkana
	½ palsternakkaa
	½ juuriselleriä
	1 pieni purjo
	1 sipuli
	1,5 dl korppujauhoja
	2 dl kermaa
	2 munaa
	3 rkl perunajauhoja
	2 tl suolaa
	2 tl paprikajauhetta
	mustapippuria
	timjamia
	vettä

Leikkaa kinkku silpuksi ja raasta juurekset.
Liota korppujauhot kermassa.
Sekoita aineet taikinaksi, jos taikina on liian kovaa, lisää kermaa tai vettä.
Muotoile kostein käsin mureke ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes murekkeesta valuva neste on täysin kirkasta.

 

Sieni-tomaattikastike

	

	4 kaltattua tomaattia
	200g herkkusieniä
	1 sipuli
	2 dl lihalientä
	1-2- dl kuohukermaa
	mustapippuria
	suolaa
Kalttaa tomaatit (kiehauta päältä ristiin viilletyt tomaatit nopeasti kiehuvassa vedessä ja kuori ne).
Pilko tomaatit, viipaloi sienet ja hakkaa sipuli.
Laita ainekset pataan ja kaada liemi päälle.
Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää kermaa ja suurusta halutessasi suurusteella.