MAKUPALAT 14.3.
Puolalainen lihamureke
800 g nauta-sikajauhelihaa
200 g keittokinkkua
1 porkkana
½ palsternakkaa
½ juuriselleriä
1 pieni purjo
1 sipuli
1,5 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
2 munaa
3 rkl perunajauhoja
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria
timjamia
vettä
Leikkaa kinkku silpuksi ja raasta juurekset.
Liota korppujauhot kermassa.
Sekoita aineet taikinaksi, jos taikina on liian kovaa, lisää kermaa tai
vettä.
Muotoile kostein käsin mureke ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes murekkeesta
valuva neste on täysin kirkasta.
Sieni-tomaattikastike
4 kaltattua tomaattia
200g herkkusieniä
1 sipuli
2 dl lihalientä
1-2- dl kuohukermaa
mustapippuria
suolaa
Kalttaa tomaatit (kiehauta päältä ristiin viilletyt tomaatit nopeasti kiehuvassa
vedessä ja kuori ne).
Pilko tomaatit, viipaloi sienet ja hakkaa sipuli.
Laita ainekset pataan ja kaada liemi päälle.
Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää kermaa ja suurusta halutessasi
suurusteella.
|