MAKUPALAT 21.3.
Jauhemaksakastike
½ kg jauhettua maksaa
1 sipuli
2 porkkanaa
meiramia
suolaa
valkopippuria
vehnäjauhoja
soijakastiketta
vettä
voita/öljyä
kermaa
Hienonna sipuli ja leikkaa porkkana ohuiksi viipaleiksi.
Paista sipulit ja lisää maksa.
Hienonna maksa murusiksi, lisää porkkanaviipaleet ja mausteet.
Ripottele päälle vehnäjauhoja ja sekoita hyvin.
Anna paistua hetken aikaa ja lisää vesi.
Anna hautua hetken aikaa, tarkista maku ja lisää meiramia ja halutessasi
kermaa.
Pottuvoi
Perunoita
Sipulia
Suolaa
Voita
Keitä perunat kypsiksi.
Lisää muut aineet ja survo perunasurvimella..
Paahtokiisseli
1 l maitoa
3 tl vaniljasokeria
4 rkl perunajauhoja
10 rkl sokeria
Ruskista sokeri pannulla ja kaada kattilaan kylmän maidon joukkoon.
Lisää sokeri ja vaniljasokeri, suurusta perunajauhoilla.
Kiehauta.
|