MAKUPALAT 11.4. 
       
       
       
      Paahdettu Lampaanfilee 
       
        
       
       
	Lampaanfilee
	Marinadi
	Valkosipulia
	Sipulia
	Öljyä
	Viinietikkaa
	Mustapippuria
	Basilikaa
	Timjamia
	(salviaa, rosmariinia)
 
       
      Sekoita marinadi ja anna fileen maustua yön yli. 
      Kuiva filee ja paahda pannulla johon on ripoteltu suolaa.  
       
      Mätitahnaletut 
       
      
       
	Lettutaikina
	5 dl maitoa
	2,5, dl vehnäjauhoja
	½ tl suolaa
	3 munaa
	voita
	Päälle
	Mätitahnaa
	Ruohosipulia
	Katkarapuja
 
       
      Sekoita taikina ja anna seistä hetken aikaa. 
      Paista letut ja anna jäähtyä. 
      Päällystä letut.  
       
      Tumma yrttikastike 
       
       Sekoita valmiiseen ruskeaan kastikkeeseen 
        madeiraa tai sherryä, 
        marjahyytelöä, kermaa ja tuoreita  
        hakattuja yrttejä. 
       
       
      Pääsiäisrahka 
       
       
       
	2, 5 dl kuohukermaa
	170 g vaniljatuorejuustoa
	0,5 dl sokeria
	250 g rahkaa
	1 rkl sitruunanmehua
	1 dl rusinoita
	1 dl mantelirouhetta
	1 appelsiini kuutioituna
 
       
      Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto ja sokeri. 
      Sekoita. 
      Lisää muut aineet joukkoon ja anna vetäytyä 1-2 tuntia jääkaapissa 
      
       
	
 
       |