MAKUPALAT 23.5.
Tonnikalaspagetti
Oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1-2 anjovisfileetä
300 g kaltattuja tomaatteja tai tölkkitomaatteja
purkillinen tonnikalaa
oreganoa
mustapippuria
juustoraastetta, esim. mozzarella
Paista kasarissa öljyssä sipulia ja anjovista 2-3 minuuttia.
Lisää tomaatit ja anna kiehua noin 25 minuuttia välillä sekoitellen.
Sekoita joukkoon tonnikala, mustapippuri ja oregano.
Tarkista suola ja anna kiehahtaa hetken aikaa.
Tarjoa lämmitetyssä tarjoiluastiassa spagetin ja juustoraasteen kera
Liekitetyt konjakkibanaanit
6 banaania
½ dl rusinoita
3 ananaskiekkoa
50 g voita
½ dl sokeria
3 rkl ananaslientä
1 dl konjakkia
Liota rusinoita vedessä 15 minuuttia.
Kuori banaanit ja paista kokonaisena voissa kauniin ruskeaksi.
Kuutioi ananas, valuta ja kuivaa rusinat ja lisää molemmat pannulle.
Sirottele sokeri pannulle ja anna hieman sulaa.
Lisää ananaslientä.
Lisää konjakki pannulle ja sytytä.
Tarjoa liekehtivänä.
Muista paloturvallisuus!
|