MAKUPALAT 23.5.

Tonnikalaspagetti


	Oliiviöljyä
	2-3 valkosipulinkynttä
	1 sipuli
	1-2 anjovisfileetä
	300 g kaltattuja tomaatteja tai tölkkitomaatteja
	purkillinen tonnikalaa
	oreganoa
	mustapippuria
	juustoraastetta, esim. mozzarella

Paista kasarissa öljyssä sipulia ja anjovista 2-3 minuuttia.
Lisää tomaatit ja anna kiehua noin 25 minuuttia välillä sekoitellen.
Sekoita joukkoon tonnikala, mustapippuri ja oregano.
Tarkista suola ja anna kiehahtaa hetken aikaa.
Tarjoa lämmitetyssä tarjoiluastiassa spagetin ja juustoraasteen kera

 

Liekitetyt konjakkibanaanit


	6 banaania
	½ dl rusinoita
	3 ananaskiekkoa
	50 g voita
	½ dl sokeria
	3 rkl ananaslientä
	1 dl konjakkia

Liota rusinoita vedessä 15 minuuttia.
Kuori banaanit ja paista kokonaisena voissa kauniin ruskeaksi.
Kuutioi ananas, valuta ja kuivaa rusinat ja lisää molemmat pannulle.
Sirottele sokeri pannulle ja anna hieman sulaa.
Lisää ananaslientä.
Lisää konjakki pannulle ja sytytä.
Tarjoa liekehtivänä.
Muista paloturvallisuus!