MAKUPALAT 05.09.
Päärynäinen kalkkunawokki
300 g kalkkunanfileetä suikaleina
Lihan marinadi:
½ dl soijaa
2-3 rkl perunajauhoja
sipulia
porkkanaa
lanttua
kesäkurpitsaa
purjoa
paprikaa
päärynää
inkivääriä
sherryä
suolaa
öljyä
Sekoita marinadi ja lihat, anna kalkkunan maustua mielellään ainakin puolisen
tuntia.
Pilko vihannekset. Kuumenna öljy ja paista lihat, nosta ne pois pannulta.
Paista myös vihannekset nopeasti ja laita liha takaisin pannulle.
Lisää inkivääri, ohueksi suikaloitu tai raastettu päärynä ja loraus sherryä.
Anna hautua hetken ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.
Makupalojen marjapiirakka
Pohja
200 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
2 dl kaurahiutaleita
3 dl vehnäjauhoja
Täyte
n. ½ l marjoja
sokeria maun mukaan
2-3 rkl perunajauhoja
Voitele piirakkavuoka. Vaahdota sokeri ja margariini vaahdoksi, vatkaa munat
joukkoon.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan.
Painele taikina vuokaan.
Sekoita marjat, perunajauhot ja sokeria ja kaada pohjan päälle.
Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia.
|