MAKUPALAT 05.09. 
       
       
      
      Päärynäinen kalkkunawokki
       
        
       
       	
	300 g kalkkunanfileetä suikaleina
	Lihan marinadi:
	½ dl soijaa
	2-3 rkl perunajauhoja
	sipulia
	porkkanaa
	lanttua
	kesäkurpitsaa
	purjoa
	paprikaa
	päärynää
	inkivääriä
	sherryä
	suolaa
	öljyä
 
       
      Sekoita marinadi ja lihat, anna kalkkunan maustua mielellään ainakin puolisen 
      tuntia. 
      Pilko vihannekset. Kuumenna öljy ja paista lihat, nosta ne pois pannulta. 
      Paista myös vihannekset nopeasti ja laita liha takaisin pannulle. 
      Lisää inkivääri, ohueksi suikaloitu tai raastettu päärynä ja loraus sherryä. 
      Anna hautua hetken ja lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.  
       
      Makupalojen marjapiirakka
       
      
       
	Pohja
	200 g margariinia
	1 dl sokeria
	2 munaa
	2 tl leivinjauhetta
	2 dl kaurahiutaleita
	3 dl vehnäjauhoja
	Täyte
	n. ½ l marjoja
	sokeria maun mukaan
	2-3 rkl perunajauhoja
 
       
      Voitele piirakkavuoka. Vaahdota sokeri ja margariini vaahdoksi, vatkaa munat 
      joukkoon. 
      Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan. 
      Painele taikina vuokaan. 
      Sekoita marjat, perunajauhot ja sokeria ja kaada pohjan päälle. 
      Paista uunissa 200 asteessa 25-30 minuuttia. 
      
       
	
 
       |