MAKUPALAT 3.10.

Rössy-kesäkeitto

	
	Perunaa
	Lanttua
	Porkkanaa
	Sipulia
	Kukkakaalia
	Rössyä eli veripalttua
	Savukylkeä
	maitoa
	Voita
	Suolaa
	Mustapippuria
	Persiljaa

Freesaa padassa voissa lohkotut vihannekset ja hieman veripalttua.
Lisää maito ja kiehuttele hiljaisella tulella. Kun vihannekset ovat lähes kypsiä,
lisää veripalttua ja pilkottua savukylkeä ja keitä kypsäksi.
Lisää lopuksi hakattua persiljaa ja anna seistä hetki ennen tarjoilua.

 

Mustikkavispipuuro


	1 l vettä
	1,5 dl mannasuurimoita
	300 g mustikoita
	ripaus suolaa
	1,5 dl sokeria
	

Lisää kiehuvaan veteen mustikat ja mannasuurimot, keitä n. 5 minuuttia.
Mausta suolalla ja sokerilla ja vispaa kuohkeaksi.