MAKUPALAT 3.10.
Rössy-kesäkeitto
Perunaa
Lanttua
Porkkanaa
Sipulia
Kukkakaalia
Rössyä eli veripalttua
Savukylkeä
maitoa
Voita
Suolaa
Mustapippuria
Persiljaa
Freesaa padassa voissa lohkotut vihannekset ja hieman veripalttua.
Lisää maito ja kiehuttele hiljaisella tulella. Kun vihannekset ovat lähes
kypsiä,
lisää veripalttua ja pilkottua savukylkeä ja keitä kypsäksi.
Lisää lopuksi hakattua persiljaa ja anna seistä hetki ennen tarjoilua.
Mustikkavispipuuro
1 l vettä
1,5 dl mannasuurimoita
300 g mustikoita
ripaus suolaa
1,5 dl sokeria
Lisää kiehuvaan veteen mustikat ja mannasuurimot, keitä n. 5 minuuttia.
Mausta suolalla ja sokerilla ja vispaa kuohkeaksi.
|