MAKUPALAT 7.11.
Juustokuorrutettu hirvenfilee
hirvenfilee
pippurimurskaa
katajanmarjoja
emmentaljuustoa
Puhdista filee ja hiero pintaan pippurimurskaa ja murskattuja katajanmarjoja.
Paista pannulla voi-öljyseoksessa kauniin väriseksi.
Ripottele pinnalle rosépippuria ja raastettua emmentaljuustoa.
Kuorruta uunissa 200 asteessa.
Kiehauta paistinpannulla kuumaa vettä ja ota liemi talteen kastiketta varten.
Hirvikastike
voita
purjoa
puolukkasurvosta
kuohukermaa
suurustetta
suolaa
sokeria
paistolientä
Freesaa purjo voissa ja lisää puolukkasurvosta ja paistolientä.
Kiehuttele 5-10 minuuttia ja lisää kerma.
Tarkista suola ja lisää ripaus sokeria halutessasi.
Palviporostroganoff
4 dl poron palvilihaa suikaleina
1 sipuli
1 prk tomaattipuretta
½ dl vehnäjauhoja
5 dl riistalientä tai vettä
1 dl smetanaa
suolakurkkuja
voita/öljyä
suolaa
ruohosipulia
persiljaa
Kypsennä padassa sipulit. Lisää tomaattipure ja jauhot.
Sekoita hyvin pari minuuttia.
Lisää kiehuva liemi pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen.
Anna hautua 5 minuuttia. Lisää lihapalat ja smetana.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Pilko sekaan persiljaa ja ruohosipulia.
|