MAKUPALAT 7.11.

Juustokuorrutettu hirvenfilee

	
	hirvenfilee
	pippurimurskaa
	katajanmarjoja
	emmentaljuustoa

Puhdista filee ja hiero pintaan pippurimurskaa ja murskattuja katajanmarjoja.
Paista pannulla voi-öljyseoksessa kauniin väriseksi.
Ripottele pinnalle rosépippuria ja raastettua emmentaljuustoa.
Kuorruta uunissa 200 asteessa.
Kiehauta paistinpannulla kuumaa vettä ja ota liemi talteen kastiketta varten.


Hirvikastike

	voita 
	purjoa
	puolukkasurvosta
	kuohukermaa
	suurustetta
	suolaa 
	sokeria 
	paistolientä


Freesaa purjo voissa ja lisää puolukkasurvosta ja paistolientä.
Kiehuttele 5-10 minuuttia ja lisää kerma.
Tarkista suola ja lisää ripaus sokeria halutessasi.

Palviporostroganoff

	
	4 dl poron palvilihaa suikaleina
	1 sipuli
	1 prk tomaattipuretta
	½ dl vehnäjauhoja
	5 dl riistalientä tai vettä
	1 dl smetanaa
	suolakurkkuja
	voita/öljyä
	suolaa
	ruohosipulia
	persiljaa



Kypsennä padassa sipulit. Lisää tomaattipure ja jauhot.
Sekoita hyvin pari minuuttia.
Lisää kiehuva liemi pienissä erissä voimakkaasti sekoittaen.
Anna hautua 5 minuuttia. Lisää lihapalat ja smetana.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Pilko sekaan persiljaa ja ruohosipulia.